Două biserici din sectorul 4, preferate de bucureșteni pentru ceremoniile care celebrează viața

BUCURESTI - 4 februarie 2022

Comunicat tip General in Religie, Social

În viața fiecărui om, există cel puțin trei momente definitorii, marcate de ceremonii care se desfășoară în biserică: nașterea (botezul), căsătoria și moartea (înmormântarea). Deși vorbim despre două evenimente fericite și unul trist, creștinii înțeleg faptul că decesul este inevitabil și nu reprezintă neapărat un motiv de mâhnire, ținând cont că sufletul celui trecut în neființă se va îndrepta spre cer, ajungând în Rai. Mai mult decât atât, ultimul lucru pe care persoana respectivă și l-ar fi dorit ar fi fost să-și vadă rudele plângând la slujba dinaintea înhumării sale.

www.Funerarii-bucuresti.ro

www.Funerarii-bucuresti.ro

Locuitorii sectorului 4 al Capitalei au de ales între numeroase lăcașuri de cult, însă mulți dintre ei preferă două edificii pentru desfășurarea evenimentelor care celebrează viața. Este vorba despre Biserica Cărămidarii de Jos și Biserica Sfântul Spiridon Nou, cu care colaborează îndeaproape Casa Funerara Bucur, firmă de pompe funebre din București și județul Ilfov. Iată, în continuare, scurta istorie a fiecăreia dintre aceste două instituții, în cazul în care urmează să organizați sau să luați parte la una dintre ceremoniile enumerate anterior. Rețineți: indiferent de natura sa, vesel sau funest, ritualul desfășurat în casa Domnului este unul solemn.

Biserica Cărămidarii de Jos, în oferta unei firme de pompe funebre Timpuri Noi

Adresă: Calea Piscului, nr. 3

Acest edificiu, purtând hramurile Sf. Trifon (1 februarie), Sf. Gheorghe (23 aprilie) și Sf. Dumitru (26 octombrie), a fost ridicat în anul 1711, sub forma unei mici biserici din lemn. După aproape un secol și jumătate, aceasta a fost înlocuită cu o biserică din cărămidă și turle din lemn. În anul 1922, lăcașul de cult a fost cuprins de un incendiu, fiind reconstruit câțiva ani mai târziu și adăugându-i-se Ateneul cultural, o extensie aflată în picioare și astăzi.

Biserica din cartierul Timpuri Noi a fost sfințită, în anul 1930, de însuși Patriarhul IPS Dr. Miron Cristea. În prezent, în apropierea bisericii funcționează Sectorul Social al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Casa de servicii funerare Calea Serban Voda colaborează cu Biserica Sfântul Spiridon Nou

Adresă: Calea Șerban Vodă, nr. 29

Cea mai mare biserică ortodoxă din București, după Catedrala Mântuirii Neamului, Sf. Spiridon Nou a fost înălțată începând cu anul 1852, fiind sfințită la 8 noiembrie 1860. Grav avariat de cutremurul din 1940 și bombardamentele din 1944, lăcașul de cult a fost restaurat și apoi sfințit de IPS Justinian al României și IPS Kiril al Bulgariei. Ulterior, cutremurul din 1977 și lucrările de construcție a metroului bucureștean provoacă noi pagube, iar regimul comunist trece biserica pe lista celor care urmau să fie dărâmate. Salvarea a venit, însă, de la IPS Teoctist, care a decis ca edificiul să fie reparat și înfrumusețat (cea de-a treia sfințire a avut loc în anul 1990).

Nu întâmplător, două dintre cele mai frumoase și apreciate biserici din sectorul 4 sunt și două dintre cele mai greu încercate, de-a lungul existenței lor. Din fericire, însă, atât prin voia Domnului, cât și prin intervenția credincioșilor, ele au rămas în picioare, atât la propriu, cât și la figurat. Iar dumneavoastră, în cazul în care participați la un eveniment solemn în interiorul unuia dintre aceste edificii, trebuie să vă păstrați speranța, chiar dacă vorbim despre ceremonia de rămas-bun de la o persoană apropiată.

, firmă de pompe funebre din București și județul Ilfov. Iată, în continuare, scurta istorie a fiecăreia dintre aceste două instituții, în cazul în care urmează să organizați sau să luați parte la una dintre ceremoniile enumerate anterior. Rețineți: indiferent de natura sa, vesel sau funest, ritualul desfășurat în casa Domnului este unul solemn.

 

Biserica Cărămidarii de Jos, în oferta unei firme de

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/doua-biserici-din-sectorul-4-preferate-de-bucuresteni-pentru-ceremoniile-care-celebreaza-viata