Esti nevoit sa porti aparat dentar? Uita de aceste mituri!

BUCURESTI - 24 iunie 2020

Comunicat tip General in Sanatate

Zambetul stralucitor este astazi unul dintre cele mai frumoase atuuri atat in cazul femeilor, cat si in ceea ce ii priveste pe barbati. Multe persoane sunt tot mai preocupate de modul in care arata dantura lor, tocmai de aceea ajung in clinicile stomatologice pentru un aparat dentar .

www.Dentalexcellence.ro

www.Dentalexcellence.ro

Cu toate ca ofera numeroase avantaje danturii si corecteaza complet aspectul acesteia, de-a lungul timpului, s-au format diverse mituri si idei preconcepute despre purtarea unui aparat dentar. Aceste informatii eronate ii impiedica pe multi pacienti sa beneficieze de un tratament ortodontic adecvat care le-ar imbunatati vizibil aspectul danturii si i-ar ajuta sa se bucure mai mult de viata sociala.

In cele ce urmeaza, vei afla cateva dintre cele mai raspandite mituri legate de acest tratament in care trebuie sa nu mai crezi daca iti doresti sa te bucuri de un zambet fermecator si de lunga durata!

Dispozitivul este inestetic
Acesta este unul dintre cele mai comune mituri intalnite in lumea stomatologiei. Multe persoane cred ca purtarea unui astfel de dispozitiv este ceva rusinos sau va atrage numeroase critici cand, de fapt, realitatea este cu totul alta.

Astazi, modelele sunt extrem de diversificate, realizate la cele mai inalte standarde, astfel ca poti alege chiar si un model foarte putin vizibil sau unul invizibil, care sa iti garanteze discretia de care ai nevoie. Exista modele cu bracketi ceramici, de safir sau din alte materiale 100% compatibile cu organismul uman. Totodata, aceste dispozitive sunt considerate un accesoriu la moda, avand un design vesel si colorat, in functie de preferinte.

Montarea este un procedeu dureros
Un alt mit la fel de intalnit in domeniul stomatologiei este acela legat de montarea unui aparat dentar. Multi pacienti cred ca procedeul este foarte dureros, tocmai din acest motiv refuza sa accepte un astfel de tratament ortodontic. Insa montarea nu este deloc dureroasa! Aceasta dureaza aproximativ o ora pentru fiecare arcada. Totodata, arcurile flexibile permit pacientului sa se comporte normal, sa zambeassca natural si sa manance la fel.

Este adevarat ca unele persoane mai sensibile se pot confrunta cu un usor disconfort sau cu mici neplaceri la montarea acestui dispozitiv sau la nivelul bracketilor, insa senzatia va disparea de la sine in doar cateva zile, dupa ce organismul se obisnuieste.

Tratamentul nu ofera rezultate adultilor
Exista numerosi pacienti adulti care au nevoie de un aparat dentar, insa sunt convinsi ca acesta nu le va oferi rezultatele pe care si le doresc din cauza faptului ca este montat tarziu. Ei bine, nimic mai fals! Acest dispozitiv este recomandat tuturor categoriilor de varsta si ajuta la alinierea dintilor intr-un mod cat mai armonios si functional, astfel incat sa se obtina zambetul si dantura sanatoasa la care aspira orice persoana.

Singura diferenta consta in faptul ca tratamentul dureaza mai mult in cazul adultilor, comparativ cu cel al copiilor, insa rezultatele sunt la fel de eficiente. Niciodata nu este prea tarziu sa iti pui aparat dentar si sa te bucuri de dinti perfecti, asa cum ti-ai dorit mereu! Specialistii din cadrul clinicii Dental Excellence te asteapta cu cele mai bune solutii de tratament si cu sfaturi personalizate, in functie de problemele stomatologice pe care le ai!

Taguri: aparat dentar