Faci live streaming? Iata cateva sfaturi si trucuri practice de la un studio de productie video!
BUCURESTI - 21 august 2020
Comunicat tip General in Media / Publicitate
Live streaming-ul poate fi o activitate foarte placuta, dar si un instrument eficient pentru a-ti creste vizibilitatea brandului in spatiul online.
www.Videomaniax.ro
Poti castiga substantial de pe urma unui live streaming, insa trebuie sa tii cont ca si competitia in acest domeniu este acerba! Iata asadar cateva trucuri si sfaturi de la un studio de productie video cu experienta, care te vor ajuta sa stapanesti mai bine conceptul de live streaming:
Pregatirea pentru live streaming:
Pentru a duce la bun sfarsit acest proces, vei avea nevoie de o pregatire temeinica. Tine cont de aceste sfaturi:
Alege un echipament simplu. Daca optezi pentru un echipament complex, care implica mai multa atentie (mixer audio, pre-amplificatoare etc), poate creste si sansa de a aparea o eroare.
In aceeasi nota, asigura-te ca ai un echipament de rezerva. Chiar daca ai un setup simplu, erorile pot aparea de nicaieri, cand te astepti mai putin
Verifica viteza de conexiune la Internet. Arunca o privire pe viteza de upload, pentru a te asigura ca nu intampini intreruperi in timpul streamingului.
Rezerva-ti o perioada de timp si testelor audio. Asigura-te ca nu exista zgomot de fond, ca volumul audio este bine calibrat, poti incerca sa testezi si mai multe caracteristici, daca detii o placa de sunet cu asemenea capabilitati. Daca detii un studio de productie video , ia in calcul si antifonarea camerei!
Fa-ti un cont de back-up pe platforma pe care intentionezi sa faci live streaming. De exemplu, pentru Facebook, iti poti face un cont secundar privat si da drumul unui live streaming de test. Poti testa astfel mai multe detalii, din perspectiva publicului.
Viteza de upload, mai ales pe mai multe platforme in acelasi timp, este dependenta de viteza cu care calculatorul tau proceseaza informatiile. Asigura-te ca ai un computer performant si ca permite live-streaming-ul fara intreruperi, pe una sau mai multe platforme.
Sfaturi pentru live streaming:
In regula, ti-ai aranjat micul tau studio de productie video si ai parcurs toti pasii de mai sus? Este timpul sa dai drumul la streaming-ul live! Iata cateva trucuri de la videomaniax.ro, un studio de productie video profesionist, care produce zeci de live streaming-uri zilnic:
Monitorizeaza-ti streaming-ul cu un display extern. Acesta nu te va ajuta doar sa iti cresti increderea in timpul live-ului, dar iti va oferi si o perspectiva foarte buna asupra lucrurilor, cum ar fi comentariile live.
Uita-te spre camera, nu inspre monitor! Chiar daca acesta contine informatii pretioase, este esential sa te uiti catre spectatorii tai in timpul live streaming-ului.
Raspunde la comentarii pe cat posibil! Acestea au o durata scazuta de viata, dupa care pot deveni irelevante. Daca nu poti chiar in acel moment, incearca sa raspunzi imediat dupa show. Astfel de interactiune iti va castiga multi spectatori!
Asigura-te ca ai o perioada de liniste chiar inainte de inceperea show-ului. Altfel, daca incepi streaming-ul deja obosit si stresat, acest lucru se va reflecta si in calitatea continutului!
Incepe streaming-ul imediat, odata ce te-ai asigurat ca totul este pregatit. Nu tine spectatorii in asteptare cu o imagine statica ce contine text. Acest lucru este valabil in special pentru Facebook Live, unde platforma ruleaza rapid video-urile in newsfeed odata ce incep streaming-ul.
Roaga un prieten sa iti monitorizeze live streaming-ul. Uneori, pot aparea probleme care nu tin de monitorizare, precum delay-uri intre imagine/sunet sau spike-uri de frame rate.
Nu uita sa inregistrezi tot clipul la rezolutie full. Nu se stie niciodata cand pot aparea erori ale platformei de streaming, asa ca este bine sa ai o copie de rezerva. Unele studio-uri de productie video moderne folosesc un encoder care poate capta si inregistra imaginea in acelasi timp, fara a pune presiune pe resursele calculatorului.
Acestea au fost sfaturile si trucurile de la un studio de productie video. Aminteste-ti sa dai share la clip si pe grupurile cu aceleasi interese, sa pregatesti subiecte relevante atat pentru spectatori, cat si pentru brandul tau, si sa fii consistent, facand streaming la intervale regulate pe care le respecti!