Iata cum sa integrezi un dulap de dormitor in incapere, din punct de vedere cromatic si al spatiului!

BUCURESTI - 28 februarie 2023

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Monden / Lifestyle, Social

Amenajarea dormitorului este o provocare in cele mai multe cazuri, indeosebi atunci cand locuiesti intr-un apartament la bloc si vrei sa castigi cat mai mult spatiu. Misiunea insa nu este prea dificila, daca tii cont de cateva aspecte practice care te pot ajuta sa organizezi ca la carte spatiul de odihna.

www.Vreimobila.ro

www.Vreimobila.ro

Amplasarea corespunzatoare a unui dulap dormitor reprezinta una dintre cele mai stringente probleme cu care se confrunta toti cei care isi doresc un mediu degajat, in care sa se poata misca fara a se impiedica de piesele de mobilier si in care sa nu aiba senzatia de sufocare din cauza supraincarcarii suprafetelor. De cate ori nu ti-ai dorit sa gasesti o solutie salvatoare pentru asezarea acestui articol atat de necesar? Iata insa cateva idei foarte utile care iti vor usura sarcina amenajarii!

Care este spatiul de care dispui?

In primul rand, pentru a obtine un loc bine sistematizat, trebuie sa ai in vedere dimensiunile si raportul proportiilor. Specialistii recomanda ca un dulap de dormitor sa nu ocupe mai mult de o treime din suprafata totala a incaperii, asadar, incearca sa respecti aceasta regula si te vei bucura din start de un succes major in arta decorarii. Exista o serie de trucuri care te pot ajuta sa creezi o mica oaza de relaxare chiar la tine acasa, apeland doar la imaginatie si la elementele cromatice si de design potrivite.

Incaperi cu suprafete mici

Daca incaperea dedicata somnului este una relativ mica, alegerea culorilor, sistemul de deschidere a usilor si montarea oglinzilor vor juca un rol deosebit de important.

• Culori deschise si nuante neutre

Culoarea sonoma, regasita frecvent la modelele de dulap de dormitor, ofera o stare de liniste si este indicata pentru a realiza un spatiu modern si luminos. Se integreaza minunat in orice decor si nu te pune in dificultate la armonizarea cu restul pieselor din camera. Pe langa alb si sonoma, mai poti sa optezi si pentru nuantele neutre, acestea fiind un sprijin perfect in amenajarea unui spatiu luminos.

• Dimensiuni "smart"

La capitolul dimensiuni, ai o gama foarte ofertanta pentru dormitoarele mici. Astfel, in colectiile acestui an, vei gasi modele cu lungimi intre 100 si 150 cm, care se vor potrivi splendid in orice incapere considerata relativ mica.

• Usi glisante

Pe langa dimensiuni, deschiderea usilor prin culisare constituie un alt avantaj major care te poate ajuta sa castigi spatiu.

• Oglinzi fixate pe usi

Modelele de dulap de dormitor cu oglinzi sunt excelente din mai multe puncte de vedere: iti poti vedea tinuta in totalitate, poti economisi spatiu nemaiavand nevoie de o oglinda separata si poti face cu usurinta ca orice incapere mica sa para mai mare.

Incaperi cu suprafete medii sau mari

Atunci cand spatiul este relativ mai generos, te poti juca cu mai multe scheme de amenajare. Poti aborda modele cu lungimi mai mari de 150 cm, cele intre 180 si 203 cm fiind ideale pentru o sistematizare eficienta a obiectelor de depozitat.

De asemenea, indiferent ca iti doresti un model cu usi batante sau glisante, cu 2 pana la 6 sertare de depozitare, cu 2 pana la 5 usi, cu sau fara oglinzi si in culori de la cele mai deschise la cele mai inchise, dorinta iti poate fi indeplinita fara a mai avea pe umeri restrictiile impuse de spatiu.

Ai, asadar, la dispozitie, colectii diversificate din care iti poti achizitiona un dulap dormitor excelent pentru camera ta. Tine cont de aceste mici artificii utilizate de designeri si vei obtine un rezultat spectaculos!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/iata-cum-sa-integrezi-un-dulap-de-dormitor-in-incapere-din-punct-de-vedere-cromatic-si-al-spatiului