Legatura stransa intre jucariile LEGO si educatia copilului tau

BUCURESTI - 20 iunie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social

Jucariile LEGO au fost create in Danemarca, in anul 1940, devenind treptat un fenomen international, in special in domeniul educatiei. Initial, jocul consta in niste piese de plastic colorate, care puteau fi asamblate si reasamblate intr-un numar infinit de posibilitati. Treptat, au devenit foarte populare in randul copiilor din intreaga lume, fiind folosite si de educatori in clasele de curs.

jucarii LEGO

jucarii LEGO

Care sunt beneficiile educationale pe care jucariile LEGO le aduc copiilor? Care sunt abilitatile pe care jucariile LEGO le dezvolta? Iti prezentam in continuare cateva raspunsuri la aceste intrebari.


1. Sustin creativitatea
Jucariile LEGO stimuleaza copiii sa puna cap la cap piesele conform instructiunilor, ceea ce ii ajuta sa isi consolideze tehnica de construire si sa isi dezvolte imaginatia. De asemenea, acest lucru le poate starni inconstient interesul in a urma o cariera in acest domeniu. 


2. Dezvolta abilitatile motorii fine
Uneori poate fi complicat sa combini toate acele piese micute asa cum iti doresti. Jucariile LEGO ii ajuta pe copii (si, aparent, si pe adulti) sa-si dezvolte abilitatile motorii fine, foarte importante pentru fiecare dintre noi. De exemplu, celor mici le va fi mult mai usor sa invete sa scrie sau sa coloreze.


3. Pot contribui la consolidarea increderii in sine
Exista foarte multi copii carora nu le place sa se joace cu piesele de construit, dar isi schimba foarte repede pozitia in momentul in care vad ca fratii lor se distreaza cu jucariile LEGO. Multi dintre acestia nu sunt interesati sa incerce pentru ca le este frica sa esueze, sa nu fie buni la acest joc sau sa nu fie la fel de buni ca fratii lor. Copiilor trebuie sa li se explice ca nu exista standarde de performanta sau critici in lumea LEGO, ci doar ei, imaginatia lor si niste piese. Jucandu-se, copiii descopera destul de rapid nu numai ca se pricep la acest joc, ci si ca el este o modalitate prin care sa se distreze.


4. Dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor
Jucariile LEGO indeamna copiii sa improvizeze pe cat de mult posibil, avand in vedere ca nu vor avea mereu la indemana piese care sa se potriveasca perfect. Secretul consta in a porni de la un anumit punct si a devia jocul in diferite directii. Astfel, mintea incepe sa gandeasca in incercarea de a gasi solutii la barierele pe care le intampina pe parcurs.


5. Dezvoltarea celor trei ,,P”
Nu toate constructiile vor arata asa cum ti le-ai imaginat tu, iar piesele nu vor fi atat de usor de asamblat pe cum credeai. De aceea, orice jucarii LEGO sustin dezvoltarea celor trei ,,P”: perseverenta, persistenta si pacienta. Rabdarea de a ramane calm si a nu deveni frustrat, persistenta de a incerca permanent lucruri noi si perseverenta de a sti ca in cele din urma vei reusi.


6. Incurajeaza cooperarea si lucrul in echipa
Daca cei mici se decid sa se joace cu jucariile LEGO impreuna, vor trebui sa invete cum sa lucreze ca echipa. Vor trebui sa se decida asupra designului cladirii, sa colaboreze in strangerea pieselor necesare si sa aduca ideea la stadiul de realitate. Fiecare membru al echipei va veni cu ideile sale si va trebui sa invete sa asculte opiniile tuturor, astfel incat sa ajunga la cele mai bune rezultate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/legatura-stransa-intre-jucariile-lego-si-educatia-copilului-tau