Particularitatile activitatii pe perioada sezonului cald, explicate de o firma de pompe funebre din sectorul 6!

BUCURESTI - 14 iunie 2022

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Religie, Social

Conditiile meteo din timpul sezonului cald sunt un factor ce accelereaza procesele de descompunere ale unui corp neinsufletit. Mirosurile si aspectul devin un spectacol greu de suportat, tocmai de aceea in multe din cazuri personalul din cadrul firmei de pompe funebre din sectorul 6 ia decizia de a inchide capacul sicriului pe toata durata serviciului funerar. Desi acest lucru poate cauza nemultumirea rudelor indoliate si a celor veniti sa isi ia ramas-bun de la persoana trecuta in nefiinta, legislatia in vigoare impune reguli foarte stricte in ceea ce priveste depunerea si manipularea celor decedati.

www.Funerarii-bucuresti.ro

www.Funerarii-bucuresti.ro

De altfel, noile prevederi ale legii funerare 102/2014 si H.G. 741/2016 precizeaza ca trupul neinsufletit nu poate ramane la domiciliul unde a avut loc decesul sau la unitatea sanitara privata (camin/azil batrani/centru ingrijire) mai mult de doua ore de la momentul decesului. Aceste prevederi au rolul de a mentine un cadru igienico sanitar civilizat, care sa nu afecteze sanatatea celor din jur si de a nu permite trupului neinsufletit sa intre in stare de descompunere mult mai repede. Temperaturile ridicate, varsta decedatului si motivul decesului influenteaza major modul in care va decurge mai departe procesul de descompunere si conservare a organismului.

O firma de pompe funebre sector 6 pune la dispozitie serviciul de preluare a decedatului in vederea tanatopraxiei, imbalsamarii, igienizarii si conservarii optime in conditii identice celor de la unitatile sanitare locale. Defunctul va fi preluat de la domiciliul sau azilul unde a survenit decesul si va fi transportat la morga casei funerare ce dispune de toata aparatura frigorifica speciala solicitata prin lege, cu masa de inox pentru toaletare/cosmetizare si instrumente sanitare specifice pentru efectuarea practicilor uzuale de imbalsamare/tanatopraxie, conform normelor nou aprobate.

Imbalsamarea si conservarea, servicii furnizate de o firma de pompe funebre din sector 6

In perioada sezonului cald, pastrarea defunctului intr-o camera frigorifica mortuara omologata in conformitate cu normele in vigoare si acreditata de directia sanitara locala este esentiala. Temperatura de functionare de -10/15°C este mentinuta constanta, datorita peretilor din poliuretan izolati cu spuma sub inalta presiune si a termostatului digital ce poate fi setat pentru perioade lungi de timp, in functie de necesitatile de conservare.

De asemenea, in cazul in care familia solicita prelungirea perioadei de pastrare pentru a astepta o ruda sau un prieten apropiat ce trebuie sa vina la inmormantare de la o distanta mare, din strainatate sau cand sunt probleme cu privire la acte, locuri de veci ori multe alte motive neprevazute, camera frigorifica din dotarea unei firme de pompe funebre din sectorul 6 va mentine corpul persoanei decedate in conditii optime.

Dupa eliberarea certificatului constatator de deces, cat si a avizulului Directiei de Sanatate Publica, firma de pompe funebre sector 6 poate incepe serviciul de imbalsamare, pentru a oferi rudelor idoliate posibilitatea de a sta cat mai mult timp aproape de persoana pierduta. Dupa efectuarea acestei proceduri se elibereaza certificatul de imbalsamare, document obligatoriu pentru transportarea defunctului in sicriu si depunerea acestuia la capela.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/particularitatile-activitatii-pe-perioada-sezonului-cald-explicate-de-o-firma-de-pompe-funebre-din-sectorul-6