Unul dintre secretele tratamentului cu implant dentar: materiale prietenoase cu organismul uman

BUCURESTI - 12 martie 2024

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Exista mai multe explicatii ale aprecierii unanime de care tratamentul cu implant dentar se bucura atat in randul medicilor stomatologi, cat si al pacientilor. Unul dintre cele mai importante consta in faptul ca aceste suruburi de mici dimensiuni, menite sa inlocuiasca radacina dintilor pierduti, sunt realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul omenesc.

www.Dentalpremier.ro

www.Dentalpremier.ro

Variantele sunt multiple, fiecare dintre ele suta la suta sigura. Este vorba despre zirconiu, titan, tantal sau alte elemente chimice rezistente si acceptate rapid de organism. Dupa ce sunt inserate printr-o interventie chirurgicala ce dureaza aproximativ 30 de minute, ele fuzioneaza cu osul pacientului in cadrul asa-numitului proces de osteointegrare. Drept urmare, rezistenta lor nu va fi cu nimic inferioara celei a dintilor naturali.

Principalele tipuri de implant dentar

Problemele intalnite intr-o clinica stomatologica sunt diferite si depind de varsta pacientului, de starea sa generala de sanatate sau de modul in care si-a pierdut dintii. De aceea, specialistii in domeniu de la https://www.dentalpremier.ro/implant-dentar/ au la indemana solutii multiple, alegand-o de fiecare data pe cea ideala.

Cel mai frecvent sunt folosite suruburile plasate direct in os. Procedura le este recomandata persoanelor care se prezinta la medic la putin timp dupa pierderea dintilor. Daca, in schimb, petrec o perioada prea indelungata cu un spatiu gol in cavitatea bucala, oasele mandibular si maxilar sunt afectate, astfel incat sunt necesare alte proceduri.

Un implant dentar zigomatic, de exemplu, are o lungime superioara, care ii permite sa strabata sinusurile astfel incat varful sau sa fie inserat in osul pometelui, cunoscut si sub denumirea de os zigomatic. Datorita acestui fapt, reprezinta solutia potrivita in caz de resorbtie osoasa severa.

Pacientii care nu au suficient os natural si nu vor sa se supuna unei proceduri de marire osoasa pentru o reconstructie pot sa opteze pentru implanturile subperiostale. Ele sunt amplasate direct sub gingie, insa deasupra osului maxilarului.

Unele solutii sunt recomandate in cazul in care pe o arcada nu mai exista nici un dinte ori mai sunt prezenti doar cativa, si aceia cu indicatie de extractie. Atunci, se opteaza pentru asa-numitele implanturi in aceeasi zi, care ofera avantajul montarii unei lucrari fixe provizorii la cel mult 24 de ore dupa inserarea suruburilor. Apoi, dupa procesul de osteointegrare, este montata proteza fixa definitiva.

Avantajele majore ale tratamentului cu implant dentar

Inserarea unor suruburi din materiale biocompatibile aduce beneficiu majore din punct de vedere al starii de sanatate. Este stopata producerea unor fenomene nedorite, precum tasarea oaselor maxilar si mandibular. Scade considerabil riscul de aparitie a cariilor dentare si a bolii parodontale. In plus, digestia imbunatatita duce la o mai buna activitate a organelor interne, cu efecte benefice la nivelul intregului organism .

Din punct de vedere estetic, se remarca faptul ca noii dinti, sustinuti de suruburi, nu sunt cu nimic diferiti de cei vechi. Ei arata precum cei naturali, astfel incat nimeni nu poate face diferenta. Prin urmare, beneficiarii tratamentului au din nou posibilitatea de a zambi si de a vorbi in public, fara a-si face probleme ca vor lasa o impresie neplacuta. Increderea in sine si viata sociala sunt, astfel, mult imbunatatite.

In concluzie, un implant dentar reprezinta cea mai buna solutie pentru oricine si-a pierdut dintii. Procedura este rapida, sigura, nedureroasa, iar materialele utilizate sunt durabile si perfect compatibile cu organismul.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/unul-dintre-secretele-tratamentului-cu-implant-dentar-materiale-prietenoase-cu-organismul-uman