43 proiecte de investitii private in spitale si clinici

Cluj Napoca - 3 septembrie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Cu toate ca statul roman a anuntat mari investitii in constructia si reabilitarea spitalelor din tara, dezvoltatorii privati din domeniul medical nu se lasa mai prejos. Pana in momentul de fata, s-au anuntat peste 43 de spitale, clinici si cabinete private care se vor construi sau reabilita in urmatorii 3 ani, conform studiului realizat de compania IBC Focus.

La ora actuala, sistemul privat din Romania se afla inca la inceput. Urmatorul pas in strategia jucatorilor din domeniu e constructia de noi unitati sanitare care sa poata oferi servicii medicale de calitate. Dovada sunt cele 34 de spitale, clinici si cabinete care urmeaza sa se construiasca, si cele doar 9 unitati sanitare private existente care se vor moderniza sau extinde.

La capitolul investitii private noi, cel mai bine sta capitala (cu cel putin 6 unitati noi), fiind urmata indeaproape de Sibiu (5) si Brasov (3). Bineinteles, ne asteptam ca in viitor si alti dezvoltatori sa isi anunte intentiile. Totusi, la nivelul numarului de paturi in spitalele private din tara, Bucurestiul conduce detasat: peste 700 de paturi ‚private’ vor fi disponibile in urmatorii ani in cadrul a 4 spitale.

Toate cele 43 proiecte medicale private sunt incluse in Raportul Spitalelor si Clinicilor, un studiu realizat de compania IBC Focus. Acest Raport contine date complete despre 112 unitati sanitare care se proiecteaza, se construiesc sau se reabiliteaza in Romania.

Despre IBC Focus

IBC Focus
Information for Business
and Construction
Cluj-Napoca, Str. Deva 1-7
Adriana Bodron
Tel: 0264 430013
Fax: 0264 430138

office@ibcfocus.ro