Weekend Gourmet in Transilvania. Rural chic: mananca sezonal, local, natural!

BUCURESTI - 13 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Turism

Societe Gourmet cooking classes lanseaza o experienta noua pentru 2012. Weekend Gourmet in Transilvania este un pachet destinat pasionatilor de aventuri culinare speciale ce promoveaza consumul de produse sezonale, locale si experienta autentica. Rural chic: mananca sezonal, local, natural!

In sezonul primavara-vara 2012 Societe Gourmet a conceput un pachet ce include cules de ingrediente proaspete, naturale direct din gradina si padure, curs de gatit sezonal cu chef-ul german Daniel Wendorf si cazare in Viscri -sat de patrimoniu UNESCO.

Sat saxon autentic de patrimoniu UNESCO

Sat saxon autentic de patrimoniu UNESCO

 "There is no better export product in Romania than Transylvania and that not even Great Britain has such a treasure."  

HRH Prince Charles of Wales

Inapoi la natura, redescoperim untisor, anginare, rubarbar, salate si ierburi crescute natural in gradina si leurda, soc, papadie, paducel, zbarciogi sau zmeurica din padure. Ingredientele vor fi culese de participanti spre a fi gatite creativ si in pas cu viata moderna de acasa. Zile de tihna si reconectare cu natura neatinsa si traiul simplu, un curs de gatit sezonal gourmet cu chef Wendorf si cazare la superba Viscri 125 sunt deliciile incluse in pachetul gourmet.

Copii sub 12 ani au 75% reducere la intreg pachetul, astfel ca acestia pot experimenta pe viu viata frumoasa de la tara, cum si unde cresc legumele proaspete cu gust. Pachetul weekend gourmet este valabil tot anul si se organizeaza pentru grupuri de minim 6 persoane adulte. Pentru cei ce nu au un grup, primul weekend organizat pentru inscrieri individuale va avea loc in perioada 25-27 mai 2012.

In sufletul Transilvaniei sta cuibarit un sat saxon authentic de o frumusete atat de pura, incat a meritat pe deplin statutul de patrimoniu mondial UNESCO. Nu mai este un secret ca satul ocupa un loc special in inima Printului Charles de Wales, care detine aici o casa, iar prin fundatia sa a restaurat alte cateva case din sat ce acum primesc turisti din toata lumea. Viscri adaposteste cea mai spectaculoasa biserica fortificata saseasca, una dintre cele 6 incluse in patrimoniul mondial UNESCO. Aceasta dateaza din anul 1100.

Cursurile de gatit Societe Gourmet  au respectat intotdeauna ciclul anotimpurilor, iar chef-ul german Daniel Wendorf isi pune la contributie experienta in mediul gastronomiei internationale gourmet pentru a promova consumul de ingrediente locale de sezon. A gati si a manca in ton cu anotimpul este sanatos, sustenabil si gustos. Proiectul Weekend Gourmet isi propune sa ofere expereinte reale prin care sa arate locuri autentice readuse la viata pastrand traditia si sa redescopere gustul bun al legumelor si fructelor crescute liber.

Despre Société Gourmet

Société Gourmet COOKING CLASSES &more..®

Am inceput in 2009 sa aducem pentru prima data publicului din Romania, un hobby savuros al pasionatilor de gatit sau "bien vivre": cursuri de gatit alaturi de un chef strain din mediul gastronomiei internationale gourmet. In 2010 am avut primii clienti corporate, iar astazi Societe Gourmet se pozitioneaza ca fiind primul si cel mai rafinat furnizor de experiente culinare indoor si outdoor pentru pasionati individuali si mediul corporate. Serviciile noastre sunt experiente gandite de chef Wendorf: cursuri de gatit pentru adulti indoor si in aer liber, ateliere de gatit pentru copii, Team Cooking mobil (teambuilding culinar multi-atelier, Rural Neconventional, Fabrica de Ciocolata) Weekend Gourmet in Transilvania.

Ne gasiti si pe Facebook
http://www.facebook.com/SG.CookingClasses