Conducere noua pentru Romanian International Bank S.A.

BUCURESTI - 16 iulie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, HR

Banca Nationala a Romaniei a aprobat noua conducere executiva RIB.

Conducere noua pentru Romanian International Bank S.A.
 Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului si nevoile pietei locale va ramane o prioritate, banca orientandu-se in principal catre zona de retail si small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank si isi va muta sediul central in Hermes Business Campus 

Stephen James Orlesky – CEO al RIB

Stephen James Orlesky a fost numit in functia de Chief Executive Officer RIB, Ana Elena Cernat, Mioara Popescu si Radu Vasilescu vor ocupa functiile de Vicepresedinte Executiv.

Stephen James Orlesky are o experienta multiculturala vasta, dobandita in cei peste 20 de ani de banking in peste 10 state ale lumii printre care si Romania. Si-a inceput cariera in cadrul Royal Bank of Canada si a acumulat peste 10 ani de experienta in cadrul sistemului bancar canadian.

Anterior numirii in pozitia de CEO al Romanian International Bank a ocupat o pozitie similara in cadrul Belarusian Bank for Small Business – banca membra a Getin Holding Polonia.

Stephen James Orlesky este absolvent al Facultatii de Comert din cadrul Queen’s University at Kingston – Canada, obtinand in anul 1986 titlul “Bachelor of Commerce, Honours, (B. Com. Hons.)”. In completarea altor programe de formare profesionala, în 1996, el a absolvit un curs MBA la University of Toronto.

 

Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului si nevoile pietei locale va ramane o prioritate, banca orientandu-se in principal catre zona de retail si small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank si isi va muta sediul central in Hermes Business Campus.” – Stephen James Orlesky – CEO al RIB.

Ana Elena Cernat va ocupa functia de Vicepresedinte Executiv, are o experienta de peste 14 ani in domeniul financiar bancar, detinand anterior numirii in functia de Vicepresedinte Executiv al RIB S.A. pozitia de Director Executiv al  Diviziei Companii Mici şi PFA intr-una din bancile din top zece din Romania. Ana Elena Cernat are o diploma MBA Romano-Canadian certificat HEC Montreal la Centrul de Studii in Administratie Internationala al University of Ottawa.

 

Mioara Popescu este absolventa a Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica, a unui program de masterat in Managementul Proiectelor si a unor cursuri de specializare in banking absolvite in tara si strainatate. Mioara Popescu si-a inceput activitatea ca analist programator in anul 1985 iar in anul 1995 a optat pentru sistemul bancar. Mioara Popescu lucrează in RIB de 12 ani si a ocupat functia de Vicepresedinte Executiv inca din anul 2008, anterior pozitiilor detinute in cadrul Romanian International Bank S.A. a ocupat functia de Director al Directiei Retea Distributie intr-una din bancile din top cinci din Romania.

 

Radu Vasilescu este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti si detine o diploma de master in banking şi finante, eliberată de catre o institutie de invatamant din strainatate.

Are o vasta experienta in domeniul financiar bancar, peste 23 de ani, acumulata in banci internationale care isi desfasoara activitatea in Romania, precum si in companii de top cu domeniul de activitate pensii si consultanta.

Anterior numirii în functia de Vicepresedinte Executiv al RIB S.A. a detinut pozitia de Director al Directiei de Recuperare Creante intr-o cunoscuta banca universala din Romania.

 

 

Despre Idea Bank

Romanian International Bank S.A. este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate în Bucuresti (15) si in tara (19), avand ca obiectiv permanenta imbunatatire a produselor si serviciilor oferite.
Grupul financiar polonez Getin Holding a preluat in data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A.. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.