TRANSAVIA garantează siguranţa alimentară a produselor din carne de pui

BUCURESTI - 10 octombrie 2005

Comunicat tip General in Social

Compania TRANSAVIA, Alba Iulia, unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pasăre din ţară, anunţă că în urma înştiinţării făcute de Ministerul Agriculturii, de depistare a unor păsări suspecte a fi purtătoare a virusului gripei aviare în Delta Dunării, sporeşte măsurile de securitate în fermele producătoare.

TRANSAVIA garantează siguranţa alimentară a produselor din carne de pui

TRANSAVIA a intensificat măsurile restrictive privind accesul personalului şi a autovehiculelor în spaţiile de producţie - ferme, incubatoare, staţii de procesare a furajelor, abator - pentru a asigura o protecţie sporită în faţa pericolului de gripă aviară, semnalat în ţară în ultimile zile.

În unităţile de producţie intră doar autovehiculele firmei care au ca scop aprovizionarea cu furaje. Toate maşinile de transport sunt dezinfectate suplimentar atât la intrarea cât şi la ieşirea din incinta unităţii dar şi la sfărşitul programului de lucru. Aleile de acces şi transport din companie sunt dezinfectate zilnic.

Personalul TRANSAVIA, ca în fiecare an, a fost vaccinat împotriva gripei şi antitetanus, campania de vaccinare fiind deja finalizată. Personalul dispune de echipamente de protecţie sterile cu grad sporit de securitate şi este instruit să respecte cu stricteţe noile reguli restrictive de acces şi circulatie în interiorul unităţilor de producţie.

Toate aceste măsuri suplimentare au fost luate deoarece garantarea securitatea alimentăţii a devenit nu doar misiunea personală a companiei TRANSAVIA, Alba Iulia, ci şi principalul aspect care personalizează produsul marca TRANSAVIA pe piaţa industriei alimentare.

După cazurile de gripă aviară, care s-au soldat în ultimă instanţă cu stoparea importurilor de pe anumite pieţe naţionale, apelurile la siguranţa produsului alimentar a cărui bază este carnea de pui au crescut în intensitate pretutindeni în lumea civilizată. În faţa acestor pericole există o singură alternativă pentru consumator: carnea produsă şi procesată responsabil de către companii specializate care asigură un flux de producţie integrat şi certificat din punct de vedere sanitar veterinar şi al calităţii. Astfel, riscul pentru sănătate al consumului de carne de pui pentru populaţie este minim.

Despre IMAGE FACTORY

TRANSAVIA, societate pe acţiuni, cu capital privat românesc a fost înfiinţată în anul 1991, având ca obiect de activitate principal creşterea păsărilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate, laborator pentru controlul materiilor prime şi furajelor, creşterea puilor pentru carne, abatorizare şi prelucrarea cărnii de pasăre, laborator de analiză a cărnii şi sfârşind cu activităţi de transport şi distribuţie, comercializarea de material biologic, furaje, produse şi semipreparate din carne de pasăre.
Maria Popescu
PR Manager
Image Factory
___________________
Tel/fax: 021.317.89.27


maria.popescu@imagefactory.ro