A treia intalnire a specialistilor in proiectarea asistata de calculator a circuitelor imprimate

BUCURESTI - 4 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Firma Veda Consulting, distribuitor pentru Romania, Bulgaria, Iugoslavia, Albania si Macedonia al programelor de proiectare asistata de calculator (CAE/CAD) realizate de Mentor Graphics Corporation (MGC), a organizat in data de 3 noiembrie, la Bucuresti, cladirea Uzinexport, un seminar de prezentare a instrumentelor MGC de proiectare asistata de calculator HDL si PCB.


Intalnirea specialistilor Mentor Graphics cu utilizatorii produselor sale din Romania a devenit deja o traditie, aflandu-se la cea de-a treia editie. Desi segmentul celor interesati de astfel de solutii este destul de restrans, s-a constituit un adevarat club al profesionistilor din mediul universitar si din companiile romanesti si straine, care activeaza pe teritoriul Romaniei, implicate in proiectarea circuitelor imprimate (PCB) sau in activitati de instruire in acest domeniu.

Seminarul a constituit un excelent mijloc de a afla noile solutii lansate de Mentor Graphics in ultimele luni, dar si de dialog pe marginea implementarilor facute de partenerii romani de la firmele Elma Trenew si Design Solutions.

„Domeniul CAD/CAE va avea de profitat prin cresterea activitatilor de proiectare din tarile care au fost primite recent sau urmeaza sa fie primite in Uniunea Europeana”, spune Diana Brinaru, director de vanzari al firmei Veda Consulting. „Veda Consulting are pozitia ideala pentru a contribui la aceasta dezvoltare, oferind cel mai inalt nivel de competenta tehnica, cu resurse locale accesibile in mod rapid, pentru asigurarea suportului in fazele dificile de proiectare. Am constatat o evolutie importanta a acestei piete in cei doi ani de activitate ai firmei noastre si ne punem mari sperante in viitor”.

Un pas important pentru incurajarea dezvoltarii acestei piete il reprezinta si importantele reduceri promotionale, intre 35% si 50%, care au fost anuntate in cadrul seminarului.

Mentor Graphics este lider tehnologic in automatizarea proiectarii electronice (EDA), oferind solutii de proiectare software si hardware care permit companiilor sa furnizeze pietei produse electronice, intr-un timp mai scurt si la preturi mai avantajoase. Compania ofera produse si solutii inovatoare care ii ajuta pe proiectanti sa depaseasca problemele cu care se confrunta in domeniul din ce in ce mai complex al proiectarii circuitelor integrate, in care tehnologia deep submicron (DSM) si proiectarea System-on-Chip (SoC) fac deosebit de dificila materializarea si lansarea pe piata a produselor care incorporeaza tehnologiile de varf.

Cu un venit de 675 milioane USD realizat in ultimele 12 luni si peste 3800 de angajati in intreaga lume, MGC a inregistrat cea mai rapida crestere din 1998, dintre primele trei companii care activeaza in domeniul EDA (electronic design automation). Principalele directii de interes pe care se concentreaza activitatea firmei Mentor Graphics sunt: verificarea System-on-Chip, proiectarea HDL (hardware description language) si FPGA (field programmable gate array), proiectarea fizica si analiza, proiectarea circuitelor integrate si a sistemelor, precum si activitati de consultanta, servicii si suport.

Solutiile MGC au un grad deosebit de complexitate si scalabilitate si sunt disponibile in game variate de preturi, in functie de complexitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/a-treia-intalnire-a-specialistilor-in-proiectarea-asistata-de-calculator-a-circuitelor-imprimate