Conexiuni de mare viteza pentru date, voce si video pe liniile telefonice obisnuite prin noua solutie VDSL2 de la SMC Networks

BUCURESTI - 11 iulie 2007

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), unul dintre cei mai importanti furnizori de hardware LAN si de dispozitive de conectare cu banda larga, anunta lansarea unei noi solutii VDSL2. Aceasta permite utilizatorilor din aceeasi cladire - apartamente de bloc, camere de hotel, birouri - sa beneficieze de conexiuni de mare viteza pe liniile telefonice existente (POTS). Rata maxima asigurata de solutie este de 100 Mbps upstream si downstream, de 6 ori mai buna fata de rata standard VDSL, care este de 15 Mbps.

Conexiuni de mare viteza pentru date, voce si video pe liniile telefonice obisnuite prin noua solutie VDSL2 de la SMC Networks

Solutia TigerAccess™ Extended Ethernet VDSL2 include switch-ul SMC7816M/VSW si mo-demul SMC7800A/VCP CPE VDSL2 (Customer Premises Equipment). Utilizatorii vor putea beneficia acum simultan de serviciile Triple Play, cum sunt High Definition TV si Voice over IP, facilitate inaccesibila utilizatorilor de exchipamente VDSL.

Modemul CPE se conecteaza la orice PC sau laptop care dispune de un card de interfata de retea de 10/100 Mbps. Telefoanele si faxurile existente se conecteaza direct la portul pentru telefon de pe CPE, fara sa fie necesare splittere, terminatori sau filtre. Mai mult, deoarece conexiunea VDSL2 se bazeaza pe arhitectura Ethernet, nu este necesara o configurare soft-ware complexa.

Modemul CPE functioneaza cu switch-ul SMC Extended Ethernet VDSL2, care asigura trafi-cul de voce si date prin linia telefonica obisnuita POTS (Plain Old Telephone Service). Switch-ul SMC7816M/VSW VDSL2 are un splitter VDSL2 incorporat pentru administrarea datelor si semnalelor telefonice de la furnizorii de internet si de servicii de telefonie. Deoarece accepta pana la 16 linii VDSL2, ambele semnale trec direct prin cablurile telefo-nice standard, permitand accesul mai multor utilizatori din aceeasi cladire.

“Aceasta este cea mai facila si ieftina modalitate de a asigura acces broadband in mai multe camere fara sa fie necesara schimbarea infrastructurii de cabluri', declara Iain Kenney, Prod-uct Manager la SMC Networks. “Folosind VDSL2 puteti obtine venituri suplimentare furni-zand servicii in fiecare camera in care ajunge cablul telefonic”.

Preturile recomandate sunt de 99,99 Euro pentru modemul TigerAccess™ SMC7800A/VCP Extended Ethernet CPE VDSL2 si de 1999,99 euro pentru switch-ul SMC7816M/VSW VDSL2.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/conexiuni-de-mare-viteza-pentru-date-voce-si-video-pe-liniile-telefonice-obisnuite-prin-noua-solutie-vdsl2-de-la-smc-networks