Conexiunile in banda larga accesibile in mediul rural

BUCURESTI - 19 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks contribuie la folosirea conexiunilor in banda larga in mediul rural din Franta.

Conexiunile in banda larga accesibile in mediul rural


Reseller-ul francez ASV Informatique, membru al programului Di@log, destinat partenerilor SMC Networks, a implementat o solutie de networking bazata pe bridge-uri wireless in satul Meyrueis din regiunea Lozère din Franta. Solutia le permite satenilor, care pana acum nu beneficiau de aceasta posibilitate, sa aiba acces in banda larga la Internet, la un pret accesibil (sub 100€ pe locuinta).

Conexiunea principala in banda larga este asigurata de o solutie bazata pe comunicatiile prin satelit, care asigura o viteza de descarcare a datelor de pana la 2048 kbps, si de incarcare de pana la 1024 kbps. Odata realizata conexiunea cu satul, un bridge wireless SMC si mai multe antene SMC High-Gain asigura distribuirea conexiunilor catre cladirile din sat. Cand solicita acest serviciu, utilizatorii pot alege adaptoarele SMC care sa completeze conexiunea la PC-urile proprii.

Sébastien Mure de la ASV Informatique a declarat: “Pentru acest tip de scenariu sunt disponibile mai multe optiuni, noi am considerat insa ca solutia wireless SMC ne asigura cel mai inalt grad de flexibilitate. Ne-am propus sa reducem la minimum intreruperile, oferind cel mai bun serviciu disponibil, asa ca am studiat imprejurimile si am gasit locatii strategice pentru antene, reusind sa evitam perturbarile cauzate de copaci si de acoperisurile caselor din sat. Datorita echipamentelor SMC s-a simplificat ceea ce putea fi un proiect complicat si costisitor”.

Toate produsele SMC utilizate pentru aceasta solutie folosesc standardul 802.11b, preferat datorita vitezei si suprafetei largi de acoperire. Solutia bazata pe bridge-ul wireless de la SMC Networks asigura conectarea cu usurinta a tuturor locatiilor care sunt dificil de legat prin cablu. Ea poate fi implementata si in filialele companiilor, in scoli, in organizatiile in care locurile de munca se schimba frecvent, in retelele locale temporare, in spitale.

Produsele folosite pentru implementarea solutiei:
Bridge wireless SMC2582W-B la 2,4 GHz si 11 Mbps
Adaptor wireless Ethernet SMC2671W la 2,4 GHz si 11 Mbps
Adaptor wireless USB SMC2662W V.3 la 11 Mbps
Antena SMCANT-DI145 Wireless High-Gain la 14,5 dBi
Antena omni-directionala SMCANT-00M8 Wireless High Gain la 8 dBi


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/conexiunile-in-banda-larga-accesibile-in-mediul-rural