Doi noi membri in portofoliul de switch- uri SMC Gigabit

BUCURESTI - 3 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii de conectare la retea pentru IMM-uri si utilizatorii particulari, a anuntat lansarea switch-urilor backbone Gigabit SMC8748M – switch TigerStack™ cu 48 de porturi 10/100/1000 stivuibil si administrabil – si SMC8724M – switch cu 24 de porturi stivuibil si administrabil, ambele cu optiunea de crestere la 10 G.

Switch-ul SMC8748M dispune de 48 de porturi fixe, iar SMC8724M de 24. In cazul ambelor echipamente, patru dintre porturi pot fi upgradate cu sloturi de extensie mini GBIC pentru conexiuni pe fibra. Optional, poate fi adaugat fiecarui switch cate un modul XENPAK cu un port de 10 Gigabiti pentru crestere la 10 G. Compacte si eficiente – cu inaltimea standard pentru un echipament (1 rack unit), in ciuda numarului mare de porturi si a caracteristicilor avansate – aceste noi switch-uri TigerStack reprezinta solutia ideala pentru mediul enterprise sau pentru aplicatii de conectare la backbone. Fiind potrivite pentru medii solicitante, cu trafic intens, SMC8748M si SMC8724M se diferentiaza de produsele concurentei datorita capacitatii de conectare la maximum 156 Gbps pentru switch-ul cu 48 de porturi si la 108 Gbps pentru cel cu 24 de porturi.

Pe langa performantele ridicate, noile switch-uri TigerStack 10/100/1000 stivuibile si administrabile dispun de facilitati avansate, necesare mediilor solicitante. Securitatea este vitala pentru retelele actuale, iar aceste echipamente o furnizeaza, datorita suportului ACL (Access Control List) si autentificarii 802.1x pentru acces securizat in retea si SSH/HTTPS pentru administrare securizata asigurata de RADIUS si TACACS+. Stabilirea flexibila a prioritatilor traficului pe nivel 2/3/4 si limitarea ratelor de transfer permit suportul Quality of Service in retea, iar segmentarea retelei este asigurata de VLAN-uri bazate pe porturi si protocoale. Pentru aplicatii de administrare mai puternice, cele doua noi switch-uri TigerStack 10/100/1000 ofera, de asemenea, protocol Spanning Tree multiplu (802.1s) si LACP (stack-wide link aggregation). Destinate departamentelor mari si conectarii actuale la backbone, SMC8748M si SMC8724M pot fi combinate sau asociate in stive de maximum opt unitati si dispun de flexibilitate, permitand incorporarea facilitatilor ce urmeaza sa fie lansate.

“Aceste switch-uri puternice, de densitate ridicata si latime de banda mare au fost proiectate pentru a corespunde cerintelor retelelor solicitante existente si viitoare”, a declarat Iain Kenney, manager de produs la SMC. “Conectivitatea pe cablu de cupru la 10/100/1000 incorporata, impreuna cu optiunile pentru fibra si crestere la 10 Gigabiti le confera o extraordinara flexibilitate si adaptabilitate, recomandandu-le pentru mediul enterprise”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/doi-noi-membri-in-portofoliul-de-switch-uri-smc-gigabit