Electronic Design Forum 2006 la Bucuresti

BUCURESTI - 12 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

12 mai 2006, Bucuresti – Compania americana Mentor Graphics, lider tehnologic in automatizarea proiectarii electronice (EDA), impreuna cu Veda Consulting, distribuitorul sau pentru Europa de sud-est, Romania, Bulgaria, Serbia&Muntenegru, Albania si Macedonia, si cu firma internationala de consultanta si instruire Doulos au organizat in data de 10 mai, la hotelul Caro din Bucuresti, primul seminar din cadrul turneului Electronic Design Forum 2006, ce se desfasoara in perioada 10-17 mai in tari din Europa Centrala si de Est.

Evenimentul include o suita de prezentari si workshop-uri in care sunt abordate subiecte de actualitate din domeniul proiectarii electronice, cum sunt solutiile de proiectare PCB & FPGA, verificarea functionala, proiectarea cablurilor, metodologie de verificare a proiectarii multilinguale etc. Pe langa Bucuresti, punctul de pornire al turneului, forumul va mai fi prezent la Budapesta, Praga si Varsovia.
Desi s-a adresat unui segment de nisa, evenimentul din Romania a reunit peste 80 de participanti, majoritatea reprezentanti ai companiilor implicate in proiectarea electronica sau in alte activitati de instruire in acest domeniu, dar si cadre didactice si studenti de la universitatile politehnice din Bucuresti, Timisoara si Iasi.
Prezentarile au fost sustinute de specialisti ai companiilor Mentor Graphics si Doulos si au inclus prezentari teoretice si practice, desfasurate pe doua sectiuni: Solutii de proiectare PCB & FPGA si Verificarea functionala.
Surprins placut de interesul specialistilor romani pentru forumul EDA, Manfred Zaltron, director de vanzari regional pentru Elvetia, Austria si Europa de Est declara ca „fata de tendinta manifestata de o serie de companii de migrare a proiectarii si productiei de circuite imprimate catre China, Mentor Graphics crede in potentialul pe care il ofera tarile din Europa de Est si este decisa sa continuie investitiile in aceasta zona. Programul adresat institutiilor de invatamant superior – Higher Education Program (HEP) – face parte din strategia pe termen mediu si lung a companiei, care ii va permite sa beneficieze de potentialul acestei piete”.
Printre utilizatorii solutiilor MGC din Europa Centrala si de Est si participanti la acest eveniment se numara companiile: Redline Communications, Solectron, Atmel, Infineon, Siemens VDO, eSilicon, Catalyst Semiconductor, O2Micro, Elmet Int, Valtronic.
„Daca initial piata romaneasca a avut o evolutie moderata, in ultimul timp se manifesta un interes sporit pentru produsele MGC”, declara Dan Stanescu, directorul general al firmei Veda Consulting. „Activitatea de distributie inceputa in 2003 incepe sa dea roade. Avantajele solutiilor MGC incep sa fie tot mai apreciate, ca si beneficiile utilizarii produselor licentiate”.

De un interes special s-a bucurat forumul in randul cadrelor didactice. Profesorul Ion Bucur de la UPB afirma ca „programul HEP este deosebit de util pentru studenti deoarece isi pot pune in practica notiunile teoretice dobandite in cadrul cursurilor de proiectare si testare logica. Cunoasterea unor programe moderne, valoroase, cum sunt cele furnizate de Mentor Graphics, este deosebit de importanta pentru studenti deoarece astfel ei vor fi eligibili la absolvire pentru obtinerea unor locuri de munca in companiile mari”.
La randul sau, profesorul Sergiu Iliescu, sublinia “Eu si colectivul pe care il coordonez din cadrul Laboratorului de Informatica Industriala de la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Universitatea Politehnica din Bucuresti suntem angrenati in noul proces de restructurare a invatamantului universitar, ca urmare a protocolului de la Bolognia la care Romania este parte. O componenta a acestui proces este legarea procesului instructiv-educativ de practica inginereasca. Domeniul prezentat in cadrul evenimentului Electronic Design Forum constituie un element important in economia cursurilor de automatizari si de analiza de sistem pe care le gestionam la Facultatea de Automatica si Calculatoare si Facultatea Energetica. Mai mult, intentionam sa dezvoltam o serie de lucrari practice cu studentii si sa elaboram un material scris care sa faca parte dintr-o serie de carti pe care intentionam sa le lansam in curand sub genericul de Conducerea proceselor energetice”.
Informatii suplimentare despre solutiile Mentor Grahics sunt disponibile online la adresele: www.mentor.com si www.veda.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/electronic-design-forum-2006-la-bucuresti