Grupul austriac ACP soseste in Romania

BUCURESTI - 30 octombrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

ACP Holding GmbH, prezent pana de curand numai pe pietele din Austria si Germania, isi extinde activitatea in Romania. ACP a preluat filiala bucuresteana a firmei IT Online Datensysteme din Germania. Recent infiintata firma, ACP IT Solutions Bucuresti SRL, se va muta in curand intr-un sediu modern din capitala, intentionand sa isi extinda prezenta in mai multe regiuni ale tarii. ACP va oferi pe piata romaneasca o gama completa IT de produse hardware, solutii software si servicii, inclusiv finantare IT.

Grupul austriac ACP soseste in Romania

Grupul ACP a fost infiintat in 1993, avand sediul principal in Viena, iar in anul 2003 si-a extins prezenta in Germania. ACP are in prezent 669 de angajati si a realizat in exercitiul financiar 2006/07 o cifra de afaceri de 286,5 milioane de euro. In ultimii ani, grupul a adoptat o strategie agresiva de crestere economica prin crearea sau achizitia de noi firme, care i-au permis sa se extinda rapid, folosind in acelasi timp resursele si experienta specialistilor sai.

Intrarea pe piata romaneasca s-a realizat printr-o astfel de achizitie: ACP Holding GmbH a cumparat 51% din actiunile firmei Online Datensysteme Romania SRL, filiala, cu sediul in Bucuresti, a companiei Online Datensysteme GmbH din Berlin. Firma nou creata, ACP IT Solutions Bucuresti SRL, se va muta in curand intr-un sediu modern situat intr-un nou complex de afaceri amplasat in Sos. Chitilei nr. 178.

Firma bucuresteana dispune in prezent de 14 angajati si a obtinut in 2006 o cifra de afaceri de 12 milioane de euro. Pe langa sediul central, exista trei locatii de asistenta de service in Galati, Drobeta-Turnu Severin si Cluj-Napoca. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor din Bucuresti va ajunge la douazeci. In urmatoarele luni va fi extins si numarul de prezente din tara, intentionandu-se sa existe 10 locatii prin care sa se poata oferi servicii clientilor din orice zona a tarii.

„Echipa din Bucuresti este extrem de competenta si eficienta“, declara Stefan Csizy, Chief Executive Officer al grupului ACP. „Romania este o piata deosebit de interesanta, cu un ritm anual de crestere economica de 8% si de aceea are nevoie de echipamente IT profesionale“.

Directorul general al filialei ACP din Romania este Till Schwitalla, fostul director general al filialei Online Datensysteme, din 2004, de la deschiderea acesteia. Schwitalla remarca sansele aparute o data cu preluarea de catre ACP: „Ca parte a unui furnizor international de solutii IT putem sa transpunem in continuare proiecte de anvergura mai mare decat pana acum si sa ne extindem mult mai rapid. De asemenea, avem acces la resursele si informatiile de specialitate ale intregului grup ACP“.

ACP furnizeaza in prezent pe piata romaneasca preponderent hardware, servicii si consultanta. Clientii provin in special din sectorul public: Ministerul de Finante, Ministerul Educatiei, Ministerul de Interne, politie, administratii regionale, precum si din universitati. In viitor, ACP vizeaza sa isi extinda portofoliul de clienti indeosebi in domeniile industrial si financiar; iar oferta va fi similara cu cea din Austria si Germania, incluzand pe langa hardware si solutii software, prestari de servicii complete si finantare IT.

Concomitent cu accesul pe piata romaneasca, ACP si-a extins in continuare prezenta in Germania. ACP a deschis o noua filiala in Frankfurt, cea de-a noua, de aceasta data nu printr-o achizitie suplimentara, ci prin crearea unei noi entitati. In Austria, ACP dispune deja de o retea consistenta de peste 22 de filiale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/grupul-austriac-acp-soseste-in-romania