HP a castigat contracte de aproximativ un miliard de dolari in sectorul public

BUCURESTI - 13 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca a castigat un numar important de clienti noi, contractele totalizand peste un miliard de dolari, ca urmare a evolutiei sectorului public, a domeniilor sanatatii si educatiei. Aceste castiguri se datoreaza cresterii semnificative si continue a sectorului public incepand chiar de la fondarea companiei.


“De peste 60 de ani, HP creeaza oferte irezistibile pentru clientii din sectorul public din intreaga lume”, spune Mike Winkler, prim vicepresedinte al grupului HP Customer Solutions. “In prezent, HP poate folosi eficient puterea celui mai vast si mai complex portofoliu destinat mediului de afaceri si strategia de investitii in beneficiul clientilor”.
Clienti diversi, precum Universitatea din Wisconsin, Ministerul de Interne din Taiwan si Curtea Suprema din Coreea, au ales HP pentru tehnologia sa bogata, de varf, si profundele cunostinte in sectorul public.
“Clientii nostri stiu ca HP le intelege si le anticipeaza nevoile”, spune Bill Mutell, prim vicepresedinte al HP pentru Sectorul Public. “Aplicam initiativa HP referitoare la ‘organizatia adaptabila’ si cadrul de lucru specific Biroului Inteligent pentru a sprijini organizatiile guvernamentale, clientii din domeniul sanatatii si din institutiile educationale sa-si integreze sistemele, datele, procesele si personalul; oferim acces securizat la date si aplicatii; si contribuim la transformarea proceselor si informaticii in scopul folosirii mai bune a acestora in interesul public”.
“In afara familiilor si locurilor noastre de munca, exista trei domenii ale vietii care pot avea un impact deosebit de important asupra populatiei”, spune Jim Weynand, vicepresedinte si director general pentru sectorul public, sanatate si educatie la HP, America de Nord. “Acestea sunt legate de relatiile pe care le avem cu cei care contribuie la educatia noastra si a copiilor nostri, cu cei care au grija de sanatatea noastra si cu administratia locala, statala sau nationala”.
“HP isi concentreaza din ce in ce mai mult atentia catre acesti clienti din doua motive. Primul il constituie faptul ca domeniile sectorului public, sanatatii si educatiei reprezinta un potential de crestere insemnat pentru HP, capabilitatile companiei potrivindu-se foarte bine cu nevoile acestor clienti. Al doilea motiv este la fel de important pentru noi: avem convingerea ca sprijinindu--i pe acesti clienti sa-si indeplineasca obiectivele, contribuim la imbunatatirea calitatatii vietii tuturor. De la inceputul existentei sale, acesta a fost obiectivul central urmarit de HP”.

Clientii voteaza pentru HP
Printre noii clienti castigati de HP se afla:
•Autoritatea regionala de sanatate pentru centrul Norvegiei – Impreuna cu partenerii sai, HP a castigat un proiect pentru dezvoltarea completa si utilizarea solutiilor ICT pentru prima etapa a constructiei noului spital Olav din Trondheim. Noul spital, care doreste sa dispuna de cele mai avansate solutii informatice din Norvegia, va folosi atat produse cat si servicii HP. HP raspunde de arhitectura informatica a spitalului, solutiile de securitate, testare, precum si proiectarea si implementarea unei retele moderne.
•Posta Nationala a Chinei – HP, cel mai important furnizor de tehnologie al pietei postale chineze, a fost ales de catre Posta Nationala pentru furnizarea infrastructurii informatice adaptive pentru reinnoirea vechii infrastructuri din intreaga tara. Proiectul include implementarea de servere HP Superdome, matrice de discuri HP StorageWorks xp128 si biblioteci de banda HP StorageWorks MSL6030 – care formeaza noul motor informatic care permite imbunatatirea serviciilor pentru clienti.
•Directia de impozite din India (DIT) si-a refacut infrastructura informatica de servere in trei din cele mai mari regiuni ale tarii pentru a face fata momentelor de varf ale solicitarilor. Contractul a fost castigat in urma unei licitatii de catre HP impreuna cu un partener local. El a constat in migrarea de pe platforma de lucru IBM, existenta la DIT, pe o platforma HP UNIX® moderna. Noua infrastructura, bazata pe solutii HP standardizate si modulare, a permis scalarea rapida, la cele mai bune costuri, a resurselor informatice in timpul perioadelor de varf.
•Politia din India – Contractul HP de 2,3 milioane USD consta in implementarea unui intranet pentru politia indiana. Denumit SELCO, noul intranet va permite politiei sa asigure accesul la informatii si comunicarea intre membrii sai din intreaga tara. Acest intranet furnizeaza de asemenea o baza de date cu informatii depre personalul care lucreaza in politie, de la angajare pana la pensionare. Pentru realizarea acestui proiect, HP a implementat: servere HP ProLiant, sisteme microturn HP Compaq EVO d220, dispozitive biometrice si solutii de imprimare.
•Alegerile generale din 2004 din Indonezia – HP a fost solicitat sa realizeze infrastructura hardware pentru alegerile generale din 2004 din Indonezia. Contractul se refera la unul dintre cele mai importante proiecte guvernamentale castigate vreodata in Indonezia de un singur furnizor. El a inclus realizarea unui sistem computerizat pentru administratie si a unui centru complet de date si pentru recuperarea dupa dezastre, care acopera 32 de provincii si 4.934 de districte.
•Ministerul de Interne italian – HP colaboreaza cu Ministerul Italian de Interne la un proiect care va furniza in urmatorii ani carti de identitate electronice celor peste 70 de milioane de rezidenti din Italia. Aceste carti de identitate inovatoare vor include atat carduri de memorie optice cat si microprocesoare capabile sa permita accesul la servicii, informatii si semnaturi digitale. HP construieste infrastructura IT capabila sa integreze, intretina, certifice si urmareasca fiecare carte de identitate si sa permita accesul persoanelor autorizate la documente intr-un mediu controlat.
•Agentia pentru Verificarea Asigurarilor de Sanatate din Coreea a incheiat un contract cu HP pentru implementarea unui proiect privind crearea unui depozit de date care sa permita agentiei sa gestioneze mai bine istoricul analizelor medicale si al tratamentelor persoanelor asigurate. HP a instalat doua servere HP Superdome si doua servere HP rp8400 in cadrul acestui proiect de 1,5 milioane dolari.
•Ministerul Informatiilor si Comunicatiilor (MIC) din Coreea lucreaza impreuna cu HP la renovarea sistemului central bancar al Postei din Coreea. MIC a ales solutiile HP standardizate si modulare de infrastructura IT in locul solutiilor proprietare oferite de competitori, deoarece HP asigura o scalabilitate mai buna si un cost de utilizare mai mic. In cadrul acestui proiect de doua milioane dolari, HP a livrat opt servere HP Superdome.
•Institutul National pentru Educatie din Singapore a solicitat HP construirea unui portal pentru comunicarea dintre angajati si furnizarea de servicii online si aplicatii. In baza contractului de 1,3 milioane USD pentru realizarea portalului destinat personalului, HP a furnizat o solutie complexa care consta din servicii de consultanta si implementare tehnica, servere si serviciile de infrastructura aferente, precum si din asocierea cu parteneri importanti care ofera aplicatii pentru portal si de management al continutului. Personalul institutului are acum posibilitatea sa acceseze un portal personalizat, unde pot fi gasite informatii individualizate si servicii necesare activitatilor desfasurate in institut.
•Universitatea pentru Stiinta si Tehnologie din Norvegia lucreaza cu HP la implementarea celor mai bune proceduri pentru biblioteca de infrastructura IT (ITIL – IT Infrastructure Library) ce reprezinta fundamentul managementului serviciilor informatice. Beneficiind de cunostintele si abilitatile dobandite in timpul trainingului HP ITIL, personalul IT este capabil in momentul de fata sa obtina rezultate mai rapid folosind metode testate.
•Centrul SAF pentru experiente militare lucreaza cu HP la proeictarea si construirea unei platforme care sa fie utilizata ca laborator experimental pentru verificarea tehnologiilor dezvoltate in bataliile virtuale si in laboratorul C4i. Toate diviziile serviciilor armatei din Singapore vor utiliza laboratorul pentru experimentarea celor mai recente aplicatii si tehnologii de comanda si control.
•Biblioteca Nationala Universitara din Slovenia beneficiaza de capacitatea unui sistem HP StorageWorks NAS B3000 pentru imbunatatirea accesibilitatii la documentele arhivate de la doua ore la cateva secunde.
•Curtea Suprema din Coreea a ales HP pentru modernizarea infrastructurii informatice existente destinate asigurarii suportului pentru recensamantul populatiei si inregistrarea proprietatilor imobiliare. In colaborare cu parteneri locali, HP a realizat o infrastructura informatica de 2,5 milioane USD constand din doua servere HP Superdome si doua servere HPrp8400 cu HP StorageWorks Disk Array xp1024.
•Ministerul de interne din Taiwan a apelat la HP pentru a contribui la realizarea celei de-a doua etape a Sistemului Informatic al Rezidentilor din Taiwan (TRIS-II). Noul sistem va permite cetatenilor si companiilor sa aiba acces detaliat si exact la informatii demografice. HP si partenerul sau au castigat proiectul in valoare de 20 milioane USD prin care au realizat TRIS-II pe servere HP, biblioteci de banda HP StorageWorks MSL6000, software HP OpenView si diverse solutii ale partenerului. Pentru interactiunea cu sistemul, ministerul a ales laptopuri si imprimante HP.
•Biroul de Impozite din Taiwan a ales HP si un partener local al sau pentru modernizarea infrastructurii informatice a sistemelor de impozite. Proiectul in valoare de 12 milioane USD a implicat instalarea de servere HP Superdome, a sistemului HP StorageWorks Disk Array xp128 si de statii de lucru, calculatoare de birou si imprimante HP. Biroul de Impozite din Taiwan este din 1999 client al HP.
•Universitatea din Wisconsin: Fondata in 1891, aceasta universitate le ofera celor 8000 de studenti ai sai curriculum si facilitati deosebite, acordand o atentie deosebita serviciilor pentru studenti. Conducerea universitatii a dorit maximizarea infrastructurii astfel incat utilizatorii sa beneficieze de sisteme si asistenta similare pentru asigurarea unui acces optim la informatie atat pentru cadrele didactice cat si pentru studenti, in scopul imbunatatirii procesului de invatamant. Solutia consta din: 2.300 laptopuri EVA nc6000, servicii financiare HP si HP CarePAQ. Acum, studentii din primul an sunt dotati co laptopuri care dispun de mai multe porturi wireless integrate. Conducerea universitatii sustine ca “Echipamentele mobile HP asigura mijloacele de care are nevoie universitatea pentru transformarea activitatii de predare/ invatare – preluand ceea ce era mai bun in trecut si beneficiind de noile oportunitati care imbunatatesc procesul de invatamant. Am reusit sa dezvoltam conceptul de extindere a salii de clasa, sa crestem si sa imbunatatim succesul studentilor si sa minimizam frustarile – prin crearea unei infrastructuri bazate pe conexiuni wireless”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-a-castigat-contracte-de-aproximativ-un-miliard-de-dolari-in-sectorul-public