HP a fost listat in Quadrantul Liderilor din raportul “Externalizarea centrelor de date”

BUCURESTI - 7 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca a fost listat in quadrantul liderilor realizat de firma de cercetare Gartner in urma studiului realizat in 2005 in America de Nord in randul furnizorilor de servicii de outsourcing (externalizare) pentru centrele de date(1).

Raportul Magic Quadrant realizat de Gartner evalueaza furnizorii din punctul de vedere al abilitatii lor de executie – printre criterii numarandu-se service-ul si suportul, cota de piata si sanatatea financiara – precum si complexitatea viziunii, care include varietatea si functionalitatea ofertei, implementarile de succes si abilitatatea de a raspunde solicitarilor clientilor in prezent si in viitor.
Conform rezultatelor obtinute de Gartner, liderii din quadrantul corespunzator externalizarii centrelor de date demonstreaza o experienta bogata si intelegerea dinamicii necesare implementarii cu succes a serviciilor.
In luna martie, HP a fost listat in Quadrantul liderilor pentru outsourcingul centrelor de date din Europa Occidentala(2).
“Suntem deosebit de multumiti ca ne aflam in Quadrantul liderilor realizat de Gartner in domeniul externalizarii centrelor de date”, declara Steve Smith, prim vicepresedinte al diviziei HP Services. “Deoarece outsourcing-ul centrelor de date reprezinta de cele mai multe ori piatra de temelie a contractelor de outsourcing IT, iar problemele de confidentialitate a datelor, securitate si conformitate determina adesea gradul de confort al clientilor in externalizarea centrelor lor de date, consideram ca aceasta stire ne consolideaza pozitia de important furnizor de servicii de outsourcing la nivel mondial”.
HP ofera capacitati complexe si la alegere pentru servicii de outsourcing strategice, managementul operational si suport pentru functionarea si dezvoltarea unei infrastructuri IT mission-critical. Capabilitatile si expertiza HP in administrarea mediilor IT eterogene, complexe, multi-furnizor includ adesea preluarea angajatilor clientilor precum si a dotarilor si activitatilor informatice.
HP si-a extins activitatea si in domeniul externalizarii proceselor de afaceri si ofera o gama extinsa de servicii care acopera toate procesele fundamentale financiare si administrative. HP optimizeaza infrastructura, aplicatiile si procesele de afaceri ca o componenta a capabilitatilor sale de externalizare a proceselor de afaceri pentru a aduce mai multa valoare clientilor sai.
In concluzie, outsourcing-ul reprezinta segmentul de business cu cea mai rapida evolutie la HP, care a inregistrat o crestere de 27 procente in cel de-al doilea trimestru al anului 2005. Depasind piata de aproape trei ori, acest rezultat marcheaza al noualea trimestru consecutiv in care s-a inregistrat o crestere de doua cifre a diviziei HP Services si reprezinta castiguri in domenii cheie ale economiei, cum sunt sectorul public, telecomunicatiile, serviciile financiare si productia.
Mai multe informatii despre outsourcing-ul HP sunt disponibile la adresa: www.hp.com/go/outsourcing.

(1) Gartner Research “Magic Quadrant for Data Center Outsourcing, 2005” , autori R. T. Matlus, W. Maurer. Data publicarii: 22 iunie 2005.
(2) Gartner Research “Magic Quadrant for Data Center Outsourcing in Western Europe, 4Q04”, autori G. Tramacere, C. Da Rold. Data publicarii: 1 martie 2005.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-a-fost-listat-in-quadrantul-liderilor-din-raportul-externalizarea-centrelor-de-date