HP a stabilit un nou record de vanzari pe piata serverelor blade, cu 100.000 de unitati vandute

BUCURESTI - 16 iunie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Liderul mondial pe piata serverelor blade, cu cele mai bune performante, ofera noilor clienti management extins si capabilitati Linux.

HP a stabilit un nou record de vanzari pe piata serverelor blade, cu 100.000 de unitati vanduteHP a anuntat ca este primul furnizor care a vandut peste 100.000 de servere blade, confirmandu-si pozitia de lider pe segmentul de piata al serverelor cu cea mai rapida evolutie.
HP a anuntat de asemenea disponibilitatea celui mai subtire server blade cu doua procesoare – HP ProLiant BL30p, noi clienti pentru serverele blade, noi rezultate ale benchmark-urile de performanta si detalii despre lansarea a noi produse, printre care se afla serverele blade cu procesoare AMD Opteron™ si Intel® Itanium®.
“Nici o alta companie in afara HP nu a demonstrat o angajare mai puternica in promovarea in mediul de afaceri a solutiilor standardizate pe piata serverelor blade a caror popularitate este in crestere”, afirma James Mouton, vice-presedinte al diviziei HP dedicate serverelor standard. “Depasind granita a 100.000 de unitati vandute, HP este cel mai in masura sa ofere sisteme, software, solutii si servicii clientilor care doresc sa beneficieze de cea mai eficienta implementare a arhitecturii blade intr-o intreprindere adaptabila”.
WhiteCross Systems, un furnizor important de solutii de business si de informare a clientilor, a reusit sa faca economii substantiale de timp si de bani prin inlocuirea celor 1000 de servere existente – o combinatie de sisteme Sun si alte sisteme proprietare – cu aproximativ 300 de servere blade HP ProLiant BL20p cu sistem de operare Red Hat Linux.
“Serverele blade HP au prelucrat informatiile de 30 de ori mai rapid decat sistemele proprietare pe care le detineam – scanand pana la 15 mld. linii de date pe secunda”, declara Roger Gaskell, director de dezvoltare la WhiteCross Systems. “Este vorba de nivele de performanta semnificativ superioare fata de celelalte solutii competitive pe care le-am evaluat”.
WhiteCross culege informatiile importante pentru mediul de afaceri din cantitati masive de date pentru a le permite clientilor sai sa-si maximizeze veniturile, sa minimizeze stressul clientilor si sa identifice noile produse si servicii. Platforma de servere blade a HP va creste volumul de date care va fi prelucrat intr-un interval de timp mai mic, permitand companiei sa raspunda cu mai multa promptitudine la nevoile clientilor.
HP isi consolideaza pozitia de lider pe piata mondiala a serverelor blade
Conform cotelor de piata furnizate de Gartner pentru primul trimestru calendaristic al anului 2004(1):
•HP si-a consolidat pozitia de lider pe piata mondiala a serverelor blade, atat in ceea ce priveste venitul cat si numarul de unitati vandute
•Pe piata EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), cota de piata a HP corespunzatoare venitului obtinut a crescut de la 42 de procente, anul trecut, la 64 procente in prezent, inregistrand o crestere de 536%.
Raportul Gartner evidentiaza faptul ca serverele blade reprezinta segmentul de piata al serverelor cu cea mai rapida crestere. Ele sunt destinate facilitarii managementului sistemelor si ofera clientilor cea mai mare flexibilitate prin tehnologia scale-out. Ca furnizor ce ocupa pozitia de top pe acest segment dinamic de piata, HP continua sa dezvolte arhitectura blade si sa-i ajute pe clienti sa-si recupereze rapid investitia prin folosirea de platforme standardizate.
Server blade HP ProLiant de doua ori mai subtire
Serverele blade reprezinta o componenta a strategiei HP privind intreprinderea adaptabila pentru sincronizarea afacerii cu informatica in scopul capitalizarii mai eficiente in vederea schimbarii. Clientii din mediul enterprise adopta din ce in ce mai mult serverele blade pentru reducerea costurilor centrelor de date si cresterea eficientei.
Disponibil in prezent, HP ProLiant BL30p este cel mai subtire server blade cu doua procesoare din industrie, oferind clientilor mari un avantaj competitional asigurand mai multa putere de procesare pe rack. Serverul HP ProLiant BL30p cu procesoare Intel Xeon™ economiseste spatiul pe podea cu pana la 67 de procente si reduce cablarea cu pana la 96% comparativ cu o infrastructura traditionala 1U (1, 75 inch).
HP sprijina serverele blade prin virtualizare
HP si VMware le ofera clientilor solutii la pachet, pentru virtualizarea serverului, bazate pe servere HP ProLiant care includ VMware ESX Server, VMware VirtualCenter si suport Gold sau Platinum. Disponibile in prezent pe serverele blade HP ProLiant BL20p, aceste solutii permit clientilor sa imbunatateasca gradul de utilizare al serverelor, sa simplifice administrarea si sa micsoreze costurile, furnizand in acelasi timp un singur punct de contact pentru serviciile de suport pentru hardware si sistemul de operare.
Un factor cheie al succesului serverelor blade HP ProLiant il reprezinta instrumentele de gestiune incorporate in fiecare server, ce pot fi imbunatatite suplimentar prin integrarea stransa cu software-ul de la parteneri, inclusiv de la VMware.
Bazandu-se pe cele mai importante solutii de virtualizare HP si pe cel mai vast portofoliu de servere blade din industrie, HP ofera servere blade ProLiant cu sistem de operare Linux. Folosind o distributie Linux, companiile pot obtine importante economii fara a compromite performantele sau securitatea. De exemplu, clientii care migreaza de la o masina Sun Solaris cu 48 de procesoare la 24 servere blade HP ProLiant cu doua procesoare cu sistem de operare Linux folosind noua tehnologie “cluster file systems” pot crea un server mare care-si poate creste capacitate la cerere, isi scaleaza in mod eficient functionarea si asigura o redundanta de 100%, costul solutiei blade fiind 30 – 50% din cel al solutiei Solaris.
HP stabileste directiile de dezvoltare in viitor ale serverelor blade
In cea de-a doua jumatate a anului 2004, HP intentioneaza sa lanseze servere blade cu procesoare AMD Opteron destinate mediului enterprise si pietelor ce utilizeaza informatica de inalta performanta, oferindu-le acestor clienti flexibilitate si optiuni superioare.
HP intentioneaza de asemenea sa lanseze servere blade cu procesoare Itanium, oferindu-le clientilor procesare imbunatatita pe 64 biti si cel mai complet suport din industrie pentru sistemul de operare.
Aceste servere vor completa oferta larga de platforme blade cu unu, doua si patru procesoare de la diversi furnizori, precum Intel si AMD.
Clientii obtin performante superioare de la serverele blade HP
HP continua sa detina suprematia in tehnologia blade, depasind performantele obtinute de toti ceilalti furnizori la cele mai importante benchmark-uri din domeniu. Recent, HP ProLiant BL20p s-a situat pe primul loc in raportul PeopleSoft® Certified Performance si a obtinut rezultate impresionante la benchmark-ul PeopleSoft Enterprise CRM HelpDesk for HR 8.8. Serverul blade ProLiant BL20p cu Microsoft Windows® Server 2003 si Microsoft SQL Server 2000, avand in configuratie HP StorageWorks Modular Smart Array 1000, a obtinut un timp mediu de raspuns pentru 1250 de utilizatori de 1,585 secunde(2).
De asemenea, ruland Lotus Notes R6iNotes, HP ProLiant BL20p a obtinut un raport pret/performanta foarte bun, de 10,86 USD per utilizator (sau 12,80 USD/NotesMark). Aceste rezultate reprezinta o imbunatatire cu 35% a performantelor fata de un IBM eServer BladeCenter cu configuratie similara, la mai putin de o treime din costul per utilizator. Testul R6iNotes a simulat 5.500 utilizatori R6iNotes si s-a facut comparativ cu un server IBM Lotus Domino 6.5. Durata testului a fost de sapte ore,timp in care sistemul a realizat 4.666 NotesMark (tranzactii pe minut) cu un timp mediu de raspuns de 0,199 secunde(3).
Despre HP
HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si tehnica de imagistica si tiparire. In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2004, veniturile obtinute de HP au totalizat 76,8 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com.
(1) Sursa: studiul Gartner “Worldwide Quarterly Server Tracker”, mai 2004.
(2) Acest test PeopleSoft a fost sponsorizat de PeopleSoft Inc. si de HP. Benchmark-ul PeopleSoft CRM HelpDesk 8.8 pentru resurse umane a fost proiectat si realizat de PeopleSoft.
(3) Testul Lotu NotesBench a fost sponsorizat de HP. Benchmark-ul NotesBench a fost proiectat si realizat de
Lotus Development Corporation. Testarea a avut loc in laboratoarele centrului HP Solutions Engineering din localitatea Nashua, statul New Hampshire, in luna martie 2004 si a fost auditat de KMDS Technical Associates Inc. in aprilie 2004.
(1) Sursa: studiul Gartner “Worldwide Quarterly Server Tracker”, mai 2004.
(2) Acest test PeopleSoft a fost sponsorizat de PeopleSoft Inc. si de HP. Benchmark-ul PeopleSoft CRM HelpDesk 8.8 pentru resurse umane a fost proiectat si realizat de PeopleSoft.
(3) Testul Lotu NotesBench a fost sponsorizat de HP. Benchmark-ul NotesBench a fost proiectat si realizat de
Lotus Development Corporation. Testarea a avut loc in laboratoarele centrului HP Solutions Engineering din localitatea Nashua, statul New Hampshire, in luna martie 2004 si a fost auditat de KMDS Technical Associates Inc. in aprilie 2004.