HP a stabilit un record mondial: vanzarea a peste un milion de servere Linux in intreaga lume

BUCURESTI - 21 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat stabilirea unui succes unic in industrie – vanzarea a peste un milion de servere Linux incepand din 1998, cu 45% mai mult decat oricare alt producator important de hardware.

HP domina piata mondiala a serverelor Linux de 29 de trimestre consecutiv. In primul trimestru al anului 2005, cresterea numarului de unitati HP vandute a fost cu 2,5 puncte procentuale mai rapida decat cea a pietei fata de aceeasi perioada a anului trecut, au fost vandute de aproape 10 ori mai multe servere Linux decat Sun, cota de piata a venitului IBM a fost depasita cu aproximativ 8 puncte procentuale, iar Dell a fost depasit atat la numarul de unitati vandute cat si la profit(2).
“Cifrele nu mint. Clientii sunt atrasi in mod evident de HP pe care il considera un partener de incredere pentru implementarea solutiilor integrate Linux si open source”, declara Martin Fink, vicepresedinte si director general al organizatiei HP Open Source & Linux. “Prin angajamentul ferm fata de Linux, HP aduce inovatii si faciliteaza implementarea sistemului Linux, deschizand drumul spre Adaptive Enterprise”.
HP isi concentreaza activitatea pe dezvoltarea si modernizarea sistemelor Linux si open source in domenii cheie cum sunt solutiile blade, PC-urile desktop si laptopurile, serverele enterprise, dispozitivele de virtualizare si pentru piata de consum. Prin testarea interna a ofertelor open source si Linux in scopul optimizarii performantelor, HP le furnizeaza clientilor cunostinte superioare si asistenta in planificarea si realizarea de produse si platforme Linux in centrele de date.
Mai multe informatii despre solutiile Linux si open source ale HP sunt disponibile la adresa: www.hp.com/linux.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-a-stabilit-un-record-mondial-vanzarea-a-peste-un-milion-de-servere-linux-in-intreaga-lume