HP achizitioneaza Synstar si isi extinde prezenta pe piata de tehnologie europeana

BUCURESTI - 4 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca a finalizat achizitia companiei Synstar plc (“Synstar”) din Marea Britanie. Conform termenilor ofertei de cash recomandate, HP Global Investments BV (“HP BV”), o filiala ce apartine in intregime HP, a achizitionat aproximativ 92,1% din actiunile Synstar si urmeaza sa achizitioneze pana la jumatatea lunii noiembrie 2004 si restul actiunilor.


In termenii de achizitie stabiliti, valoarea actiunilor Synstar este de aproximativ 163 milioane £ (293,3 milioane USD).
Synstar este un important furnizor independent de servicii IT, avand in Europa aproximativ 1500 de clienti. Compania are peste 2.600 de angajati si birouri in Irlanda, Germania, Belgia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie si Spania. Cunostintele si abilitatile Synstar in suportul mai multor furnizori si in continuitatea afacerii, acumulate in 35 de ani de activitate, contribuie la consolidarea abilitatii HP de a-i ajuta pe clienti in obtinerea unui randament mai bun al investitiilor in informatica si imbunatatirea vitezei de raspuns la schimbari.
Synstar va aduce de asemenea HP capabilitati puternice pentru serviciile administrate, adaptate la asigurarea continuitatii si disponibilitatii afacerii, oferind administrarea pe intreaga durata de viata a mediilor de lucru cu configuratii pornind de la desktop pana la centrele de date, precum si implementarea de strategii IT pentru managementul riscului.
“Synstar are o experienta extraordinara, care se potriveste foarte bine cu activitatea HP”, spune Francesco Serafini, prim vice-presedinte si director general al grupului HP de solutii tehnologice pentru regiunea EMEA. “Credem ca serviciile Synstar suplimentare de suport si continuitate in afaceri vor imbunatati capabilitatile serviciilor noastre in regiunea EMEA si ne asigura o pozitie competitionala mai puternica pe piata europeana pe care sunt prezenti mai multi producatori. De acum inainte vom actiona ca un singur business”.
“Aceasta achizitie reprezinta finalizarea planului nostru de a transforma Synstar intr-un furnizor de clasa mondiala de servicii administrate si de suport”, declara Steve Vaughan, director executiv al Synstar. “Actionarii nostri au beneficiat de suma obtinuta in urma achizitiei, iar angajatii nostri se alatura unui jucator mai respectat de pe piata IT. In plus, clientii nostri pot fi siguri ca vor continua sa beneficieze de aceeasi calitate, valoare si flexibilitate pe care ne-am construit reputatia si vor avea acces la una dintre cele mai mari si mai complexe organizatii mondiale de servicii IT”.
Actionarii Synstar din Statele Unite au fost informati ca HP BV a anuntat ca toate conditiile ofertei de cash recomandate privitoare la actiunile Synstar au fost fie satisfacute in intregime, fie au fost acceptate si ca oferta a fost acceptata fara rezerve din toate punctele de vedere. HP BV si-a anuntat de asemenea intentia de a achizitiona toate celelalte actiuni Synstar pentru care nu s-a primit inca acceptul, in urma careia actiunile Synstar vor fi sterse din lista oficiala a autoritatii in domeniu din Marea Britanie si de la bursa londoneza.
Oferta va ramane deschisa pana la un nou anunt.
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-achizitioneaza-synstar-si-isi-extinde-prezenta-pe-piata-de-tehnologie-europeana