HP ajuta organizatiile sa beneficieze mai mult de informatiile de care dispun

BUCURESTI - 23 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Puternica arhitectura storage grid transforma „memoria corporativa” in servicii informationale dinamice, modificand modul in care pot fi folosite informatiile.

HP si-a facut cunoscuta strategia si planul de transformare a domeniului stocarii in retea prin furnizarea informatiilor in timp real, indiferent de modul in care au fost create sau de locul unde sunt stocate. Elaborata in HP Labs, unitatea principala de cercetare a companiei, strategia HP StorageWorks Grid este proiectata ca sa le permita clientilor o concentrare mai mare pe modul in care utilizeaza datele nu pe modalitatile de stocare. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei HP Americas StorageWorks ce a a vut loc la Houston, statul Texas.
Carly Fiorina, presedinte si CEO al HP, le-a prezentat celor peste 1000 de clienti si parteneri prezenti la conferinta modul in care HP implementeaza puternica sa arhitectura storage grid pentru a-i ajuta pe clienti sa migreze de la date stocate static sau de la “memoria corporatiei” catre mijloacele de informare dinamice pe care le va impune viitorul, in care informatiile vor deveni din ce in ce mai mult digitale, mobile, virtuale si personale.
Noii clienti, printre care se numara Bursa NASDAQ, implementeaza solutia HP StorageWorks Grid care permite in prezent implementarea de servicii informationale, precum arhivarea si recuperarea e-mailurilor, de care vor putea sa beneficieze in viitor. Abordarea deschisa a HP privind StorageWorks Grid include colaborarea cu liderii din domeniu, precum Cisco Systems, Brocade si McDATA. Lucrand alaturi de partenerii sai, HP se asteapta sa furnizeze noi facilitati pe care sa le integreze cu investitiile existente ale clientilor.
“HP StorageWorks Grid este o arhitectura vizionara pentru o platforma de stocare inteligenta, scalabila, fiabila, usor adaptabila”, spune Joseph Zhou, analist principal la D.H. Brown Associates. “Ea se bazeaza pe experienta HP in tehnologiile serverelor si in cele de stocare, precum si pe toate cercetarile realizate in HP Labs, in scopul crearii unui nou mediu de stocare care implementeaza facilitatile asteptate demult, in moduri noi si foarte utile”.
Pentru a-si extinde pozitia de lider pe piata stocarii, HP a introdus de asemenea initiativa Simply StorageWorks, care a demarat anul trecut in regiunea EMEA, in Statele Unite si Canada. Simply StorageWorks le ofera clientilor din IMM-uri si partenerilor de pe canalele de distributie HP instruire, instrumentele si asistenta necesare care sa ii ajute sa explice cum pot contribui tehnologiile de stocare in retea la cresterea productivitatii, micsorarea costurilor si reducerea riscurilor. Expozitia intineranta Simply StorageWorks din regiunea EMEA va fi prezenta in septembrie si octombrie in 16 tari: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Olanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.
HP StorageWorks Grid – Modificarea modului de a gandi stocarea
StorageWorks Grid stocheaza informatiile pe un numar de “celule inteligente” individuale. Acestea formeaza o infrastructura standard, modulara si inteligenta care se adapteaza la necesitatile de informare in timp real ale serviciilor informative ale organizatiilor, stabilind fundamentul pentru imbunatatirea agilitatii organizatiei si obtinerea de avantaje competitionale. Concentrandu-se pe asigurarea imbunatatirii accesului mai multor persoane la mai multe informatii, HP StorageWorks Grid modifica in mod esential modul in care pot fi folosite informatiile.
Anul viitor, bazandu-se pe succesul primelor oferte StorageWorks Grid, HP va introduce o serie de solutii pentru lucrul cu fisiere, arhivarea si gestionarea lor. In faza urmatoare, HP isi va concentra atentia pe solutiile care vor asigura coexistenta administrarii in mediul de stocare, cum sunt celulele inteligente de lucru cu blocuri, celulele inteligente descarcabile, controlerele de matrice eterogene integrate si gestiunea bazata pe grid.
Planificand lansarea de noi solutii pana in 2008 si chiar ulterior, HP intentioneaza sa se concentreze pe convergenta administrarii pentru StorageWorks Grid prin capabilitati de tipul includerii functinalitatii celulelor inteligente inlocuibile, virtualizarea depozitului si un StorageWorks Grid complet unificat.
“Pe masura ce tot mai multe date si procese de afaceri devin digitale, clientii au nevoie de tehnologia care sa ii ajute sa inlature barierele care le separa datele si care sa le transforme dintr-o forma statica in ceva care sa lucreze pentru ei”, spune Mike Feinberg, director de tehnologie al departamnentului HP de solutii de stocare in retea. “Arhitectura HP StorageWorks Grid este punctul de plecare pentru solutiile actuale si viitoare care ii vor ajuta pe clienti sa se dezvolte fara limite, sa faca modificari fara a ajunge la haos si sa obtina simplitate fara compromis, creand chiar mai multa valoare informatiilor lor digitale si urmand atingerea obiectivului de a deveni organizatii adaptabile”.
HP StorageWorks Grid – In practica
Bursa NASDAQ se numara printre primii clienti care au implementat Sistemul de Stocare a Infromatiilor de Referinta (SSIR) HP StorageWorks, o solutie de arhivare si regasire a informatiilor pentru stocarea, indexarea si recuperarea rapida a informatiilor bazata pe arhitectura StorageWorks Grid. SSIR imbunatateste abilitatea NASDAQ de a adera la noi reglementari privind arhivarea e-mail-urilor si face posibila dorinta organizatiei de a implementa un proces automatizat de recuperare a fisierelor. Sistemul ofera de asemenea o baza pentru stategia de adminsitrare a informatiilor globale ale organizatiei.
“Noi avem nevoie la NASDAQ de o solutie de arhivare care sa ne furnizeze nu numai performantele si scalabilitatea necesare stocarii unor canitati foarte mari de e-mail-uri ce trebuie pastrate, dar si una rentabila care sa recupereze un singur e-mail din milioane de e-mail-uri pentru a putea satisface cerintele reglementarilor noastre stricte”, spune Bob Greifeld, presedinte si director executiv al pietei de actiuni NASDAQ. “Sistemul de Stocare a Informatiilor de Referinta (RISS – reference information storage system) HP StorageWorks ne-a ajutat sa automatizam ceea ce altadata ne consuma o multime de timp si reprezenta un proces laborios; ne asteptam sa obtinem un randament pozitiv al investitiei”.
Au fost anuntate urmatoarele solutii HP pentru StorageWorks Grid :
•Solutia HP pentru captarea, intretinerea si refacerea documentelor – combina solutiile HP de captare si gestiune a documentelor (imprimante multifunctionale, expeditori digitali si HP AutoStore middleware) si RISS StorageWorks, permitandu-le clientilor sa transforne documentele pe hartie in informatii digitale care sunt gestionate si intretinute conform regulamentelor locale si pot fi accesate rapid. Aceasta solutie le permite clientilor sa capteze clasoare, magazii sau depozite de documente pe hartie si sa le transforme in “clasoare digitale” pe StorageWorks Grid.
•HP StorageWorks RISS – Primul sistem bazat pe StorageWorks Grid si tehnologia celulelor inteligente, RISS este destinat simplificarii gestiunii datelor pe termen lung, reducerii costurilor si urmareste satisfacerea solicitarilor legislative privind conservarea datelor. Disponibila in prezent intr-o configuratie de 1 terabyte (TB) precum si in configuratia originala de 4 TB, RISS ofera indexare bazata pe continut si mijloace de cautare puternice care asigura o accesibilitate fara precedent la informatiile de referinta. Solutiile RISS sunt axate in prezent pe arhivarea activa a e-mail-urilor si a documentelor Microsoft® Office. Versiunile viitoare, inclusiv cele integrate in programul destinat partenerilor - HP Information Lifecycle Management (ILM), vor extinde suportul pentru a acoperi toate formele sub care se pot prezenta informatiile de referinta.
•HP StorageWorks Scalable File Share – Un server de fisiere care permite partajarea latimii de banda prin distribuirea in paralel a fisierelor in clusterele serverelor HP ProLiant si matricele StorageWorks, Scalable File Share este destinat mediilor de calcul de inalta performanta si permite aplicatiilor sa vada o singura imagine a sistemului indiferent de numarul de servere sau dispozitive de stocare conectate la el.
•HP StorageWorks XP12000 – O noua matrice de discuri din clasa enterprise cu performante si scalabilitate deosebite, XP12000 furnizeaza o arhitectura de stocare pe doua nivele si simplitatea administrarii unei singure imagini a sistemului. Suportul pentru stocare externa include HP StorageWorks Modular Smart Array 1000 – aceasta convergenta a tehnologiilor reprezinta un element cheie al strategiei HP StorageWorks Grid.
HP extinde campania Simply StorageWorks pentru IMM-uri si partenerii de pe canalele de distributie
HP continua sa faca investitii in sustinerea domeniului stocarii prin extinderea initiativei sale educationale de succes Simply StorageWorks din Europa, Orientul Mijlociu si Africa si in Statele Unite si Canada. Acoperind portofoliul HP StorageWorks prin trei programe complete, initiativa Simply StorageWorks urmareste sa faca mai usor de inteles si folosit tehnologia stocarii.
HP ii informeaza pe clientii din IMM-uri asupra modului in care pot beneficia de solutiile sale de stocare in retea pentru a-si optimiza bugetele si personalul angajat si a-si imbunatati productivitatea printr-un acces facil si sigur la informatii, permitandu-le sa se concentreze pe afacerile lor.
•My First SAN (prima mea retea SAN) demistifica retelele SAN (storage area network), descriindu-le si prezentand beneficiile pe care le ofera, o pierdere a controlului componentelor hardware cheie care alcatuiesc o retea SAN si modul in care aceste componente se potrivesc intr-un portofoliu HP StorageWorks entry-level.
•Easy as NAS (la fel de usor de folosit ca o solutie NAS) explica modul in care solutiile NAS (network-attach storage) pot fi folosite impreuna cu retelele SAN ca elmente cheie pentru imbunatatirea eficentei. Programul ajuta la intelegerea simplitatii si usurintei in utilizare a solutiei NAS si sustine NAS ca o alternativa rentabila la solutiile de stocare DAS (direct-attach storage) si complementara retelelor SAN.
•Ultimate Business Protection (protejarea fundamentala a afacerii) se axeaza pe produsele si solutiile de backup si restaurare a datelor pentru asigurarea continuitatii afacerii in cazul unei situatii de criza. Programul ii ajuta pe clienti sa aleaga solutia potrivita de protejare a datelor in concordanta cu specificul afacerii si cerintele bugetului.
Programul include de asemenea un turneu “Mai bine impreuna” (Better together) prin 70 de orase, care debuteaza odata cu Conferinta dedicata stocarii – HP Americas Storage Conference. Caravana HP Better Together este complet echipata cu cele mai recente produse de stocare si ofera vizitatorilor oportunitatea de a asista la o serie de demonstratii in direct si la prezentarea produselor.
Mai multe informatii despre programul Simply StorageWorks sunt disponibile online la adresa www.hp.com/go/smbstorage.
Inovatiile HP in domeniul stocarii – traditia unui lider
Strategia HP StorageWorks Grid extinde istoria indelungata si de succes a inovatiilor in domeniul stocarii in retea. HP a contribuit la migrarea industriei de la mediile DAS la cele SAN prin inroducerea in 1997 a retelelor SAN omogene si in 1999 a retelelor SAN eterogene.
HP a devenit de asemenea, odata cu lansarea in 1998 a arhitecturii ENSA - Enterprise Network Storage Architecture, primul furnizor care priveste stocarea ca pe un serviciu utilitar. In 2001, HP a fost prima companie care a sustinut fuziunea solutiilor de stocare NAS si SAN intr-o singura retea integrata si a lansat pe piata primele matrice modulare virtuale prin familia HP StorageWorks Enterprise Virtual Array.
Informatii detaliate despre anunturile facute de HP la conferinta HP Americas StorageWorks Conference sunt disponibile la www.hp.com/go/storageworks/asc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-ajuta-organizatiile-sa-beneficieze-mai-mult-de-informatiile-de-care-dispun