HP analizeaza posibilitatea extinderii activitatilor de cercetare si dezvoltare in Porto Rico

BUCURESTI - 1 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP si guvernul din Porto Rico au anuntat semnarea unui memorandum cu privire la analizarea posibilitatii de extindere a activitatilor HP de cercetare si dezvoltare pe insula, prin crearea aici a unei noi filiale a HP Labs.


HP Labs este principalul centru de cercetare al companiei. Sediul sau central se afla in Palo Alto si exista filiale in Bangalore, India; Bristol, Marea Britanie; Cambridge, Massachusets, SUA; Haifa, Israel, si Tokyo, Japonia.
„Suntem extrem de incantati de perspectiva extinderii activitatilor HP de cercetare si dezvoltare in Porto Rico”, spune Richard A. (Dick) Lampman, prim vicepresedinte al diviziei HP de cercetare si director al HP Labs. „HP este de 25 de ani un mebru important al comunitatii portoricane, prin activitatile sale de productie si dezvoltare din Aguadilla. Suntem nerabdatori sa jucam un rol important, avand in vedere faptul ca guvernul doreste sa extinda sectorul tehnologic”.
„Dezvoltarea sustinuta a economiei din Porto Rico depinde in buna masura de crearea unei culturi a inovatiei bazate pe stiinta si tehnologie, pe un nivel inalt de investitii atat publice cat si private in cercetare si dezvoltare si pe o economie globala competitiva, bazata pe cunostinte”, spune Guv. Sila M. Calderon. „Asteptam cu bucurie extinderea in viitor a relatiilor noastre cu HP”.
Memorandumul a fost semnat de Lampman si Hon. Milton Segarra, secretar de stat in Departamentul pentru Dezvoltare Economica si Comert.
HP are in prezent aproximativ 2.000 de angajati in Porto Rico, inclusiv cei din Aguadilla si din centrul de vanzari si servicii de la San Juan. La Aguadilla se fabrica o gama larga de produse, printre care cartuse inkjet termice si placi pentru serverele HP Superdome. Daca se va crea un laborator, acesta va fi amplasat probabil initial in sediul HP, existand posibilitatea mutarii sale ulterioare intr-un parc tehnologic din vecinatate, a carui constructie trebuie sa inceapa in curand.
Echipa va fi formata probabil din personalul HP existent in Porto Rico, la care se vor adauga noi angajati de la universitatile din Commonwealth. Laboratorul va fi coordonat de Howard Taub, vice presedinte si director al centrului de cercetare Printing and Imaging din cadrul HP Labs, Palo Alto. Cercetatorii si studentii de la cursurile post-universitare ale Universitatii din Porto Rico vor juca de asemena un rol important in activitatile de cercetare. Universitatea desfasoara activitati de cercetare in domenii de interes pentru HP.
Principalul domeniu vizat ar putea fi cel farmaceutic. Porto Rico gazduieste multe companii producatoare de medicamente iar HP cauta modalitati de utilizare a noilor tehnologii sau a celor existente pentru solutionarea problemelor cheie si crearea unor noi oportunitati de afaceri in industrie. De exemplu, tehnologiile ar putea juca un rol important in activitatile anti-falsificare ale companiilor de medicamente sau ar putea furniza noi modalitati de distributie a medicamentelor.
Alte directii de cercetare ar putea fi informatica utilitara si dispozitivele micro-mecanice avansate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-analizeaza-posibilitatea-extinderii-activitatilor-de-cercetare-si-dezvoltare-in-porto-rico