HP anunta cea mai mare extindere a portofoliului StorageWorks din istoria companiei

BUCURESTI - 19 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In cadrul celei mai semnificative extinderi a portofoliului de solutii de stocare din istoria companiei, HP a anuntat numeroase produse si servicii care raspund celor mai presante necesitati de stocare si extind cota companiei pe piata mondiala de stocare, estimata de IDC (1) la peste 63 de miliarde de dolari.

Ofertele noi si imbunatatite sunt rezultatul investitiilor, inovatiilor si aliantelor din cadrul portofoliul HP StorageWorks, proiectate pentru a ajuta clientii sa-si foloseasca mai eficient informatiile. Integrarea avansata la nivelul intregului portofoliu de produse de stocare HP, permite simplificarea mediilor IT ale clientilor, prin valorificarea suprematiei HP in sectorul serverelor, serviciilor si software-ului de management – aducand in acest fel companiile cu un pas mai aproape de o organizatie de tip Adaptive Enterprise, capabila sa sincronizeze afacerile cu informatica, pentru a beneficia de pe urma schimbarilor.
„Clientii cauta solutii care sa le simplifice mediile de stocare, sa le creasca agilitatea si sa raspunda cresterii semnificative a volumului de date”, spune John McArthur, vicepresedinte si director general al diviziei Information Infrastructure din cadrul IDC. „Prin acest anunt, HP se axeaza pe cresterea in egala masura a vizibilitatii si competitivitatii, printr-un portofoliu extins de oferte”.
Un element principal al anuntului il constituie o gama extinsa de solutii complexe de disponibilitate si continuitate a afacerii (Business Continuity and Availability - BC&A), care integreaza facilitati de disponibilitate, recuperare a datelor si securitate intr-o singura solutie personalizata, care include facilitati de stocare extrem de flexibile, considerate componente cheie ale acestei noi game:
•Gateway-ul de clustere EFS (Enterprise File Services) pentru mediul enterprise, din gama HP StorageWorks – HP ridica stacheta pe piata solutiilor NAS (network-attached storage) din segmentul high-end, printr-un produs cu 50% mai ieftin decat alte oferte similare ale companiilor NetApp si EMC;
•Accelaratorul HP StorageWorks EFS WAN – creste de oproape 100 de ori viteza aplicatiilor din retelele WAN (wide-area network) ale birourilor de sucursala;
•Biblioteca virtuala HP StorageWorks 6000 – imbunatateste semnificativ perfomanta aplicatiilor de back-up si de recuperare a datelor;
•Matricele virtuale HP StorageWorks 4000, 6000 si 8000 pentru medii enterprise – imbunatatirile majore si extinderea familiei EVA mentin cel mai mic cost total de proprietate al matricelor de disc;
•Biblioteca modulara E-series din gama HP StorageWorks pentru mediul enterprise – extinde familia de biblioteci HP pentru mediul enterprise si este perfect compatibila cu produsele EVA;
•Servicii de management al ciclului de viata al informatiilor (ILM) – valorifica baza de cunostinte aprofundate ale HP privind cerintele de afaceri, tehnice si ale industriei;
•Solutii de recuperare rapida a datelor – permit recuperarea bazelor de date Microsoft® Exchange in cateva minute in loc de cateva ore.
„In fiecare zi, clientii nostri ne spun ca trebuie sa-si imbunateasca solutiile de continuitate a datelor, sa-si consolideze sistemele de stocare si serverele, sa functioneze in conformitate cu mai multe norme, sa simplifice managementul dispozitivelor de stocare si sa continue constructia unei infrastructuri care se poate adapta la schimbari”, spune Neal Clapper, vicepresedinte al diviziei HP StorageWorks pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. „Acest anunt este dovada ca investim in intregul nostru portofoliu, pentru a-i ajuta sa faca informatia sa lucreze pentru ei”.
Inovatii care aduc schimbari majore
Noul gateway de clustere EFS (Enterprise File Services) este prima incursiune HP in spatiul retelelor NAS pentru mediul enterprise, deservite in mod normal de sisteme proprietare foarte scumpe. Gateway-ul de clustere EFS de la HP le permite clientilor sa-si consolideze si sa-si virtualizeze sistemele de stocare NAS exitente, si sa-si administreze eficient cerintele de gestionare a fisierelor, la o treime sau chiar la o jumatate de pret fata de solutiile existente.
Prin aducerea pe piata a unor solutii standardizate de inalta disponibilitate, combinate cu servicii mission-critical centralizate, HP asigura scaderea preturilor si imbunatatirea performantei.
Acceleratoarele EFS WAN din gama HP StorageWorks raspund problemelor de performanta care afecteaza retelele WAN prin eliminarea traficului repetitiv si reducerea considerabila a efectelor de latenta, oferind o crestere efectiva a latimii de banda de pana la 20 de ori, si o crestere de pana la 100 de ori a traficului de fisiere, email si aplicatii web.
Prin parteneriate cu lideri din industrie, acceleratoarele HP EFS WAN asigura in mediile distribuite obtinerea unor performante comparabile cu cele ale retelelor LAN (local-area network), asigurandu-le clientilor acces rapid si centralizat de la distanta – mult mai simplu de controlat si protejat – la informatie si instrumente, evitand astfel upgrade-urile costisitoare ale retelelor WAN si activitatile complicate de backup din birourile de sucursala.
Biblioteca virtuala HP StorageWorks 6000 reduce congestionarile din activitatile de backup si simplifica protectia datelor din retelele SAN. Se integreaza practic perfect cu aplicatiile de backup existente si exceleaza atat in capacitate cat si in performanta, imbunatatind in acelasi timp disponibilitea generala la cel mai mic cost per MB/s, comparativ cu orice alt produs din clasa sa.
Integrarea cu software-ul HP StorageWorks Command View Tape Library le permite clientilor sa gestioneze toate modelele HP de biblioteci de benzi pentru mediul enterprise, cat si toate sistemele de biblioteci virtuale, printr-un singur „geam”, instalarea si configurarea noilor biblioteci virtuale realizandu-se in doar cateva minute.
HP isi consolideaza pozitia competitiva
Noile matrice virtuale de discuri din gama HP StorageWorks, dedicate mediului enterprise, impreuna cu un upgrade complex al software-ului si aplicatiilor EVA, ofera cel mai scazut cost de proprietate al matricelor de disc, performanta mai mare, imbunatatiri semnificative ale capacitatii (de la 35 la 70 TB) si o platforma fiabila pentru replicarea datelor in organizatii de toate dimensiunile.
Noua biblioteca modulara HP StorageWorks E-series pentru mediul enterprise (EML), este o colectie scalabila de benzi (suporta de la 103 pana la peste 440 de cartuse), de inceput de gama, cu ajutorul careia protectia si recuperarea datelor este mult mai simpla si transparenta. Incorporeaza arhitectura HP Extended Tape Library si a fost testata pentru compatibilitate cu solutii de backup pentru mediul enterprise. Folosind biblioteca EML impreuna cu noile produse HP StorageWorks din gama EVA, se obtine o imbunatatire semnificativa fata de ofertele competitiei.
Solutia HP StorageWorks FRS (Fast Recovery Solution) 2003 adauga capabilitati de recuperare rapida pentru bazele de date Exchange Server 2003, care ruleaza pe Windows® Server 2003 Enterprise sau Data Center Editions, oferind posibilitatea de a recupera bazele de date in cateva minute in loc de cateva ore. Interfata grafica simpla are si functia de recuperare a bazelor de date individuale, in timp ce alte baze de date raman online.
Arhitectura de servicii HP Storage Works ILM – primul set complet de servicii de consultanta multi-vendor, suport si management – permite ca un mediu informational sa fie proiectat exact dupa cerintele clientului, la un pret optimizat. Primele servicii ILM din aceasta arhitectura sunt:
•ILM Discovery Workshop – construieste punti intre procesele de afaceri si IT, pentru a obtine maximum de voloare prin folosirea solutiilor IML. De asemenea, ofera studii de caz si exemple de solutii, facilitand ajungerea la un consens pe probleme de ILM, intre oamenii de afaceri si directorii IT;
•ILM Data and Information Discovery – ajuta la identificarea tipurilor de date printr-un audit detaliat al mediului de date si al dispozitivelor de stocare, pentru a determina valoarea si utilitatea acestora in cadrul proceselor de afaceri;
•ILM Business Requirements Analysis – permite o mai buna intelegere a cerintelor si necesitatilor de afaceri in dezvoltarea unei solutii ILM, pentru a ajuta clientii sa inteleaga mai bine si sa identifice necesitatile de afaceri, functionale, tehnice si de implementare;
•ILM Business Value Analysis – evalueza impactul financiar prin folosirea instrumentelor de recuperare a investitiei, cu valori industriale si parametri specifici clientilor;
•ILM Solution Architecture Blueprint – determina arhitectura solutiei, analizeaza fezabilitatea, realizeaza documentarea pentru toate elementele esentiale ale proiectului si apoi planifica implementarea;
•ILM Policy Definition – creeaza un set de politici de arhivare si dezarhivare a datelor, pentru a raspunde unor cerinte legate de diverse reglementari, litigii, raspunderi civile, necesitati operationale, de afaceri sau privind utilizatorul final. Noile politici sunt realizate in conformitate cu reglementari specifice si cele mai bune practici din industrie, la indicatia clientului, pentru ca abia apoi sa se realizeze documentatia pentru implementare;
•Legacy Data Load – ajuta la finalizarea operatiunilor extrem de laborioase de migrare a informatiei existente intr-un mediu ILM eficient.
Printre imbunatatirile si upgrade-uri aduse produselor de stocare din portofoliul HP se afla:
•Matricele de disc HP StorageWorks XP12000/1024/128 – ofera o disponibilitate mai mare pentru mediile IT mission-critical;
•HP StorageWorks XP Data – reduce costurile si asigura o conformitate mai mare prin eliberarea spatiului din matricele de disc;
•Pachetul pricincipal HP ProLiant Storage Server iSCSI – adauga facilitati de stocare serviciilor de fisiere si tiparire din produsele HP StorageWorks NAS;
•HP StorageWorks Scalable File Share – ofera o latime de banda de 100 de ori mai mare decat un cluster Linux;(2)
•HP StorageWorks Business Copy EVA – ofera replicarea locala simpla si eficienta din punct de vedere al costurilor, prin furnizarea unei functionalitati de copiere instantanee pentru matricele HP StorageWorks;
•HP StorageWorks Command View EVA – foloseste tehnologia de virtualizare EVA pentru managementul general al matricelor;
•HP StorageWorks Continuous Access EVA – o oplicatie bazata pe un controller, care realizeaza replicarea in timp real intre matricele HP StorageWorks;
•HP StorageWorks Secure Path – software multi-path de inalta disponibilitate, care gestioneaza si mentine accesul constant la date in sistemele de stocare HP;
Mai multe informatii despte ofertele HP StorageWorks sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/storageworks.

(1) Sursa: “IDC Worldwide Disk Storage Systems Quarterly Tracker, Q4 2004 Release,” “Worldwide Optical Automation 2004-2008 Forecast and Analysis,” “Worldwide Branded Tape 1Q04-4Q04 Vendor Analysis,” “Worldwide Fibre Channel Host Bus Adapter 2004-2008 Forecast Update: Difficult Transitions Behind, Strong Sales Ahead,” “Worldwide Fibre Channel Switch 2004-2008 Forecast Update: November 2004,” “Worldwide Storage Services Market 2005-2009 Forecast;” “Worldwide Storage Software Quarterly Tracker, Q4 2004 Release.”
(2) HP StorageWorks Scalable File Share ofera o latime de banda de 100 de ori mai mare, in comparatie cu Network File System, standul de facto la ora actuala pentru partajarea fisierelor in retea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-anunta-cea-mai-mare-extindere-a-portofoliului-storageworks-din-istoria-companiei