HP anunta semnarea celui mai mare contract de servicii de gestiune a activitatilor de imprimare din istoria companiei, destinat sistemului de sanatate din SUA

BUCURESTI - 9 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Sistemul de Sanatate al Spitalului Universitar estimeaza ca in urmatorii trei ani vor fi realizate economii de pana la 8,4 milioane de dolari din costurile totale pentru imprimare si prelucrare a imaginilor.

HP a anuntat semnarea celui mai mare contract pentru servicii de gestiune a activitatilor de imprimare si prelucrare a imaginilor din istoria companiei cu sistemul de sanatate din SUA. Se estimeaza ca folosirea echipamentelor si serviciilor prevazute in contract va aduce Sistemului de Sanatate al Spitalului Universitar (UHHS) economii de pana la 2,8 milioane de dolari anual din reducerea costurilor de imprimare si prelucrare a imaginilor.
Contractul de 15 milioane de dolari semnat cu UHHS vine in urma unui alt contract important pentru servicii de imprimare si prelucrare a imaginilor semnat cu Ford Motor Company, anuntat in luna martie a acestui an. Conform noului contract, HP va moderniza infrastructura de imprimare existenta a UHHS din peste 150 de locatii din nordul statului Ohio.
HP a castigat contractul dovedind ca are o strategie de gestionare a activitatii de imprimare care reprezinta mai mult decat simpla furnizare de hardware, oferind o gama larga de servicii sofisticate, administrabile, care rezolva problemele informatice specifice cu care se confrunta sistemul de sanatate.
„Colaborarea stransa dintre HP si cei de la UHHS, alaturi de economiile pe care le putem face si de proiectul operational al solutiei au fost determinante in alegerea HP”, spune Marc Richards, director al diviziei de Tehnologia Informatiei si Solutii in cadrul UHHS. ”In plus, promisiunea HP de a furniza in viitor solutii pentru gestiunea documentelor si continutului, precum si imbunatatirile necesare ce vor fi aduse infrastructurii au reprezentat factori importanti in decizia noastra”
UHHS detine 10 spitale, clinici, cabinete medicale si 25.000 de angajati permanenti. Inaintea implementarii acestui contract, UHHS folosea pentru activitatile de prelucrare a imaginilor si tiparire peste 78 de modele diferite de dispozitive provenind de la 12 producatori.
HP si-a folosit experienta in proiectarea si implementarea unor infrastructuri de retele pentru imbunatatirea infrastructurii UHHS existente si pentru a o face mai usor de administrat, generand astfel economii si crescand eficienta. Administratorii UHHS pot acum sa monitorizeze, controleze si optimizeze de la distanta sistemul de tiparire si prelucrare a imaginilor, prin intermediul retelei, si pot comanda automat consumabile noi numai atunci cand ele sunt necesare.
Pentru a economisi si mai mult timp si bani din repararea repetata a imprimantelor si comandarea de consumabile, UHHS va implemementa o serie de 1.250 de dispozitive HP de inalta performanta, printre care echipamente multifunctionale avand la baza un copiator, sisteme multifunctionale avand la baza o imprimanta, imprimante HP LaserJet color si monocrome pentru grupuri de lucru, precum si numeroase dispozitive pentru serverele de tiparire.
„Organizatiile de nivel corporational recunosc valoarea stabilirii unui mediu de tiparire si de prelucrare a imaginilor modern si usor de administrat”, spune George Mulhern, prim vicepresedinte al HP Imaging and Printing Group. „In aceasta perioada in care costurile si standardizarea sunt foarte importante, HP Total Print Management se va dovedi a fi o solutie pe termen lung pentru companiile care vor sa piarda mai putin timp cu administrarea imprimarii in retea si mai mult timp cu activitatile specifice afacerii”.
HP lucreaza cu clienti de nivel corporativ, precum Ford Motor Company si UHHS, pentru a furniza o solutie Total Print Management – o familie integrata de componente software, hardware si dispozitive pentru prelucrarea imaginilor, servicii si consumabile. Folosind serviciile HP Managed Office, clientii pot reduce riscurile si complexitatea prin servicii de outsourcing, precum dezvoltarea unei strategii la nivelul organizatiei pentru prelucrarea imaginilor si imprimare si gestionarea operatiunilor zilnice de obtinere a documentelor.
Aceasta oferta completa le furnizeaza clientilor o modalitate simpla de standardizare si administrare a costurilor independent de hardware. Bazandu-se pe experienta pe care o are in domeniile retelelor si imprimarii, precum si pe capacitatile de furnizare de servicii la nivel mondial, HP poate ajuta companiile sa economiseasca pana la 25% din totalul investitiilor facute in imprimare si prelucrarea imaginilor.