HP are cea mai mare cota de piata la nivel mondial in segmentul firmelor mici si mijlocii

BUCURESTI - 20 ianuarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca este cel mai important furnizor de tehnologie pe piata globala a firmelor mici si mijlocii, permitandu-le acestora sa-si valorifice potentialul si sa-si solutioneze problemele de afaceri. Clientilor din IMM-uri care isi construiesc si isi dezvolta afacerile, HP si partenerii sai din canalele de distributie le ofera expertiza de care au nevoie pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Conform datelor IDC pentru trimestrul 3 al anului 2004, HP si-a pastrat pozitia de lider mondial ca furnizor de hardware pentru IMM-uri pentru toate tipurile de PC-uri (clienti si servere x86) si perifericele de tiparire a documentelor cu 15,7, respectiv 38,9 procente. La cele doua categorii luate impreuna, HP conduce cu un procent de piata de 26,8%. In plus, HP estimeaza ca vanzarile sale anuale pe piata IMM-urilor au fost de aproximativ 24 mld. $ in anul fiscal 2004, consolidandu-i pozitia de lider.
“HP intelege problemele cu care se confrunta zilnic firmele mici si mijlocii – precum asigurarea securitatii datelor importante ale afacerii, imbunatatirea raspunsului la solicitarile clientilor, gestionarea bugetelor mici astfel incat sa poata face fata marilor competitori – iar noi ii ajutam sa-si solutioneze aceste probleme cu ajutorul tehnologiei”, spune Robyn West, vicepresedinte pentru IMM-uri la HP America. “Impreuna cu canalele noastre de parteneri, continuam sa cream si sa oferim o multime de produse si servicii specializate care ii ajuta pe clientii dintr-o gama larga de domenii sa-si imbunatateasca dezvoltarea si sa micsoreze costurile”.
Pentru a obtine cat mai mult profit din investitiile facute in tehnologie, clienti cum sunt Porsche North America, Le*Nature’s, City Year, Thomas Weisel Partners si Infocrossing au optat pentru HP si canalele sale de parteneri in dauna competitorilor pentru produsele simple si fiabile, serviciile si suportul de care au nevoie.
Recentele succese ale clientilor se bazeaza pe o experienta profesionala de crestere robusta in zona IMM-urilor, lansata odata cu initiativa Smart Office in septembrie 2003. Cadrul de lucru Smart Office le asigura clientilor produse si solutii fiabile, de calitate superioara, expertiza locala si specializata si o experienta simplificata de folosire a tehnologiei.
HP si resellerii sai le ofera clientilor solutii, servicii si suport
Porsche Cars pentru America de Nord a semnat recent un contract de doua milioane dolari cu HP pentru PC-uri pentru aplicatii destinate dealerilor companiei, inclusiv aplicatii de catalogare a bunurilor, imagistica si servicii de instalare. PC-urile desktop vor fi livrate dealerilor Porsche pentru aplicatii de vanzari, service si de afaceri.
“Aveam nevoie de mai mult decat un simplu furnizor de hardware. Aveam nevoie de un partener care sa poata construi o solutie care sa corespunda cerintelor noastre de adminsitrare a activitatilor intr-un interval scurt de timp”, spune Phil Davis, director al departamentului IT la Porche Cars pentru America de Nord. “Datorita ofertei bogate de produse a HP si a serviciilor sale de calitate, am obtinut ceea ce ne-am dorit”.
Producatorul de bauturi Le*Nature’s a apelat la HP si la resellerul acestuia Datek pentru a-si solutiona problema gestionarii cresterii accelerate a numarului de angajati – de la 15 pana la 100 pe an. Le*Nature’s a ales HP datorita produselor sale de calitate si suportului oferit clientilor, precum si serviciilor sale de instruire. Software-ul si serverele HP scalabile si extensiile HP Care Pack, precum si optiunile de leasing flexibile au oferit Le*Nature’s oportunitatea de a beneficia de costuri eficiente si de o recuperare rapida a investitiilor in IT.
“Cea mai mare problema pe care o aveam era sa facem fata cresterii noastre”, spune Ron Clark, director IT la Le*Nature’s. “Decizia de a alege HP a fost usor de luat, deoarece HP poate sa ofere o solutie stabila si complet scalabila care sa corespunda cel mai bine nevoilor noastre. Am fost de asemenea atrasi de suportul deosebit acordat clientilor”.
“Stiam ca HP poate furniza o solutie completa si stabila care era esentiala pentru mica echipa IT de la Le*Nature’s”, spune Rayne Martz, presedinte Datek. ”Colaborand strans cu Le*Nature’s, am proiectat si implementat o solutie HP completa care include PC-uri desktop si notebook, o retea SAN si consolidarea serverelor. Prin standardizarea pe tehnologia HP, Le*Nature’s este dotata foarte bine pentru a face fata cresterilor viitoare”.
City Year, o organizatie non-profit de servicii pentru cetateni, a schimbat recent furnizorul de PC-uri, optand pentru PC-uri si monitoare HP obtinute prin intermediul partenerului si resellerului HP 4Square Technologies. Chiar daca si alti producatori ofereau preturi si caracteristici similare, HP a fost ales pentru serviciile sale extraordinare si suportul asigurat inaintea primei achizitii, administrarii de la distanta datorate solutiei Altiris oferita impreuna cu PC-urile si calitatii superioare a produselor. HP a condus de asemenea o analiza personalizata, care a evidentiat costul total de utilizare redus pe durata de folosire a produselor achizitionate de City Year.
“Datorita HP, am aflat ce inseamna sa folosesti produse de calitate. Si ulterior am inteles potentialul HP Compaq dc5000 Desktop PC de a reduce costul total de utilizare prin caracteristici precum stabilitatea imaginii si administrarea la distanta”, spune Mike Secor, administrator de retea la City Year. “Acest tip de expertiza a diferentiat HP de competitorii sai”.
“Impreuna cu HP am identificat scopurile si obiectivele City Year si i-am recomandat cea mai buna solutie pentru nevoile specifice ale afacerii. Colaborand cu HP am dovedit ca ei sunt lideri tehnologici”, spune Sonya Veeramraju, partener de afaceri la 4Square Technologies.

Banca comerciala Thomas Weisel Partners dorea sa-si modernizeze infrastructura existenta cu PC-uri noi, mai rapide, si s-a adresat partenerului si resellerului HP Softnet Solutions pentru consultanta si expertiza. “Functionarii nostri au nevoie de PC-uri care sa aiba o durata de viata stabila, astfel incat sa putem fi siguri ca se vor putea integra cu usurinta cu orice tehnologie pe care o vom achizitiona in viitor”, spune Howard Sackson, director pentru servicii de suport la Thomas Weisel. “In urma anuntului recent ca IBM isi vinde divizia de PC-uri, am stiut ca trebuie sa ne orientam catre un furnizor de tehnologie care va ramane angajat in solutionarea cerintelor noastre de PC-uri”.
“Softnet Solutions ofera IMM-urilor expertiza tehnica regionala si consultanta in luarea deciziilor tehnologice”, spune Marlene McLane, director la SofNet Solutions. “Ca extensie a HP, noi putem oferi ajutor clientilor, asa cum este Thomas Weisel, sa realizeze o solutie completa care sa corespunda cerintelor lor specifice”.
Infocrossing, un furnizor national de servicii externalizate de IT si procese de afaceri pentru clientii din mediul enterprise si cei guvernamentali, a apelat recent la HP pentru a-si imbunatati capacitatea de prelucrare a tranzactiilor pentru serviciul sau MailWatch™, de asigurare a securitatii emailului, care scaneaza mesajele si previne ajungerea spamului, virusilor si a altor informatii nesolicitate in reteaua clientului.
“Aveam nevoie de o solutie care sa poata fi scalata cu usurinta pentru a se putea adapta la cresterea bazei noastre de clienti si la fluctuatiile zilnice ale volumului de email”, spune Michael Wilczak, prim-vicepresedinte al Infocrossing. “Am analizat optiunile existente si am ajuns la concluzia ca serverele blade HP ne permit sa implementam o infrastructura fiabila si adaptabila care sa ne sustina evolutia”.

(1) IDC 3Q PC Tracker for desktops, notebooks, servers; 3Q IDC Peripheral Tracker for multifunction printers; IDC Printer Tracker for inkjets and laser printers. IDC defineste IMM-urile ca fiind companiile cu mai putin de 500 de angajati.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-are-cea-mai-mare-cota-de-piata-la-nivel-mondial-in-segmentul-firmelor-mici-si-mijlocii