HP conduce pentru al zecelea trimestru consecutiv la vanzarile de servere din intreaga lume

BUCURESTI - 25 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Compania si-a pastrat pozitia de lider in privinta veniturilor obtinute pe piata UNIX globala si la vanzarile Linux si Windows.

Conform datelor furnizate de IDC(1) referitoare la trimestrul al treilea calendaristic al anului 2004, HP conduce pentru al zecelea trimestru consecutiv pe piata mondiala a serverelor.
Ca urmare a increderii clientilor in sistemul de operare HP-UX, HP si-a consolidat pozitia privind venitul de productie pentru serverele UNIX®. Rezultatele furnizate de IDC arata ca HP a obtinut din nou cel mai ridicat venit la toate sistemele de operare importante – UNIX, Linux si Windows®.
Printre succesele inregistrate in acest trimestru se mai afla :
•Cresterea cu 92,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut a numarului de servere blade x86 vandute, o crestere de doua ori mai mare fata de cresterea pietei. Procentul de piata a crescut la randul sau cu 9 puncte procentuale. Aceste rezultate remarcabile obtinute in businessul HP BladeSystem au permis HP sa castige cel mai mare procent de piata in Statele Unite.
•HP si-a consolidat pozitia de lider in privinta cotei de piata pentru veniturile obtinute pe piata serverelor UNIX, inregistrand o crestere de doua puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Conform datelor IDC, HP a continuat sa realizeze cele mai ridicate venituri pe piata UNIX globala pentru serverele high-end(2) si cele de nivel mediu(3).
•HP continua sa conduca pe piata mondiala a serverelor Linux, aflata intr-o ascensiune accelerata, atat in privinta venitului de productie – unde a inregistrat o crestere de 35,7 procente fata de anul precedent -, cat si a numarului de unitati vandute – cu o crestere 27,4 %.
•HP domina in continuare piata serverelor Windows, numarul de unitati vandute inregistrand o crestere de 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
•Cele mai ridicate venituri realizate pentru cele trei platforme de operare majore – UNIX, Windows si Linux – demonstreaza forta strategiei HP de promovare a mai multor sisteme de operare.
•Pe piata cu o crestere accentuata a serverelor standardizate x86-64 (Intel® Xeon™ EM64T, AMD Opteron), HP ocupa primul loc atat in privinta veniturilor cat si a numarului de unitati vandute, la care a inregitrat o crestere semnificativa de 34,3%. Mai mult, numarul de unitati vandute de HP este echivalent cu cel al urmatorilor trei producatori la un loc. HP este cel mai important producator care ofera servere x86-64 bazate pe ambele arhitecturi, oferind clientilor posibilitatea de alegere.
•HP este lider mondial in segmentul serverelor bazate pe procesoare Intel Itanium® 2 atat din punctul de vedere al venitului cat si al numarului de unitati vandte. Fata de aceeasi perioada a anului trecut au fost vandute cu 65,9% mai multe unitati, iar venitul a crescut cu 299,4 procente.

(1) Sursa: IDC’s Worldwide Quarterly Server Tracker, noiembrier 2004.
(2) Piata serverelor UNIX de nivel inalt pentru mediul enterprise include toate sistemele UNIX cu preturi medii de peste 500.000 USD.
(3) Piata serverelor UNIX de nivel mediu include toate sistemele UNIX a caror valoare medie de vanzare este cuprinsa intre 25.000 USD si 500.000 USD.

Windows este marca inregistrata in Statele Unite a Microsoft Corp. UNIX este marca inregistrata a Open Group. Intel, Itanium si Xeon sunt marci sau marci inregistrate ale Intel Corp. sau ale filialelor sale din Statele Unite si din alte tari. Linux este marca inregistrata in SUA a lui Linus Torvalds.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-conduce-pentru-al-zecelea-trimestru-consecutiv-la-vanzarile-de-servere-din-intreaga-lume