HP construieste un centru de servicii destinat eficientizarii procesarii tranzactiilor Bancii “Shanghai”

BUCURESTI - 9 decembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat semnarea unui contract cu Banca “Shanghai”, o banca de retail din China, care are peste 200 de sucursale si care se afla intr-o rapida ascensiune, sa construiasca un centru de servicii standardizat, care sa permita bancii sa reduca in mod semnificativ costurile si timpul de prelucrare ale tranzactiilor online.

Colaborand strans cu TEMENOS, un furnizor de sisteme bancare de baza, modulare si integrate, si cu Oracle, cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise, HP va construi un centru complet de servicii care va imbunatati performantele capabilitatilor de procesare ale bancii.
Programat a fi functional in 2006, centrul de servicii va consolida necesitatile de procesare globale ale Bancii “Shanghai” folosind infrastructura, software-ul si serviciile standardizate HP OpenBank pentru asigurarea de informatii consistente, pe mai multe canale - sucursale, Internet, ATM-uri si POS-uri – imbunatatind in mod substantial experienta clientilor.
“Companiile din tarile cu economii in curs de dezvoltare, precum China, se confrunta cu necesitatea in crestere de eficientizare a sistemelor bancare de baza, generand cerere pentru proiectele de imbunatatire a capabilitatilor de procesare”, afirma Susan Cournoyer, analist principal al companiei de analiza Gartner pentru Servicii Financiare destinate industriilor globale. “Aceste provocari nu sunt totusi limitate la economiile in curs de dezvoltare, 30% din bancile mari din Statele Unite, de exemplu, si-au anuntat, in cadrul unui studiu realizat de Gartner, intentia de crestere in 2005 a investitiilor in produse bancare de baza”.
HP si TEMENOS au anuntat extinderea parteneriatului global prin care vor oferi impreuna solutii bancare de baza institutiilor financiare. HP va furniza echipamente si o gama larga de servicii – inclusiv consultanta, implementare, dezvoltare si suport specific necesitatilor clientului – pentru TEMENOS T24™, un sistem bancar destinat reducerii substantiale a activitatilor bancare de procesare de la sfarsitul zilei.
“HP lucreaza cu meticulozitate pentru a furniza institutiilor, de tipul Bancii Shanghai, solutii bancare de baza care maximizeaza, mai mult ca niciodata, viteza de raspuns a companiei”, spune John Wallace, vicepresedinte si director general al departamentului HP Global Financial Services Industry. “Ca rezultat al parteneriatului extins cu TEMENOS, investim in prezent in resurse tehnice si in infrastructura pentru pre-integrarea sistemului TEMENOS T24 in HP OpenBank pentru a oferi solutii bancare de baza mai rapide si mai usor de utilizat organizatiilor de servicii financiare din intreaga lume”.
Lucrand impreuna, HP, Oracle si TEMENOS au creat un sistem bancar de baza complex si flexibil care foloseste TEMENOS T24 pe servere HP Integrity Superdome cu Oracle® Database 10g si HP-UX 11i.
“Asocierea TEMENOS T24 cu HP OpenBank este esentiala pentru banci si institutiile financiare care deservesc piete cu milioane de consumatori”, spune Andreas Andreades, director executiv la TEMENOS. “Performantele, fiabilitatea, scalabilitatea si flexibilitatea acestei solutii bancare moderne se datoreaza colaborarii dintre TEMENOS, HP si Oracle”.
HP, Oracle si TEMENOS
Ca urmare a consultarilor amanuntite cu TEMENOS si Oracle, HP furnizeaza o gama de oferte care raspund necesitatilor specifice ale clientilor serviciilor financiare. Parteneriatul se bazeaza pe experienta bogata pe care o are HP cu clientii din domeniul serviciilor financiare si ofera o solutie completa de banking online, utilizabila in intreaga lume.
Bazandu-se pe strategia HP privind organizatia adaptabila pentru a-i ajuta pe clienti sa-si sincronizeze afacerea cu tehnologia informatiei in scopul obtinerii de beneficii in urma schimbarii, HP poate furniza analize ale necesarului IT si solutii de arhitectura, servicii de impelmentare si personalizare a sistemului, precum si de integrare cu sistemele asociate, datorita tehnologiilor standardizate si componentelor modulare.
Sistemul TEMENOS T24, bazat pe o arhitectura deschisa, care respecta standardele in vigoare, precum HTTP, XML si J2EE, ofera o imagine unica a clientului in intreaga organizatie, fiind ideal in cazul unui numar mare de utilizatori, necesitatii asigurarii suportului pentru mai multe servere de aplicatii pentru activitatile bancare non-stop, in timp real.
HP si TEMENOS administreaza un centru de competenta TEMENOS T24 din Viena, si un centru comun de testare si de realizare de demonstratii la sediul central al TEMENOS din Geneva, ambele folosind o configuratie pe mai multe nivele a produselor HP de infrastructura, care include serverele HP Integrity cu procesoare Intel® Itanium® cu sistem de operare UNIX® pe 64 de biti si baza de date Oracle 10g.
Tehnologia Oracle si aplicatiile Oracle Financial Services corespund solicitarilor specifice ale domeniului serviciilor financiare. Cele mai mari banci din Asia, inclusiv cea mai importanta banca din Japonia - Mizuho Financial Group - folosesc Oracle.
Mai multe informatii despre oferta HP adresata serviciilor financiare sunt disponibile la www.hp.com/go/corebanking.
Despre TEMENOS
Fondat in 1993, TEMENOS Group AG este un furnizor de sisteme bancare de baza, integrate, care au fost implementate in peste 300 de institutii financiare din intreaga lume. Utilizat in peste 600 de locatii, software-ul TEMENOS ofera bancilor o viziune unica, in timp real, a clientului in intreaga organizatie, permitand bancilor sa-si maximizeze randamentul investitiei, eficientizandu-si in acelasi timp costurile. Compania are o abordare transparenta a operatiunilor sale si foloseste in fiecare proiect experienta, cunostintele si profesionalismul specialistilor sai. Compania are sediul central in Geneva, are peste 34 de birouri in 24 de tari si este listata la bursa SWX Swiss Exchange (TEMN). Informatii suplimentare despre companie pot fi gasite la adresa www.temenos.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-construieste-un-centru-de-servicii-destinat-eficientizarii-procesarii-tranzactiilor-bancii-shanghai