HP contribuie la succesul transformarii digitale a domeniului artelor grafice prin parteneriate si un portofoliu de tehnologii fara precedent

BUCURESTI - 14 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat lansarea de noi produse de tiparire digitala si stabilirea de parteneriate cu lideri din domeniu pentru a contribui la transformarea digitala a domeniului artelor grafice.

Anuntate in cadrul salonului PRINT 05, organizat la Chicago in perioada 9-15 septembrie, produsele se adreseaza cererii crescute de elemente de marketing direct, comunicarii la cerere, graficii pentru exterior si lucrarilor de tiparire comerciala short-run (cu cel putin o variabila de intrare fixa), de tipul brosurilor, pliantelor, cartilor de vizita etc.
In plus, compania a infiintat o noua unitate de afaceri pentru solutii de grafica si prelucrari de imagini (Graphics and Imaging) pentru a le permite furnizorilor de servicii de tiparire si altor specialisti in grafica sa beneficieze in cadrul contractelor de exclusivitate incheiate cu HP de un portofoliu de produse puternic, care sa le permita sa raspunda tuturor solicitarilor de comunicare prin intermediul tiparului digital.
Cel mai important anunt facut de HP la PRINT 05, ca urmare a intrarii recente a companiei pe piata tiparului de format foarte mare prin achizitia firmei Scitex Vision, se refera la semnarea unui contract OEM (original equipment manufacturer) original cu Seiko I Infotech. Acesta prevede producerea si promovarea in comun pe piata a imprimantelor de format mare cu solvent, destinate in special pietei de tiparire grafica pentru afisajul stradal, de tipul reclamelor, banerelor si lucrarilor grafice pentru autovehicule.
HP a mai anuntat solutii si parteneriate cu companii, cum este Creo Inc., pentru accelerarea adoptarii echipamentelor de tipar digital HP Indigo pentru imprimarea offset.
A fost, de asemenea, introdus sistemul HP Indigo w3250, care se asteapta a fi unul dintre cele mai rapide si productive sisteme de tipar digital color, cu cel mai bun raport pret/performanta, si motorul de tiparire digitala 4000M Imager folosit de firmele OEM pentru imprimarea variabila necesara in activitatile de direct mailing, mai ieftin cu pana la 75% fata de solutiile competitive.
“Noua noastra unitate de afaceri dedicata, de Solutii de Grafica si prelucrari de imagini (Graphics and Imaging), alaturi de portofoliul extins de solutii de imprimare ne situeaza in avangarda transformarii digitale a domeniului artelor grafice, adresand 88% din paginile care sunt inca tiparite pe dispozitive analogice”, spune Vyomesh Joshi, vicepresedinte executiv al diviziei HP de solutii de tiparire si prelucrari de imagini (Imaging and Printing Group). “Nu vizam insa numai paginile pe care nu le tipaream pana acum, dorim sa le oferim clientilor nostri posibilitatea de a realiza lucrari de calitate superioara, cu o eficienta crescuta si un cost mai mic decat a existat vreodata”.
HP ajuta birourile de tiparire sa stabileasca o punte intre tiparul digital si cel offset
Pentru accelerarea adoptarii sistemului de tipar digital HP Indigo pe piata imprimantelor comerciale offset, compania introduce un nou server color performant si solutii de conectare care imbunatatesc capabilitatile de utilizare a fisierelor PDF, de gestiune a culorilor si alte aspecte ale productiei specifice tipografiilor.
HP si Creo au stabilit un parteneriat de tip OEM pentru crearea unui produs care sa le permita utilizatorilor solutiilor front-end de la Brisque®, Prinergy si Synapse® sa le integreze cu sistemele de tipar digital HP Indigo. HP isi va integra sistemele de tipar digital si cu cele mai populare solutii de gestiune a fluxurilor de lucrari: ApogeeX de la Agfa si Prinect de la Heidelberg.
Alaturi de solutiile proprii de front-end, acestea permit tipografiilor sa creeze fluxuri de lucrari analogice si digitale cu un inalt nivel de eficienta, bazate pe standarde deschise, mentinand in acelasi timp calitatea offset pentru paginile produse digital si oferind noi oportunitati de afaceri.
Cele doua solutii noi HP Indigo contribuie la convergenta tehnologiilor digitala/offset analog, permisa de sistemele de tipar HP Indigo. Digital Matte HP ElectroInk, o solutie de tipar digital on-press pentru efecte spot-coating, adauga valoare aplicatiilor de nivel ridicat pentru accesorii de marketing, direct mail si cataloage. Impreuna cu furnizorul de software HumanEyes, HP introduce aplicatia HP Indigo Lenticular 3D – un sistem complex de tiparire lenticulara (3D) short-run (cu cel putin o variabila de intrare fixa), care permite imprimantelor digitale sa patrunda rapid pe noile piete specializate cu profit potential mare.
Noi oportunitati de afaceri vizate de sistemele de tipar digital cu un inalt nivel de calitate si productivitate
Sistemul tipografic HP Indigo w3250, alimentat online, este folosit pentru tiparirea comerciala, activitati de direct mail, tiparirea de carti postale, carti si manuale. El ofera pregatire in-line pentru acceptarea mediilor offset standard, o calitate imbunatatita a imprimarii si optiuni de finisare in-line si near-line. Conceput sa fie unul dintre cele mai rapide sisteme tipografice, w3250 va tipari la 4 culori la viteze de pana la 136 pagini pe minut (ppm) si la doua culori pana la 272 ppm.
HP a lansat si o versiune imbunatatita a sistemului tipografic HP Indigo 5000 care include tiparire monocrom accelerata (pana la 16.000 pagini A4 pe ora), stivuitoare pentru descarcare in timpul tiparirii, un rack HP RIP Expansion pentru extinderea capacitatii de prelucrare, calitate imbunatatita a tiparirii si o interfata cu utilizatorul simplificata.
In plus, Pantone a furnizat pentru sistemul HP Indigo 5000 un set nou de tabele personalizate Look Up, care permit producerea cu mai multa acuratete a culorilor Pantone folosind numai standardul CMYK – un proces cunoscut sub numele de emulare Pantone pentru 4 culori.
Sistemul tipografic HP Indigo press w3250 si cel imbunatatit, HP Indigo press 5000, se afla in prezent in faza de testare beta. HP intentioneaza sa lanseze pe piata ambele produse la inceputul anului 2006. Acestea sunt proiectate astfel incat sa fie compatibile in urma pentru a satisface cerintele clientilor HP Indigo existenti.
HP 4000M Imager reduce substantial costul tiparirii datelor variabile
Un pionier al tehnologiei de imprimare termice cu jet de cerneala, HP faciliteaza mai mult ca niciodata integrarea de catre firmele OEM a acestei tehnologii cu cost scazut intr-o gama variata de aplicatii de tiparire variabile. HP 4000M le permite partenerilor OEM sa dezvolte solutii cu cost scazut, rapide, de rezolutie mare, pentru pietele de tipar digital.
Motorul de tiparire al sistemului HP 4000M Imager dispune de o gama completa de componente, care include un modul de prelucrari de imagini, un controller pentru imagini si un sistem de furnizare a cernelii, care ii permite integrarea facila si economica in sisteme de tiparire specializate. Ca motor de imprimare, acesta este proiectat astfel incat sa fie integrat ca o componenta a unei tabele de mail, a inserterelor de nivel ridicat, in sistemele tipografice offset, in echipamentele de finisare si in alte dispozitive.
4000M Imager poate tipari la viteze maxime de 180 metri pe minut sau la o rezolutie de imprimare de pana la 1200 dpi, cu un pas de tiparire 4,25 inci. Capabilitatile de tiparire de calitate ridicata fac acest motor de tiparire ideal pentru adresarea personalizata si mesageria pentru direct mailing, formulare si cataloage, coduri de bare, rapoarte si facturi, precum si pentru bilete de loterie si jocuri.
Mai multe informatii despre prezenta HP la PRINT 05 si despre solutiile sale pentru domeniul graficii sunt disponibile online la adresa www.hp.com/go/graphicarts/Print05.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-contribuie-la-succesul-transformarii-digitale-a-domeniului-artelor-grafice-prin-parteneriate-si-un-portofoliu-de-tehnologii-fara-precedent