HP creste viteza fluxurilor de date din retele SAN printr-o noua tehnologie de switch-uri

BUCURESTI - 13 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat astazi o noua tehnologie de switch-uri Fibre Channel de 4 Gigabiti (Gb), care ofera o performanta dubla la costuri comparabile cu ofertele Fibre Channel actuale, ajutand astfel administratorii IT sa elimine blocajele din retelele SAN (Storage Area Networks).

Incetinirea accesului la date in retea se produce pe masura ce latimea de banda este consumata de aplicatii, in special in cazul in care se partajeaza cantitati mari de date de la un server la altul. De exemplu, industriile de petrol si gaze, industria de divertisment sau de cercetare stiintifica trebuie sa transfere streaming-uri video, algoritmi complecsi sau alte fisiere care folosesc date in mod intens in exteriorul sistemelor de stocare de pe servere, generand astfel o cerere uriasa pentru medii SAN de inalta performanta.
HP ofera noi produse si servicii 4 Gb pentru a le furniza clientilor o infrastructura de stocare eficienta din punct de vedere al costurilor, pe care o pot adapta la nevoile in schimbare ale afacerii, precum si la cerintele in crestere de capacitare de stocare suplimentara.
Noile oferte includ:
•Switch-urile HP StorageWorks 4/8 SAN si 4/16 SAN;
•HP StorageWorks 4/256 SAN Director;
•HP StorageWorks Fabric Manager;
•Pachetele HP StorageWorks 4/16 SAN Switch Power si 4/256 SAN Director Power
•Adaptoarele pentru magistrale gazda FC2142SR si FC2242SR
HP a livrat deja peste doua milioane de porturi de switch-uri, fiind primul furnizor de pe piata care ofera switch-uri integrate de 4 Gb pentru servere blade. Conform planului sau de dezvoltare tehnologica, la inceputul anului 2006, HP intentioneaza sa incorporeze tehnologia de 4 Gigabiti in matricele de disc si sistemele de banda HP StorageWorks.
„HP este singurul furnizor major care ofera switch-uri integrate de 4 Gb pentru servere blade si solutii de infrastructura SAN la 4Gb, construite pe o arhitectura de sistem obisnuita”, spune Greg Schultz, analist principal la Evaluator Group, o firma de consultanta cu sediul in Colorado, orientata pe probleme de stocare. „Prin folosirea fortei sale considerabile pentru sustinerea tehnologiei de 4 Gigabiti, HP contribuie la accelerarea migrarii industriei de la tehnologia de 2 Gb la cea de 4 Gb, permitandu-le clientilor sa micsoreze costurile si sa dubleze performanta retelelor SAN existente”.
Prin compatibilitatea cu switch-urile de 1 si 2 Gb din generatiile anterioare, tehnologia de 4 Gb stimuleaza cresterea performantei aplicatiilor si scurteaza ferestrele de backup, prin dublarea latimii de banda din retea. De asemenea, clientii pot sa obtina beneficii imediate, ca urmare a achizionarii unui numar mai mic de porturi si a reducerii consumului de energie.
„Avand in vedere ca necesitatea de a accesa volume enorme de date este in crestere, intreaga industrie va incepe sa-si upgradeze infrastructurile SAN la tehnologia de 4 Gb, iar HP va conduce aceasta miscare”, spune Kyle Fitze, director de marketing pentru retele SAN din cadrul diviziei StorageWorks a HP. „HP este singurul furnizor de solutii de stocare care ofera acest nivel de suport pentru tehnologia de 4 Gb si suntem foarte mandri ca suntem din nou deschizatori de drumuri si ne ajutam clientii sa-si puna informatiile in valoare”.
Noi switch-uri de stocare
Noile switch-uri HP StorageWorks 4/8 SAN pentru retele SAN departamentale si de inceput de gama le ofera clientilor posibilitatea de a-si dezvolta o infrastructura completa, core-to-edge, precum si alte facilitati care micsoreaza costurile de operare prin automatizarea mai multor operatiuni de instalare si de gestiune.
Switch-urile permit o scalare pregresiva, de pana la 16 porturi, cu posibilitati de plata in functie de evolutie, astfel incat clientii pot incepe cu o retea de stocare de dimensiuni mici, pe care o pot extinde apoi intr-o maniera nedistructiva. De asemenea, sunt simplu de implementat, gestionat si integrat intr-o gama larga de medii IT.
Pentru clientii care doresc o performanta si o functionalitate ridicata pentru retelele SAN, HP ofera switch-ul HP StorageWorks 4/16 SAN. Acesta asigura o conectivitate de inalta performanta si un transfer mai rapid, imbunatatind rezultatele unor aplicatii de tipul celor de backup. Simplitarea si usurinta in utilizare a produsului ajuta la cresterea productivitatii, iar software-ul Inter Switch Links integrat micsoreaza costurile de gestiune pentru clienti.
Noul sistem HP StorageWorks 4/256 SAN Director ofera conectivitate de inalta densitate, satisfacand in acelasi timp cele mai ridicate cerinte de disponibilitate si scalabilitate pentru mediile SAN din cadrul organizatiilor de dimensiuni mari. Cu 256 de porturi intr-un singur domeniu, 4/256 SAN Director ofera posibilitatea de dublare a numarului de porturi fata de switch-urile anterioare, oferind scalabilitate flexibila pentru arhitecturile SAN core-to-edge, de dimensiuni mari. In plus, componentele redundante, ce pot fi schimbate in timpul functionarii, elimina orice posibilitate de oprire a functionarii.
Gestionare mai simpla a retelelor SAN
Noul software HP StorageWorks Fabric Manager este o aplicatie scalabila, bazata pe Java, care gestioneaza switch-uri si infrastructuri de tip „fabric” multiple, in timp real, oferind functii pentru configurare, monitorizare, aprovizionare dinamica si gestionare eficienta a infrastructurilor de tip „fabric” din retelele SAN, necesare in activitatile de zi cu zi.
Aplicatia Fabric Manager asigura o gestionare scalabila, inteligenta, a resurselor de stocare de tip „fabric”, permitandu-le astfel clientilor sa micsoreze costurile pentru infrastructura si imbunatateasca eficienta gestionarii retelelor SAN. De asemenea, include suport pentru securitatea infrastructurilor de tip „fabric” si noi servicii de rutare.
Noile pachete HP StorageWorks 4/16 SAN Switch Power si 4/256 SAN Director Power le ofera administratorilor de retele SAN instrumentele necesare pentru monitorizarea integritatii si performantei retelei. De asemenea, pachetele Power ofera facilitati software fie pre-configurate pe switch, fie sub forma unui upgrade, oferindu-le administratorilor de retele SAN posibilitatea de a gestiona medii intregi de lucru de la un singur panou.
Alte facilitati suplimentare:
•Inter Switch Linking Trunking – imbunatateste performanta infrastructurilor de tip „fabric”, reduce congestionarile, simplificand in acelasi timp gestiunea retelelor SAN;
•Advanced Performance Monitoring – imbunatateste optimizarea performantei si a resurselor, asigurand o planificare mai buna a capacitatii de stocare si o crestere a productivitatii administratorului;
•Fabric Watch – monitorizare proactiva, care reduce riscul intreruperii neprevazute a activitatii;
•Extended Fabric – ofera beneficii in ceea ce priveste scalabilitatea, fiabilitatea si performanta switch-urilor si a retelelor SAN aflate la distanta.
Primele adaptoare pentru magistrale gazda din industrie
HP a anuntat de asemenea primele adaptoare pentru magistrale gazda (HBA - host bus adapters) de 4 Gb. Modelele StorageWorks FC2142SR si FC2242SR ofera suport pentru clientii care folosesc in medii Windows® sau Linux servere HP ProLiant prevazute cu sloturi PCI-Express I/O.
Noile adaptoare pentru magistrale gazda sunt primele produse de 4 Gb din industrie care asigura suport pentru noile magistrale I/O si le ofera clientilor posibilitatea de a utiliza performanta mai mare a acestor magistrale pentru a se conecta la orice matrice de disc sau biblioteca de benzi HP StorageWorks. De asemenea, clientii vor beneficia de o viteza sporita a traficului intre servere si reteaua SAN.
Mai multe informatii despre noile oferte HP StorageWorks sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/storageworks.