HP este prima companie care a vandut peste 100.000 de matrice de discuri pentru mediile de lucru SAN

BUCURESTI - 16 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Compania isi face cunoscute planurile de viitor privind noua generatie a familiei HP StorageWorks Enterprise Virtual Array.

HP a anuntat ca este primul producator care a vandut peste 100.000 de matrice de discuri in medii de lucru SAN.
HP a contribuit la introducerea in 1997 a conceptului de retea SAN deschisa, iar recordul de vanzari inregistrat evidentiaza succesul continuu al companiei in adoptarea pe scara larga a retelelor SAN atat de catre clientii din clasa enterprise cat si de catre cei din firmele mici si mijlocii.
Compania si-a facut de asemenea cunoscute planurile privind introducerea la mijlocul anului 2005 a unei noi generatii a familiei HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA), care a avut un rol esential in succesul obtinut de HP pe aceasta piata.
Piata retelelor SAN deschise continua sa inregistreze una dintre cele mai rapide cresteri in domeniul stocarii, fiind dominata in ultimele sapte trimestre(1) de HP.
“Anuntul facut de HP certifica adoptarea pe scara larga a solutiilor de stocare in retea”, spune John McArthur, vicepresedinte si director general al IDC. “Conform celor mai recente date de care dispunem, HP ramane cel mai important furnizor de sisteme de stocare pe disc atasate retelelor SAN deschise(1). Producatori ca HP contribuie la reorientarea industriei de la solutiile de tip DAS (direct-attached storage) la retele SAN, care au devenit mai accesibile si mai usor de utilizat”.
Grupul Capital Region Orthopedic, o clinica in crestere, cu 18 doctori, din Albany, statul New York, a implementat o infrastructura HP SAN pentru a facilita tranzitia catre activitatile complet digitale in scopul imbunatatirii calitatii asistentei pacientilor.
“Ne-am confruntat cu problema integrarii inregistrarilor medicale electronice, a sistemului de programare si facturare, a radiografiilor digitale si a centrului de chirurgie ambulatorie intr-un sistem unic si suntem convinsi ca existenta unei singure solutii si a unui partener unic, responsabil pentru aceasta solutie, reprezinta cheia succesului”, spune David Quinn, M.D., Capital Region Orthopedic Group. “HP a proiectat intreaga solutie SAN iar noi am beneficiat de imbunatatiri semnificative ale fluxului de lucru, de reducerea erorilor medicale, micsorarea numarului diagramelor pe hartie si imbunatatirea globala a calitatii asistentei acordate pacientilor”.
Integrators of New Systems (INS), un reseller HP orientat catre clientii din clasa enterprise, a achizitionat HP StorageWorks XP si matrice de discuri EVA pentru a face demonstratii clientilor in centrele sale de solutii regionale.
“INS a facut prima comanda din SUA pentru un sistem HP StorageWorks XP12000”, spune Keith Thompson, presedinte al Integrator of New Systems. “Folosim XP 12000 in centrele noastre de solutii pentru a le demonstra clientilor avantajele privind performantele, scalabilitatea si functionalitatea pe care le ofera matricele HP fata de cele ale competitiei”.
“Clientii sunt de obicei foarte impresionati de viteza matricei, dar capabilitatea de replicare a sistemului XP12000 pe dispozitive de stocare externe, la pret scazut, este la fel de atragatoare deoarece asigura clientilor SAN importante economii de bani si simplitatea administrarii unui set de facilitati de stocare virtuale, centralizate”.
CROSSMARK, o organizatie de servicii profesionale care se adreseaza industriei bunurilor de consum ambalate, a implementat o infrastructura HP SAN in scopul centralizarii activelor de stocare, imbunatatirii sigurantei sistemului si asigurarii posibilitatii cresterii capacitatii de stocare la cerere.
“CROSSMARK foloseste o infrastructura HP care ne asigura accesul la informatiile importante intreaga zi”, spune Charlie Orndorff, directorul departamentului informatic al CROSSMARK. “Avem un centru de date dotat cu mai multe servere HP ProLiant si un sistem HP StorageWorks EVA configurat ca doua retele SAN separate, care ne permit sa punem la un loc resursele de stocare si sa le alocam in functie de necesitati, beneficiind astfel de o micsorare a costului total de utilizare”.
HP isi confirma angajamentul fata de evolutia familiei StorageWorks EVA
Noua generatie a familiei HP StorageWorks EVA, care va fi disponibila in partea a doua a anului viitor, va oferi facilitati de stocare specifice clasei enterprise si va contribui la cresterea valorii afacerii pe piata organizatiilor de nivel mediu.
Sistemele vor continua sa beneficieze de tehnologia HP de virtualizare si sa contribuie la imbunatatirea semnificativa a performantelor, cresterea substantiala a capacitatii, precum si de produse software noi si modernizate pentru simplificarea managementului stocarii si imbunatatirea continuitatii in afaceri.
“Angajamentul HP fata de clientii sistemului StorageWorks EVA si fata de succesul global in business-ul stocarii este ferm”, spune Rick Steffens, vicepresedinte si director general al departamentului HP pentru solutii de stocare in retea. “Ne vom respecta planul de dezvoltare pe termen lung privind familia StorageWorks EVA prin furnizarea de tehnologii si inovatii de varf care sa le ofere clientilor o valoare crescuta a afacerii si un inalt nivel competitional”.
Noua familie EVA va incorpora noi tehnologii si solutii orientate catre clienti, precum:
•Imbunatatirea semnificativa a capacitatii uniatilor de disc FATA (Fibre Attached Technology Adapted), oferind o combinatie intre cresterea apreciabila a capacitatii de stocare si a flexibilitatii cu eficienta costurilor unei unitati, care este cu 50% inferioara per gigabyte comparativ cu unitatile conventionale Fibre Channel.
•Noi unitati de hard disc cu tehnologie Fibre Channel - HP StorageWorks la 146 GB si 15 k RPM (rotatii pe minut) – care asigura nivele crescute de performanta organizatiilor de nivel mediu.
•Instrument de management unificat al replicarii, care include instrumente si programe de asistenta care simplifica gestiunea activitatilor de replicare locala sau la distanta si reduce semnificativ erorile de configurare si activitatile de gestiune.
•Un nou produs software de clustering la distanta, care le furnizeaza clientilor de nivel mediu operatiuni automate de failover si failback de clasa enterprise pentru aplicatiile de interes major, intre centrele de date dispersate geografic.
In viitor, HP intentioneaza sa revolutioneze modul in care clientii isi gestioneaza infrastructura de stocare, oferind scalabilitate si servicii de informare in timp real prin integrarea arhitecturii HP StorageWorks Grid cu portofoliul HP de matrice de discuri.

(1) Sursa: IDC “Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker,” septembrie 2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-este-prima-companie-care-a-vandut-peste-100-000-de-matrice-de-discuri-pentru-mediile-de-lucru-san