HP este primul furnizor major de hardware care certifica, integreaza si asigura suport pentru software-ul open-source

BUCURESTI - 3 iunie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a semnat contracte cu MySQL AB si JBoss pentru a le oferi clientilor mai multe posibilitati de alegere prin aplicatiile open-source pe servere standardizate cu sistem de operare Linux.

HP este primul furnizor major de hardware care certifica, integreaza si asigura suport pentru software-ul open-source


HP a anuntat o noua premiera in industrie in cadrul initiativei sale Linux si open-source prin semnarea de contracte cu MySQL AB si JBoss® pentru certificarea, acordarea suportului si vanzarea de catre ambele parti a solutiilor proprii software open-source pe servere HP standardizate. Aceste acorduri urmeaza anuntarii recente a HP Linux Reference Architectures, primul pachet de software integrat care le permite clientilor sa foloseasca tehnologia open-source pentru reducerea costurilor si complexitatii informatice.
HP ofera doua tipuri de arhitecturi de referinta Linux: una bazata pe open-source, care include software pentru MySQL, JBoss, Apache si OpenLDAP, si cea de a doua pentru clientii high-end din mediul enterprise cu implementari pe Linux, solutii comerciale bazate pe software de la BEA si Oracle.
“HP este de mult timp cel mai important furnizor de solutii open-source pe servere standardizate, care le permit clientilor sa obtina rezultate mai bune si sa-si recupereze investitia”, afirma Martin Fink, vicepresedinte pentru Linux la HP. “Suntem bucurosi sa oferim pe langa puternicul pachet comercial Linux Reference Architectures solutii open-source de la MySQL si JBoss, care se adreseaza unui segment diferit al pietei. Aceste acorduri incheiate cu MySQL si JBoss le completeaza pe cele existente cu BEA si Oracle si permit HP sa furnizeze clientilor cea mai larga gama de optiuni pentru aplicatiile si solutiile open-source din industrie”.
In baza acordurilor semnate, MySQL si JBoss au aderat la programul HP Partner si vor primi suport pentru testare si proiectare pe serverele standardizate ale HP, lidere pe piata. Suplimentar, HP ofera cele mai ridicate nivele de suport clientilor MySQL si JBoss, care ofera JBoss Professional Open-source 24X7 Production Support pentru serverul sau de aplicatii Java™.
“Angajarea HP in certificarea si asigurarea suportului pentru tehnologia open-source pe sistemele sale constituie un pas inainte in transformarea software-ului open-source intr-o optiune sigura si eficienta din punctul de vedere al costurilor”, spune Dennis Cromwell, director la University Information Systems Indiana. “Ca organizatie care foloseste deja sisteme HP cu solutii JBoss, vom beneficia de imbunatatirea nivelului de suport de care avem nevoie de la ambele companii”.
Atat baza de date open-source de la MySQL cat si serverul de aplicatii open-source de la JBoss sunt destinate clientilor cu necesitati IT vitale, care doresc sa beneficieze de flexibilitatea si controlul oferite de o solutie open-source. Software-ul open-source le permite utilizatorilor sa vada si sa modifice liber codul sursa al software-ului. Certificate pe serverele standardizate HP ProLiant si HP Integrity, aceste solutii Linux ofera clientilor o platforma stabila pentru bazele de date esentiale si aplicatiile de afaceri.
HP este in prezent primul si singurul furnizor major de hardware care le ofera clientilor sai o gama complet integrata de produse software open-source pe platforme standardizate cu sistem de operare Linux, care poate fi implementata cu usurinta si careia ii asigura suport, si primul care identifica, diferentiaza si asigura suport complex pachetelor de solutii specifice bazate pe Linux. Cunoscute sub numele de Linux Reference Architectures (arhitecturi Linux de referinta), cele doua arhitecturi HP – seturi de solutii comerciale si de solutii open-source – asigura, fata de solutiile pentru care HP nu ofera suport, un nivel superior de scalabilitate si performanta, implementare cu mai multa usurinta, cost mai scazut si un risc redus atat pentru clientii din marile organizatii cat si pentru cei din IMM-uri.
Arhitecturile de referinta Linux bazate pe open-source folosesc software open-source de la MySQL, JBoss, Apache si OpenLDAP, in timp ce arhitecturile high-end comerciale folosesc software de la BEA si Oracle. Toate sunt implementate pe servere HP ProLiant si sunt adaptate la noile solutii ale clientilor precum si la cele transferate de pe platforme mai vechi pe Solaris si AIX. Se estimeaza ca arhitecturile vor fi disponibile pe servere HP Integrity in cel de-al treilea trimestru al acestui an.
Bredbandsbolaget (B2), cel mai mare furnizor de servicii internet de banda larga din Suedia, a ales o configuratie de dimensiuni mari MySQL Cluster pe servere Linux HP ProLiant, beneficiind de o reducere semnificativa a raportului pret/performanta fata de alte oferte. Fiabilitatea serverelor ProLiant combinata cu reducerea timpului de raspuns asigurata de MySQL Cluster ofera clientilor de broadband si VoIP ai B2 nivele superioare de disponibilitate a serviciilor.
“Colaborarea MySQL cu HP va facilita firmelor din intreaga lume achizitia, implementarea si obtinerea de beneficii din folosirea bazelor de date MySQL pe platforme HP”, spune Mårten Mickos, CEO la MySQL AB. “HP joaca un rol important in demonstrarea puterii software-ului open-source in eficientizarea informaticii in marile organizatii, bazata pe Linux ca element de legatura intre aplicatii. Este o onoare pentru MySQL de a fi fost inclusa in ambele arhitecturi de referinta Linux ale HP, extinzand posibilitatile de alegere ale clientilor si oferind mai multa flexibilitate, beneficiind de avantajele performantelor si sigurantei oferite de MySQL pe o varietate de platforme HP”.
Incheierea celor doua acorduri consolideaza pozitia de lider a HP pe piata Linux:
•HP este singurul furnizor major de hardware care le ofera clientilor Linux compensatii in urma proceselor legate de SCO
•HP este cel mai important generator mondial de venit pe platforma Linux – cu 2,5 mld. $ in 2003
•HP ofera suport Linux pe mai multe nivele si certificare de la client la server, de la calculatoarele desktop si laptopuri pana la serverele high-end
•HP are un program de dezvoltare intensificata a tehnologiei blade Linux
•HP ofera suport pentru mai mult de 200 de drivere de imprimanta HP Linux in intregime open-source
•Serverele Linux HP ofera cele mai bune performante Linux pe toate benchmark-urile TPC-C, TPC-H, tpm-C, SPECjAppServer2002, OASB si SPECfp
“Colaborarea JBoss cu HP ofera companiilor o asigurare suplimentara ca tehnologia open-source este sigura pentru mediul enterprise”, spune Bob Bickel, vicepresedinte pentru dezvoltarea si strategia companiei la JBoss. “Clientii comuni vor beneficia de asemenea de suportul oferit de JBoss, contabilizarea fiind facuta numai de HP. Datorita serviciilor complexe si integrarii cu usurinta a tehnologiilor open-source disponibile, companiile isi pot desfasura cu incredere activitatile”.
Mai multe informatii sunt disponibile la www.hp.com/linux.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-este-primul-furnizor-major-de-hardware-care-certifica-integreaza-si-asigura-suport-pentru-software-ul-open-source