HP furnizeaza un sistem predictiv automatizat pentru gestionarea resurselor unui centru de date

BUCURESTI - 29 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Automatizarea unui centru de date permite alinierea aplicatiilor importante ale afacerii cu prioritatile organizatiei adaptabile.

Firmele dinamice necesita resurse informatice flexibile, in care modificarile necesare si accesibilitatea resurselor IT sa nu interfere cu implementarea de servicii, la nivele de calitate acceptabile. HP a lansat produsul software HP OpenView Automation Manager, care ofera directorilor departamentelor informatice un sistem predictiv, automatizat, pentru administrarea resurselor unui centru de date, care le permite sa alinieze aplicatiile critice ale afacerii cu prioritatile organizatiei.
HP OpenView Automation Manager este prima solutie care are la baza tehnologiile achizitionate de la Novadigm (aprilie 2004) si Consera (februarie 2004) alaturi de tehnologia creata de HP Labs. Asociata cu monitorizarea, analiza si capabilitatile de raspuns la eveniment, automatizarea reconfigurarii centrului de date le permite directorilor IT din marile companii sa inlocuiasca managementul reactiv, manual, printr-o abordare automatizata, predictiva si proactiva.
“HP Labs este responsabil de conceperea componentelor de baza ale noii tehnologii, destinata solutionarii problemelor importante ale unei organizatii”, spune Mark Potts, director tehnic al departamentului HP pentru managementul organizatiilor adaptabile. “Valoarea pe care o adauga aceasta tehnologie programului HP OpenView Manager este gradul de automatizare folosit, datorat modelelor si inteligentei din spatele lui, comparativ cu produsele competitiei, care folosesc in mod obisnuit modele realizate manual pentru stabilirea capacitatatii necesare pentru a face fata solicitarilor afacerii. Aplicand aceasta imbunatatire tehnologiilor achizitionate, putem automatiza relatia dintre afacere si informatica, contribuind astfel la schimbarea raportului cheltuielilor pentru resursele informatice de la intretinere la inovatie”.
Produsul se bazeaza pe imbunatatirile aduse de HP Labs, care furnizeaza inteligenta necesara organizatiilor IT in scopul folosirii celor mai bune procedee si reguli pentru a transforma rapid necesitatile organizatiei lor – cum ar fi angajarea de noi salariati sau o modificare in cererea unei anumite aplicatii de afaceri – in decizii amanuntite referitoare la modul de configurare a sistemelor si de alocare a resurselor, prin urmare crearea unui model pentru starea ideala. Tehnologia de la Consera documenteaza si modeleaza intreaga secventa a fluxului de activitati necesar pentru automatizarea implementarii arhitecturii sistemului. Configuratia Novadigm pentru starea ideala si implementarea motorului se aplica configuratiei actuale si automatizeaza sarcinile pentru stabilirea starii ideale, monitorizarea continua a acesteia si realizarea ajustarilor necesare pentru mentinerea compatibilitatii.
Abilitatea de a descrie si modela serviciile afacerii, aplicatiile acestora si resursele fundamentale fizice sau virtualizate si de a controla administrarea automatizata a resurselor centrelor de date bazate pe aceste modele asigura o agilitate crescuta. Fata de alte sisteme la cerere, solutia HP asigura automatizarea starii ideale pentru o infrastructura cu un inalt grad de adaptivitate, sigura si fiabila, sincronizata cu necesitatile afacerii.
In cazul clientilor serviciilor financiare, acestia vor putea monitoriza si analiza in timp real modul in care incidentele IT influenteaza procesele de afaceri folosind HP OpenView Automation Manager. In cazul unui incident informatic, cum ar fi blocarea tranzactiilor de transfer al fondurilor, HP OpenView Automation Manager foloseste analizele pentru luarea unor decizii “inteligente”, bazate pe obiectivele afacerii si pe contractele definite in mod clar privind nivelele de service (SLA – service level agreement). Apoi analizeaza si modeleaza schimbarile necesare pentru indeplinirea obiectivelor nivelului de service; de exemplu, stabilirea necesitatii folosirii unui server de aplicatii suplimentar. Pentru adaugarea noului server de aplicatii la grup, asa cum s-a specificat, se aloca automat resursele si se modifica regulile referitoare la configuratia IT, realizand in acelasi timp dotarea in mod automat, pastrandu-se compatibilitatea.
Beneficiile cheie ale produsului HP OpenView Automation Manager
•Garantarea nivelor de service 24x7: folosirea celor mai bune proceduri determinate de fluxul automatizat al activitatilor informatice si de capabilitatile de management al configuratiei adaptabile pentru asigurarea activitatii fara intrerupere a organizatiei.
•Reducerea costurilor ridicate ale activitatilor informatice: eliminarea dotarilor excesive si reducerea timpului si costurilor asociate sarcinilor manuale, repetitive, generatoare de erori.
•Indeplinirea cerintelor de validitate si compatibilitate: agilitatea de a raspunde cerintelor afacerii impreuna cu alocarea automatizata si configurarea bazata pe reguli permit organizatiilor sa raspunda rapid si cu acuratete la cerintele afacerii.
•Protejarea investitiilor existente si cresterea randamentului investitiei: arhitectura modulara accelereaza implementarea.
•Restituirea rapida: utilizarea imbunatatita a tehnologiei existente in paralel cu automatizarea administrarii continue a dotarilor informatice.
•Folosirea informaticii ca serviciu: reducerea erorilor umane si cresterea imbunatatirilor prin automatizarea schimbarii afacerii comparativ cu automatizarea controlata sau programata.
HP OpenView Automation Manager se asociaza si imbunatatesc produsele HP OpenView Server Change si Configuration Management, precum si pe cele monitorizare a performantelor si de raportare in timp real a situatiei afacerii si a dotarilor centrului de date. Disponibil de la inceputul lunii decembrie 2004, HP OpenView Automation Manager va administra serverele blade Microsoft® Windows® si Linux, precum si configuratiile similare ale centrelor de date, cu suport suplimentar pentru HP-UX si alte tipuri de servere ce vor fi disponibile in lunile urmatoare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-furnizeaza-un-sistem-predictiv-automatizat-pentru-gestionarea-resurselor-unui-centru-de-date