HP ii ajuta pe clienti sa foloseasca mai eficient informatiile utilizand noile solutii de management al ciclului de viata al informatiilor

BUCURESTI - 28 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat o serie de noi produse si servicii pentru a-i ajuta pe clienti sa micsoreze costurile operationale si sa protejeze investitiile existente prin automatizarea procesului de colectare, management, conservare si livrare a informatiilor.

Parte a strategiei HP de management al ciclului de viata al informatiilor (ILM), solutiile includ o noua interfata API (Application Programming Interface) deschisa pentru HP StorageWorks Reference Information Storage System (RISS), care integreaza sisteme de stocare, arhivare, clasare, cautare, baze de date si servere. Clientii pot lucra acum cu un singur furnizor, fata de sase in mod obisnuit, reducand substantial costurile si problemele ce pot aparea in implementarea serviciilor.
De asemenea, compania si-a extins suportul pentru furnizorii independenti de software si programul pentru parteneri; a introdus solutii complementare, servicii si upgrade-uri la ofertele RISS existente si a completat seria ILM cu un nou produs care simplifica stocarea pe termen lung a datelor bazate pe sisteme de fisiere.
„Pentru ca toate procesele si continutul migreaza catre mobil, digital si virtual, nevoia de a obtine informatii rapid si eficient este covarsitoare pentru obtinerea succeselor”, spune Frank Harbist, vicepresedinte si director general al diviziei HP de software StorageWorks. „Acest anunt reprezinta un nou reper in strategia noastra de automatizare a intregului ciclu de viata al informatiilor si le ofera clientilor nostri posibilitatea de adaptare la mediile de afaceri in permanenta schimbare.

Tehnologia HP ii ajuta pe clienti pe parcursul intregului ciclu de viata al informatiilor
Bazata pe standarde deschise, interfata API pentru HP StorageWorks RISS permite instalarea rapida a mai multor aplicatii ILM dezvoltate de comunitatea HP a furnizorilor independenti de software, fara investitii semnificative din partea clientilor, prin reunirea tuturor componentelor aferente ciclului de viata al informatiilor de catre un singur furnizor. In urmatoarele 12 luni, functionalitatea sistemului RISS API se va extinde urmand sa includa servicii web, sisteme de fisiere obisnuite pentru internet si pentru retea (CIFS si NFS), dar si conexiuni suplimentare pentru pietele verticale, precum domeniul medical.
HP a lansat si o noua versiune a sistemului HP StorageWorks RISS, care ofera capacitate sporita si o facilitate de arhivare imbunatatita. RISS v1.1 creste capacitatea celulelor inteligente de la 400 GB la 850 GB, reducand in acelasi timp pretul cu aproape 50% fata de versiunea precedenta. RISS v1.1 accelereaza gasirea datelor prin distribuirea uniforma a indicilor full-text si a continutului original in mai multe „celule de stocare inteligente”, care constituie baza arhitecturii grid a HP StorageWorks.
Pentru a completa ofertele RISS existente, HP a lansat HP StorageWorks Reference Information Manager for Messaging (RIM) v1.1, care suporta atat Microsoft® Exchange cat si Lotus Domino. RIM este o interfata de arhivare activa care reduce substantial costurile de stocare a email-urilor in mailbox, prin folosirea unui utilitar de arhivare mai ieftin, oferind in acelesi timp capabilitatile de conservare necesare pentru asigurarea compatibilitatii.
Personalul IT foloseste solutia RIM pentru a configura regulile necesare pentru mutarea mesajelor din mailbox-ul utilizatorului intr-un sistem HP RISS. Aceste reguli se pot baza pe mesaj, data, expeditor, destinar sau cuvant cheie, eliminand astfel obligatia personalului IT de a limita capacitatea mailbox-ului. In urmatoarele 12 luni, HP intentioneaza sa introduca o noua functionalitate RIM in alte tipuri de aplicatii care se conecteaza la sistemul RISS, cum ar fi bazele de date, aplicatiile CRM sau solutiile de prelucrare a imaginilor din domeniul medical.
„Abilitatea de a gestiona la preturi rentabile volumul de email-uri existente, in conformitate cu noile reglementari, este o prioritate de maxima importanta pentru noi”, spune Karl Gasser, director executiv si presedinte al iSource, un furnizor de servicii de outsourcing. „Prin automatizarea procesului de stocare si accesare a email-urilor, solutiile Reference Information HP StorageWorks Manager for Messaging si Reference Information Storage System depasesc promisiunile de reducere a costurilor. Scalabilitatea solutiilor HP si facilitiatea de cautare rapida ne permit de asemenea sa raspundem simplu si rapid la schimbare”.
Simplificarea stocarii pe termen lung si noi servicii RISS si RIM
HP StorageWorks File System Extender (FSE) v 3.1 este un nou produs din portofoliul ILM al HP, care simplifica si reduce costurile de stocare pe termen lung a datelor bazate pe sisteme de fisiere. FSE 3.1 imbunatateste calitatea serviciilor pentru clienti prin mutarea automata a datelor astfel incat informatia sa fie in locul potrivit, la momentul potrivit.
Mutarea automata a fisierelor permite ca nivelele de stocare sa devina o infrastructura de arhivare mai simpla dar si mai inteligenta, care se adapteaza la cerintele afacerii, reduce costurile si permite personalului IT sa se dedice altor activitati. FSE suporta sistemele de operare Windows® si Linux, fiind prevazut ca in viitor sa ofere suport si pentru platforma HP-UX si capabilitati suplimentare de cautare si accesare care vor fi integrate cu RISS.
„Operatiunile IT din cadrul centrului High Performance Computing din Stuttgart au beneficiat din plin de simplitatea si economia de timp pe care au experimentat-o folosind HP File System Extender”, spune Thomas Boenisch, cercetator la centrul High Performance Computing din Stuttgart. „Datorita FSE nu a trebuit sa ne facem griji in privinta migrarii datelor sau gestiunii fisierelor; FSE muta automat datele intre nivelele de stocare in functie de necesitatile curente”.
Pentru a ajuta clientii sa-si gestioneze informatiile, sa respecte cerintele de compatibilitate si sa dezvolte noi strategii pentru a muta datele intr-un mod eficient si rentabil, HP ofera acum si servicii RISS si RIM. Este vorba de un set de servicii de instalare pre-configurata care ii ajuta pe clienti sa-si converteasca volumele de date din companie intr-o singura structura organizata, usor de accesat, in functie de prioritati, care sa ofere companiei un avantaj competitiv. Consultantii de la HP Services dispun de importante calificari specifice in diferite domenii, precum serviciile financiare, sanatatea si sectorul guvernamental. De asemenea, HP are experti care lucreaza impreuna cu clientii pentru a proiecta, integra, intretine si utiliza solutii ILM inteligente.
Extinderea suportului pentru furnzorii independenti de software si a programului pentru parteneri
HP a anuntat ca 13 furnizori independenti de software lucreaza impreuna cu HP pentru a-si porta aplicatiile pe interfata RISS API. Deoarece API se bazeaza pe standarde deschise, furnizorii independenti isi pot scrie aplicatiile rapid si convenabil in functie de
Pentru dezvoltarea ulterioara a aplicatiilor, HP ofera kitul de dezvoltare RISS Software Development Kit (SDK), un instrument pentru furnizorii independenti care doresc sa-si integreze si sa-si stocheze aplicatiile in sistemul HP RISS. Pachetul SDK va oferi suport pentru interfetele de stocare principale cat si standarde ILM in curs de dezvoltare. Pachetul creeaza noi oportunitati pentru acesti furnizori si le permite partenerilor sa-si imbunatateasca valoarea aplicatiilor prin utilizarea inteligenta si scalabila a arhitecturii de stocare RISS.
Nu in ultimul rand, HP a anuntat ca 22 de furnizori independenti de software s-au alaturat programului HP ILM. Furnizorii independenti joaca un rol major in extinderea ofertei ILM de catre HP, iar relatia puternica dintre HP si acestia le permite clientilor sa-si personalizeze solutiile ILM in functie de cerintele afacerilor lor. Strategia HP consta in furnizarea de interfete bazate pe standarde, deschise, care sa ofere modalitati simple de integrare pentru partenerii ILM.
Mai multe informatii despre programul HP ILM sunt disponibile la www.hp.com/go/ILMDSPP, iar informatii suplimentare despre intreaga oferta HP ILM se gasesc la adresa www.hp.com/go/ilm.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-ii-ajuta-pe-clienti-sa-foloseasca-mai-eficient-informatiile-utilizand-noile-solutii-de-management-al-ciclului-de-viata-al-informatiilor