HP introduce capabilitati avansate de securitate si suport pentru cele mai noi sisteme de operare Microsoft

BUCURESTI - 5 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a lansat primul sistem desktop pentru mediul de afaceri, care sa raspunda viitoarelor cerinte de securitate ale Microsoft si sa ofere suport pentru versiunile Microsoft Windows® x64, prin platformele dedicate segmentul de afaceri.

Noile PC-uri desktop pentru afaceri si statiile de lucru cu facilitati avansate de securitate sunt proiectate special pentru a beneficia de imbunatatirile planificate de Microsoft pentru viitorul sistem de operare „Longhorn”. De asemenea, HP imbunatateste performantele prin suportul pentru noul sistem de operare Microsoft Windows x64 Edition, oferit prin linia de servere HP ProLiant, iar acum prin noile statii de lucru si desktop-uri pentru afaceri.
Produsele, anuntate la Conferinta Microsoft WinHEC, sunt dezvoltate prin colaborarea deja istorica a companiei cu lideri din industrie ca Microsoft, Intel si AMD, pentru a oferi solutii tehnologice inovatoare care pregatesc clientii din mediul de afaceri pentru a raspunde cerintelor de performanta si securitate, de azi si maine.
„In urma cu douazeci de ani, HP a fost printre primele companii tehnologice care au adoptat sistemul de operare Microsoft, iar acum continuam traditia de a lua parte la ‘noutatile’ din industrie, alaturandu-ne companiei Microsoft in lansarea sistemului de operare Windows x64 Edition si a urmatoarei generatii de facitati de securitate pentru clienti”, spune Mike Winkler, vicepresedinte executiv al diviziei Customer Solutions Group si chief marketing officer la HP. „Traditia noastra privind inovatia si colaborarea cu lideri din industrie presupune sa fim si primii care lanseaza un desktop pentru afaceri bazat pe procesor AMD, o alianta pe care HP o continua astazi prin extinderea liniei noastre de produse”.
Will Poole, prim vicepresedinte al diviziei Windows Client din cadrul Microsoft, spune: „Suportul timpuriu acordat de HP inovatiilor Microsoft ne-a permis pe parcursul anilor sa oferim impreuna valoare clientilor nostri. Introducerea de catre HP a unui sistem care ruleaza atat aplicatii pe 32 dar si pe 64 de biti si integreaza facilitatile de securitate ale noii generatii, bazate pe hardware, le permite clientilor sa-si protejeze investitiile existente si sa se pregateasca pentru a beneficia din plin de inovatiile viitoare din sistemul Windows Longhorn.”
PC-ul desktop de la HP ajuta companiile sa se pregateasca pentru viitoarele cerinte de securitate si mediu
Proiectat pentru a asigura protectia sistemelor de afaceri ale clientilor, noul HP Compaq dc7600 Business Desktop va fi primul sistem livrat standard cu cipul de securitate integrat HP ProtectTools. Dezvoltat de Broadcom, cipul le ofera clientilor criptare hardware, protectie imbunatatita a datelor si control al accesului.
„Broadcom si HP sprijina adoptarea la scara larga a securitatii bazate pe hardware, prin inglobarea facilitatilor Trusted Platform Module intr-o gama larga de sisteme inovatoare pentru afaceri”, spune Greg Young, senior director and general manager al diviziei High-Speed Controller Line of Business din cadrul Broadcom. „Noul desktop HP dc7600, cu controller-ul Ethernet Gigabit Broadcom® NetXtreme® integrat, le ofera clientilor o noua generatie de facilitati de securitate pentru desktop-uri, ajutandu-i sa-si protejeze informatiile importante de eventuale amenintari”.
Proiectat pentru a raspunde standardului Trusted Platform Module 1.2, creat de Trusted Computing Group, noul cip ii permite companiei HP sa ofere primul desktop pentru afaceri compatibil cu facilitatile de securitate viitoare, prevazute in sistemele de operare Microsoft „Longhorn”.
Pe langa securitatea imbunatatita, dc7600 va oferi performante mai bune prin noul cipset Intel® 945G, capabilitati grafice imbunatatite, memorie DDR2 cu doua canale, hard disk-uri SATA II si suport pentru procesoare dual-core. Aceste noi facilitati le ofera clientilor o protectie sporita pentru desktop-urile existente si o experienta mai buna in utilizare.
Designul termic personalizat al lui dc7600 ajuta de asemenea la cresterea performantei si la minimizarea timpului de raspuns, prin oferirea unor sisteme mai fiabile. Designul sistemului de ventilatie este structurat astfel incat sa ajute la racirea tuturor componentelor din desktop, avand in vedere cerintele de performanta tot mai ridicate. In plus, design-ul termic realizat de HP reduce nivelul de zgomot al sistemului, ce poate fi uneori un factor disturbant pentru utilitzatorii din mediul de afaceri, reducand chiar productivitatea acestora.
Modelul dc7600 are aceleasi caracteristici termice si acustice asociate cu designul placilor de baza BTX, dar mentine in acelasi timp dimensiunea mica si flexibilitatea pe care clientii din mediul de afaceri o asteapta de la HP.
In plus, seria dc7600 reprezinta primul desktop PC de la HP care raspunde in totalitate restrictiilor impuse de Uniunea Europeana prin directiva privind Substantele periculoase. Toate PC-urile vandute in zona EMEA trebuie sa raspunda acestor cerinte pana in iunie 2006, iar HP se misca rapid pentru a simplifica decizia clientilor in ceea ce priveste implementarile de desktop-uri.
HP le ofera clientilor performanta sporita, scalabilitate si disponibilitate prin platformele pe 64 de biti
HP ofera suport pentru sistemul de operare Microsoft Windows XP Professional x64 Edition prin noul desktop pentru afaceri bazat pe procesor AMD si prin intreaga gama de statii de lucru profesionale, dar si pentru Microsoft Windows Server 2003 x64 Editions prin serverele HP ProLiant.
HP dx5150 este cel mai nou produs al seriei 5000 de desktop-uri pentru afaceri, fiind prevazut cu cele mai noi procesoare AMD de inalta performanta, pornind de la AMD Sempron™ din seria 3000+ pana la AMD Athlon™ 64 din seria 4000+. Prin suportul pentru noul sistem de operare Microsoft Windows XP x64 Edition, memoria DDR400 cu doua canale, hark disk-urile serial ATA de inalta performanta si slot-ul PCI Express x16, modelul dx5150 este pregatit pentru a face fata unora dintre cele mai complexe aplicatii pentru mediul de afaceri.
„Prin colaborarea continua, HP si AMD ajuta la evolutia pietei de sisteme informatice prin furnizarea de desktop-uri si statii de lucru care ating noi performante, preturi si nivele de securitate”, spune Marty Seyer, vicepresedinte si director general al diviziei Microprocessor Business Unit, Computation Products Group din cadrul AMD. „Prin acest nou desktop, AMD pune la dispozitia HP tehnologia necesara pentru a oferi un portofoliu vast de sisteme de inalta calitate, care integreaza ultimele inovatii tehnologice si le ofera clientilor posibilitatea de a alege”.
Pentru clientii preocupati de securitate, dx5150 este prevazut cu cel mai nou utilitar AMD Enhanced Virus Protection, care folosit impreuna cu Microsoft Windows XP SP2 poate preveni actiunea unor virusi. Sistemul include si tehnologia AMD Cool’n’Quiet™, care ajuta la reducerea zgomotului si a consumului de energie a procesorului. In plus, cipset-ul ATI RADEON® XPRESS200, cu capabilitati grafice integrate, ofera facilitati care ajuta la cresterea productivitatii utilizatorilor, cum ar fi de exemplu suportul standard pentru doua monitoare.
Statiile de lucru HP de inceput de gama, mai puternice si mai flexibile
HP a anuntat si o statie de lucru de inceput de gama, accesibila, care le ofera clientilor o performanta si o flexibilitate mai mare atat prin suport pentru Microsoft Windows XP Professional 64-bit Edition, cat si prin noul cipset Intel 955X Express si noua tehnolgie de procesare dual-core. Procesorul Intel Pentium® D dual-core ofera cresteri semnificative ale performantei, in special in cazul aplicatiilor pe mai multe nivele sau in mediile multi-tasking.
Noua statie de lucru HP xw4300 le ofera clientilor constransi de buget, care lucreaza cu machete mari, posibilitatea de a manipula si a edita imaginile simultan si in timp real, printr-o capacitate de 8 GB de memorie totala a sistemului. Aceasta prima combinatie a procesoarelor pe 64 de biti si a sistemului de operare cu o memorie de sistem mai mare de 4 GB este cea care permite o asemenea performanta remarcabila.
Considerata urmatoarea generatie a familiei de statii de lucru HP xw4000, xw4300 ofera multe din facilitatile cheie ale predecesoarelor sale, cum ar fi de exemplu sasiuri fara suruburi, carduri grafice PCI Express si aplicatia HP Performance Tuning Framework, care ghideaza utilizatorul in instalarea sistemului, permitand o configurare personalizata ce sincronizeaza cel mai bine statia de lucru cu cerintele utilizatorului. HP xw4300, care inlocuieste modelul xw4200, va fi livrata conform estimarilor la inceputul acestei veri, specificatii suplimentare si detalii despre preturi fiind disponile tot la acea data.
HP ofera sistemul de operare Microsoft Windows Server 2003 x64 Editions impreuna cu intregul sau portofoliu de servere HP ProLiant pe 64 biti, bazate pe procesoare AMD Opteron™ si Intel Xeon™ MP. HP dispune de un vast portofoliu de servere pe 64 de biti, inclusiv servere HP ProLiant si HP Integrity, bazate pe procesoare Intel Itanium® 2. Pentru mediile de lucru cele mai solicitante, clientii pot alege serverele HP Integrity cu Windows Server 2003 pentru sisteme bazate pe Itanium, pentru cele mai inalte nivele de performanta, scalabilitate si disponibilitate.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-introduce-capabilitati-avansate-de-securitate-si-suport-pentru-cele-mai-noi-sisteme-de-operare-microsoft