HP introduce solutii inovatoare pentru a accelera adoptarea virtualizarii

BUCURESTI - 20 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Noile produse software si servicii permit companiilor sa-si diminueze costurile, sa-si imbunatateasca agilitatea si sa simplifice gestiunea informaticii virtuale.

HP a anuntat solutii inovatoare care simplifica gestiunea serverelor virtuale si accelereaza implementarea mediilor de lucru virtualizate.
Noul software HP si noile servicii fac parte din cel mai complet portofoliu de oferte de virtualizare, care ii ajuta pe clientii din mediul de afaceri sa-si optimizeze centrele de date prin punerea resurselor IT in comun si partajarea lor, obtinand astfel o reducere substantiala a costurilor si imbunatatirea raspunsului la schimbare.
“HP continua sa-si demonstreze intaietatea ca furnizor de solutii de virtualizare”, declara Vernon Turner, vicepresedinte IDC. “Prin acest anunt, HP asigura o integrare revolutionara, care simplifica gestiunea mediilor de lucru virtualizate si accelereaza adoptarea tehnologiilor de virtualizare”.
Au fost anuntate urmatoarele solutii:
•Extinderea platformei de servere virtuale HP care accepta mai multe sisteme de operare pe serverele HP Integrity
•Noi capabilitati de virtualizare vitale pentru sistemul HP-UX 11i
•Disponibilitatea intr-un timp scurt a sistemului de operare OpenVMS pe serverele virtualizate Integrity
•O noua solutie la pachet care include software VMware si HP ProLiant Essentials Virtualization Management
•Un nou serviciu de consolidare a retelei
“Virtualizarea a devenit un element esential pentru clientii din marile organizatii, iar esenta strategiei HP pentru Organizatia Adaptabila consta in sincronizarea afacerii cu IT-ul in scopul obtinerii de beneficii ca urmare a schimbarii”, afirma Scott Stallard, vicepresedinte executiv al diviziei HP pentru servere si sisteme de stocare pentru marile organizatii. “Extinderea portofoliului nostru de virtualizare, anuntata astazi, raspunde solicitarilor clientilor de a-si imbunatati utilizarea solutiilor informatice prin posibilitatea de adaptare la cerintele in schimbare ale afacerilor lor”.
Simplificarea gestiunii serverelor virtuale cu mai multe sisteme de operare
Prin noile produse software HP Integrity Essentials si cele extinse, HP le ofera clientilor prima familie software, puternic integrata, pentru planificarea, administrarea si automatizarea serverelor virtuale.
Noul software face parte din platforma de servere virtuale HP pentru serverele HP Integrity si HP 9000. Oferta permite organizatiilor mari sa obtina o recuperare mai buna a investitiei in IT prin optimizarea utilizarii resurselor de servere in timp real, in functie de prioritatile afacerii. Administratorii IT pot acum, de la o singura consola, sa:
•Planifice si simuleze repartizarea executiei aplicatiilor folosind primul instrument intuitiv si integrat existent pentru planificarea capacitatii – noul HP Integrity Essentials Capacity Advisor;
•Configureze si gestioneze toate tipurile de resurse de servere virtuale si fizice folosind primul software de gestiune a virtualizarii complet si usor de utilizat – noul HP Integrity Essentials Virtualization Manager;
•Automatizeze alocarea resurselor de servere aplicatiilor in functie de prioritatile afacerii. Deja disponibil pe HP-UX 11i si Linux, produsul HP Integrity Essentials Global Workload Manager a fost extins astfel incat sa fie functional si pe serverele HP Integrity cu sistem de operare OpenVMS.
De asemenea, HP a anuntat ca masinile virtuale HP Integrity, care permit ca mai multe sisteme de operare sa foloseasca o singura unitate centrala si resurse I/O, vor fi disponibile pentru HP-UX 11i la sfarsitul acestui an. Suportul pentru Microsoft Windows® Server 2003 si pentru Linux este planificat pentru 2006.
Masinile virtuale HP Integrity fac parte integrala din HP Virtual Server Environment si sunt integrate cu software HP Integrity Essentials.
“Capabilitatile de virtualizare a serverelor devin tot mai importante pentru clientii serverelor puternice”, spune Tom Kucharvy, presedinte si director de cercetare al companiei Summit Strategies. “Studiile arata ca peste 70% din organizatiile mari au confirmat ca au achizitionat deja sau intentioneaza sa achizitioneze in urmatorii trei ani solutii de virtualizare a serverelor”.
HP Virtual Server Environment pentru servere Integrity reprezinta cea mai flexibila platforma existenta, care permite folosirea mai multor sisteme de operare, care suporta HP-UX 11i, Windows, OpenVMS si Linux pe o familie de servere cu un inalt nivel de fiabilitate si scalabilitate folosind un set obisnuit de instrumente de virtualizare, gestiune si automatizare.
“Virtualizarea le permite clientilor sa-si imbunatateasca substantial utilizarea resurselor, eficienta dotarilor IT si sa micsoreze costurile informatice, de aceea dorim sa le oferim cat mai repede clientilor Microsoft posibilitatea de a beneficia de avantajele virtualizarii serverelor”, declara Bob Muglia, prim-vicepresedinte pentru servere Microsoft Windows. “Decizia HP de a asigura suport serverului Windows pe masinile virtuale HP Integrity reprezinta un important pas inainte in asigurarea folosirii capabilitatilor de virtualizare de catre clientii din intreprinderi care doresc sa-si consolideze sistemele eterogene, de importanta majora”.
Noul software HP Integrity Essentials, utilizat cu HP Systems Insight Manager 5.0, asigura gestiunea unificata a infrastructurii sistemelor virtuale si fizice pentru serverele HP Integrity si HP ProLiant. Aceasta abordare imbunatateste usurinta in utilizare si reduce costurile organizatiilor IT care doresc sa implementeze o infrastructura mai flexibila si sa automatizeze mai multe procese IT.
Mai multe informatii despre HP Virtual Server Environment sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/vse.
Imbunatatirea virtualizarii critice pentru sistemele HP-UX 11i si OpenVMS
HP a anuntat si imbunatatiri ale ofertei sale software pentru sistemul de operare HP-UX 11i, prima platforma de virtualizare critica bazata pe UNIX. Acestea includ:
•Noul program de licentiere a virtualizarii HP-UX 11i, care le permite clientilor sa diminueze costul total al proprietatii prin software de licentiere pentru masinile virtuale si partitii nu pentru intreg serverul;
•Noul pachet HP Serviceguard Storage Management pentru HP-UX 11i, care imbunatateste gestiunea datelor, performantele si administrabilitatea clusterului HP-UX 11i;
•Imbunatatiri ale produsului HP Instant Capacity pentru servere Integrity si HP 9000, care eficientizeaza abilitatea clientilor HP-UX 11i de a accesa capacitatea serverelor aditionale cand este necesar.
“HP Virtual Server Environment pentru HP-UX ne permite sa maximizam utilizarea resurselor de calcul, castigand in acelasi timp flexibilitatea de a muta resursele rapid ca raspuns la schimbarile necesitatilor afacerii”, spune David Grant, director al centrului de date al companiei de comunicatii de retea canadiene, Mitel. “Avem de asemenea un nivel superior de disponibilitate si flexibilitate cu o crestere totala in permformanta si cu un cost total al proprietatii scazut”.
Mai multe informatii despre imbunatatirile aduse de virtualizarea sistemului HP-UX 11i sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/hpux11i.
OpenVMS este disponibil in prezent pe intreaga linie de servere standardizate HP Integrity cu suport pentru arhitecturile mixte de clustere cu maximum 96 de noduri pe servere HP Integrity, sisteme AlphaServer sau o combinatie a celor doua. Mai multe informatii despre OpenVMS sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/openvms.
HP si VMware le ofera clientilor solutii in premiera in industrie
HP si VMware colaboreaza la introducerea primei solutii la pachet care combina software-ul de infrastructura virtual VMware cu gestiunea avansata a serverelor fizice si virtuale de la HP. VMware impreuna cu software-ul HP ProLiant Essentials Virtualization Management ajuta la reducerea timpului si costurilor asociate cu implementarea si administrarea masinilor virtuale si vor accelera utilizarea lor in mediile de productie.
HP a actualizat pachetele HP ProLiant Essentials Virtual Machine Management si Server Migration pentru integrarea cu si completarea capabilitatilor de gestiune VMware, asigurand inclusiv legaturile cu tehnologia VMotion pentru migrarea ne-disruptiva a masinilor virtuale, transferul masinilor virtuale catre o gazda alternativa in cazul unei erori si migrarea de la un mediu de masina virtuala catre un mediu de servere fizice.
Mai multe informatii despre noul software ProLiant Essentials Virtualization Management sunt disponibile la adresa www.hp.com/servers/proliantessentials.
Serviciile colaborative pun bazele unei retele virtualizate, sigure
HP foloseste expertiza de retea a centrului sau de date, care acopera infrastructura, securitatea, comunicatiile de nivel mediu si fluxurile de date ale aplicatiilor, pentru a crea o noua solutie de consolidare a retelei pentru clientii lor.
Solutia HP Network Consolidation optimizeaza interconectivitatea centrului de date, infrastructura LAN/WAN, performantele aplicatiei si securitatea retelei punand bazele unei retele virtualizate, sigure.
Mai multe informatii despre aceasta solutie sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/networks.
Mai multe informatii despre strategia de virtualizare HP si toate ofertele de mai sus sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/HPVirtualization2005.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-introduce-solutii-inovatoare-pentru-a-accelera-adoptarea-virtualizarii