HP invita pe toata lumea sa se bucure de libertatea si simplitatea reproducerii fotografiilor digitale

BUCURESTI - 17 mai 2004

Comunicat tip General in IT&C

Cele mai noi tipuri de hartie HP contribuie la obtinerea unor solutii de imprimare ideale atat pentru utilizatorii amatori cat si pentru cei profesionisti.

HP invita pe toata lumea sa se bucure de libertatea si simplitatea reproducerii fotografiilor digitale


HP continua sa simplifice si sa extinda accesul consumatorilor la fotografiile digitale tiparite la o calitate deosebita prin introducerea unor tipuri noi de hartie fotografica. Alternativa rentabila la hartia obisnuita, hartia fotografica HP Everyday este in prezent disponibila intr-un format accesibil de 10 x 15 cm, in pachete de cate 100 coli si in pachete de proba de 25 de coli A4, care le permit celor care debuteaza in fotografia digitala sa ia cunostinta cu calitatea exceptionala a fotografiilor tiparite. Utilizatorilor cu experimenta in fotografia digitala, HP le ofera binecunoscuta hartie fotografica HP Premium intr-o noua finisare, satinat-mat, la dimensiunea de 10 x 15 cm, si hartia fotografica HP Premium Plus de format A3.
Consumatorii nu trebuie sa mai plece de acasa pentru a-si reproduce amintirile pretioase in laboratoarele specializate de procesare a filmelor traditionale – acum pot avea acces instantaneu la copiile pe hartie ale fotografiilor digitale printr-o simpla apasare pe buton. Oferind o gama variata de tipuri de hartie, accesibila ca pret, destinata tiparirii fotografiilor atat de catre amatori cat si de specialisti, HP continua sa incurajeze pe toata lumea sa patrunda in lumea imprimarii fotografiilor digitale si sa faca imaginile sa prinda viata.
“In prezent, 70% din imaginile tiparite pe hartie fotografica inkjet sunt realizate pe hartie obisnuita, care nu este proiectata pentru redarea fotografiilor digitale la adevarata lor valoare. Acest lucru nu poate fi realizat decat prin tiparirea pe hartie proiectata special, care le permite consumatorilor sa beneficieze de calitatea exceptionala pe care o pot furniza imaginile digitale”, explica Kim Holm, vice-presedinte si director general al diviziei HP de consumabile a grupului IPG din regiunea EMEA.Hartia fotografica HP Everyday
Oferind tuturor posibilitatea de a se bucura de calitatea fotografiilor digitale tiparite, hartia fotografica HP Everyday reprezinta o alternativa accesibila la imprimarea pe hartie standard. In timp ce hartia standard obisnuita are o suprafata aspra si neregulata, hartia foto HP Everyday are un aspect semi-lucios, placut la atingere si o greutate de 170 g/ m2. In plus, tehnologia HP de acoperire in mai multe straturi determina absorbtia culorilor tiparite in nivelele superioare, astfel incat sa se obtina un aspect viu, stralucitor al culorilor.
“Toate tipurile noi de hartie fotografica HP le permit consumatorilor sa-si dea frau liber talentului creativ si sa obtina rezultate deosebite indiferent daca tiparesc fotografii de dimensiuni obisnuite, usor de manuit, sau de dimensiuni mari, profesionale. Hartia foto HP Everyday reprezinta o varianta intermediara intre hartia obisnuita si cea fotografica iar accesibilitatea sa le permite consumatorilor sa beneficieze zilnic de calitatea fotografiilor digitale tiparite”, afirma Stephan Batteaux, director de marketing pentru consumabile al diviziei HP IPG pentru regiunea EMEA.
Disponibila in formatele A4 si 10 x 15 cm, hartia foto HP Everyday este ideala pentru tiparirea zilnica a fotografiilor din Internet sau primite prin email, precum si a oricarui proiect fotografic creativ. Consumatorii pot utiliza hartia de dimensiune 10 x 15 cm pentru a-si tipari cu usurinta fotografiile favorite si a le arata imediat prietenilor si familiei. Marginile de taiere de pe laturile hartiei permit manipularea cu usurinta a imaginilor tiparite si evita aparitia amprentelor nedorite. Aceasta hartie este disponibila in pachete de 100 bucati, echivalentul a 3 role de film traditionale a cate 36 de imagini.
Hartia foto HP Everyday in format A4 este in prezent disponibila in pachete de proba rentabile, de 25 de coli, care le permit consumatorilor sa testeze calitatea imaginilor tiparite inaintea achizitionarii unei cantitati mai mari. Pentru utilizare pe scara mai larga, acest tip de hartie poate fi achizitionat si in pachete de 100 de coli.

Hartia fotografica HP Premium
Daca amatorii fotografiilor digitale de acasa sau din mediul de afaceri au nevoie de o hartie fotografica cu un aspect mai profesionist, hartia foto HP Premium este ideala datorita greutatii sale crescute, de 240 g/m2, si a calitatii superioare a imaginilor. Sustinand cererea crescuta de tiparire a fotografiilor in format 10 x 15 cm, HP isi diversifica gama de optiuni de finisare prin aspectul satinat-mat al acestui tip de hartie, disponibil in pachete de 20 de coli.

Hartia foto HP Premium este disponibila in prezent in formatele A4 si 10 x 15 cm, cu aspect lucios si satinat-mat.

Hartia fotografica HP Premium Plus
Pentru tiparirea fotografiilor profesionale cu durata lunga de viata, HP ofera hartia fotografica HP Premium Plus. Disponibila in prezent in format A3 in pachete de 20 de coli, precum si in formatele A4 si 10 x 15 cm, gama de dimensiuni existenta face fata necesitatilor consumatorilor.

Conform Wilhelm Research, imaginile alb negru pot rezista la decolorare timp de 115 ani atunci cand sunt realizate pe hartie fotografica HP Premium Plus, folosind imprimanta Photosmart 7960 si cartusul foto inkjet gri HP No. 59. La randul lor, imaginile tiparite color folosind cartusele foto inkjet HP no. 57 si 58 pot rezista la decolorare pana la 73 de ani(1), mai mult decat fotografiile prelucrate in mod traditional – ceea ce inseamna ca fotografiile tiparite care sunt expuse pot sa-si pastreze mult timp aspectul viu si stralucitor(2). Noul format A3 al hartiei fotografice HP Premium Plus este destinat folosirii cu imprimantele familiei Deskjet 9600, lansate anul trecut in scopul diversificarii posibilitatilor de realizare a fotografiilor capabile sa reziste la decolorare timp de mai multe generatii(2).

Hartiile fotografice HP Premium si Premium Plus
Ambele tipuri de hartie fotografica, HP Premium si HP Premium Plus, ofera o gama variata de culori, de calitate deosebita atunci cand sunt folosite impreuna cu imprimantele HP si cartusele originale HP. In afara calitatii superioare a imaginilor si a rezistentei la decolorare, cele doua tipuri de hartie sunt usor de utilizat. Ele au o singura fata cretata care previne comasarea mai multor file si tiparirea accidentala a mai multor copii. O cretare durabila minimizeaza zgarieturile si prezenta amprentelor.

Toate tipurile de hartie cretata si cernelurile originale sunt optimizate pentru folosirea cu imprimantele HP inkjet – fiind proiectate impreuna pentru a lucra impreuna si a oferi intotdeauna rezultate deosebite.

Disponibilitate in Europa
Noua hartie foto HP Premium Plus este disponibila in Europa de la 1 februarie 2004.
Hartia fotografica HP Premium, lucioasa (Q5496A), 280 g/m2
•format A3 (279 x 420 mm), 20 coli


Noua hartie fotografica HP Premium este disponibila in Europa de la 1 mai 2004.
Hartia fotografica HP Premium, satinata-mata (Q5436A) 240g/m2
•10 x 15 cm cu margini de taiere, 20 coli


Noile formate ale hartiei foto HP Everyday sunt disponibile in Europa de la 1 mai 2004.

Hartia fotografica HP Everyday, semi-lucioasa (Q5441A) 170 g/m2
•10 x 15 cm, 100 coli
Hartia fotografica HP Everyday, semi-lucioasa (Q5451A), 170 g/m2
•A4, 25 coli

(1) Folosind impreuna cartusele de cerneala HP No. 57 sau HP No. 58, hartia fotografica HP Premium Plus si imprimanta HP Photosmart 7960.
(2) Conform Wilhelm Imaging Research (vezi pentru detalii: www.wilhelm-research.com. Aprecierea rezistentei la afisare se bazeaza pe testele de stabilitate la lumina accelerata realizate la 35 klux si iluminare fluorescenta alba, rece, filtrata prin geam la o temperatura de 24˚ C si o umiditate relativa de 60%. Datele au fost extrapolate la conditiile de afisare la 450 lux timp de 12 ore pe zi folosind procedura ”Visually-Weighted Endpoint Criteria Set v3.0.” de la Wilhelm Imaging Research, Inc si reprezinta anii de afisare pentru sesizarea aparitiei vizibile a decolorarii si modificarii culorilor.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-invita-pe-toata-lumea-sa-se-bucure-de-libertatea-si-simplitatea-reproducerii-fotografiilor-digitale