HP isi consolideaza pozitia de lider pentru portofoliul OpenView OSS destinat retelelor Telecom si furnizorilor de servicii

BUCURESTI - 3 decembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat o gama larga de imbunatatiri aduse portofoliului OpenView Operations Support Systems (OSS), o familie de produse software care le permit furnizorilor de servicii sa-si eficientizeze gestiunea retelelor fixe si wireless, sa asigure nivelele de servicii pentru clienti si sa medieze diferite tipuri de utilizare a datelor pentru sistemele de facturare. Noile imbunatatiri si optiuni de livrare ale OpenView OSS intaresc pozitia HP de furnizor important de solutii complete OSS pentru industria de telecomunicatii.

Portofoliul HP OpenView OSS include urmatoarele produse software importante: OpenView TeMIP; OpenView Service Quality Manager; OpenView Internet Usage Manager; OpenView Service Activator, along with other leading OpenView products such as OpenView Network Node Manager, OpenView Service Desk, OpenView Operations, OpenView Performance Insight, and OpenView Internet Services.
Portofoliul este promovat prin oferta HP Integrated Service Management (ISM), care combina software, hardware, servicii de consultanta si de integrare, precum si produse ale partenerilor in scopul integrarii OSS cu sistemele de suport al afacerii (Business Support Systems - BSS). HP ISM le permite furnizorilor de servicii sa-si eficientizeze activitatile de creare, asigurarea implementarii si utilizare pentru serviciile fixe si mobile.
Companii, precum Bharti Tele-Ventures Ltd. din India, se orienteaza din ce in ce mai mult spre solutii OSS complete de la HP. Bharti Cellular, cel mai important operator GSM din India, si-a deschis anul trecut un centru de operatiuni in retea centralizat. Acesta a fost realizat in colaborare cu HP si utilizeaza o buna parte din produsele HP OpenView mentionate mai sus. Pentru partea fixa, Bharti Infotel a finalizat recent o implementare a HP OpenView TeMIP combinata cu alte produse HP OpenView pentru administrarea non-stop a activitatilor de comutare, transmisie, precum si a retelelor ATM/FR si a celor de date IP.
Noile facilitati si optiuni de impachetare pentru solutiile OpenView OSS specifice sunt destinate imbunatatirii eficientei activitatilor echipei, facilitarii realizarii unor diferentieri ale serviciilor fata de cele ale competitiei si, in consecinta, sa permita furnizorilor de servicii sa raspunda mai rapid si cu mai multa flexibilitate la solicitarile in schimbare ale pietei. In prezent, sunt disponibile:
•HP OpenView TeMIP - o familie de produse software pentru administrarea retelelor de comunicare si servicii, implementate in prezent la peste 170 de clienti. Destinata operatorilor de retele fixe, wireless si de date, OpenView TeMIP ofera integrare cu mai multi producatori si diverse tehnologii pentru comutare, transmisii, servicii optice, IP/date si wireless. Versiunea 5.2 include urmatoarele imbunatatiri:
oOpenView TeMIP Fault Statistics pentru raportarea istoricului avertismentelor
oOpenView TeMIP Lite, un serviciu pre-livrare pentru furnizorii de servicii de dimensiuni mici OpenView Outage Management
oActualizari pentru OPenView TeMIP Service Monitor
oOpenView TeMIP 5.2 Corba toolkit
oOSS cu interfata Java
oIntegrare bazata pe NGOSS cu Cramer Systems Inventory

•HP OpenView Service Quality Manager - ofera o imagine a serviciului de administrare unica, in timp real, la nivel organizational, despre cat de bine furnizeaza o companie servicii de date si voce clientilor sai, raportat la caracteristicile specificate in contractele de service SLA. Baza instalata a produsului a crescut substantial in 2004 prin castigarea de noi clienti in Asia, America de Nord si Europa. Versiunea 1.2 include urmatoarele imbunatatiri:
oPre-configurare specifica serviciilor
oMobile Data Services Value Pack cu expertiza GPRS wireless inclusa

•HP OpenView Internet Usage Manager (IUM) – este o solutie software care ofera furnizorilor de servicii mediere convergenta, procesul prin care datele despre utilizarea retelei sunt colectate - atat pentru voce cat si pentru date-, sunt validate, agregate, corectate si convertite in statistici pentru facturare. Furnizorii de servicii reunesc din ce in ce mai mult medierile pentru voce si date printr-o solutie unica, moderna, cum este HP OpenView Internet Usage Manager, considerata a fi cea mai buna atat de analisti cat si de utilizatori. Sunt incluse urmatoarele imbunatatiri:
oo noua facilitate Call Detail Record (CDR) pentru traficul de voce
onoi facilitati pentru Voice over IP (VoIP)Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-consolideaza-pozitia-de-lider-pentru-portofoliul-openview-oss-destinat-retelelor-telecom-si-furnizorilor-de-servicii