HP isi extinde gama de produse pentru fotografia digitala destinate amatorilor si profesionistilor

BUCURESTI - 23 februarie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In avanpremiera la expozitia anuala Photo Marketing Association (PMA), care are loc in localitatea Orlando din statul american Florida, in perioada 20-23 februarie, HP a anuntat noi oferte care ii consolideaza pozitia de lider pe piata fotografiei digitale prin furnizarea unor solutii de calitate superioara, usor de utilizat, accesibile tuturor, de la amatori la profesionisti.

Noile solutii ofera utilizatorilor calitate, usurinta in utilizare si accesibilitate.
Astfel, HP si-a anuntat intrarea pe piata de peste 20 de milioane de dolari a produselor destinate fotografilor amatori avansati, prin lansarea primei imprimante foto cu noua culori de cerneala, care realizeaza fotografii de calitate superioara de pana la 13 x 19 inci.
Pentru a le permite utilizatorilor sa beneficieze acasa de cele mai bune facilitati de tiparire, HP a anuntat obtinerea unor fotografii la calitatea specifica studiourilor foto profesioniste pentru numai 24 de centi.(1)
Recunoscand ca obtinerea unei imagini excelente se realizeaza cu o camera performanta, compania si-a extins bine-cunoscuta gama de camere digitale cu cinci modele noi, printre care se afla editia limitata a camerei digitale HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition.
Pentru segmentul fotografilor profesionisti, HP a extins gama HP Designjet cu noua serie HP Designjet 90 – cea mai accesibila imprimanta foto de 18 inci de pe piata - care asigura o gama bogata de culori, constanta uniformitatii acestora si o excelenta rezistenta la expunerea la lumina, asigurand pastrarea calitatii fotografiilor o lunga perioada de timp.(2)
Aceste anunturi se refera la primele produse din acest an destinate realizarii de fotografii digitale dintr-o serie bogata pe care HP planuieste sa o lanseze in 2005 - care va include imprimante foto, cerneluri, medii de tiparire speciale, camere digitale, scannere si PC-uri - pentru a sustine strategia companiei de a oferi cea mai buna experienta in domeniul fotografiei.
“HP le ofera fotografilor amatori si profesionisti o modalitate simpla de captare a imaginilor, de tiparire a acestora si de a le face accesibile si altora, asa cum isi doresc, unde si cand isi doresc”, a declarat Vyomesh Joshi, vicepresedinte executiv al unitatii de afaceri HP Imaging and Personal Systems Group. “Portofoliul nostru complet stabileste un nou standard in domeniu privind calitatea ridicata a fotografiilor, rezistenta lor in timp si preturile accesibile”.
Imprimantele foto HP ofera rezultate profesioniste, care rezista in timp
Reducand diferentele dintre gamele sale de imprimante foto pentru profesionisti si amatori, HP a patruns pe piata destinata amatorilor avansati cu noua imprimanta foto HP Photosmart 8750 Professional. Datorita noului cartus HP 101 Blue Photo Inkjet Print, aceasta imprimanta permite tiparirea cu cerneala de noua culori, fapt care aduce importante imbunatatiri imaginilor in asigurarea unor nuante intense de albastru, includerea formatelor landscape, seascape si realizarea fotografiilor de sport.
In plus, Photosmart 8750 ofera controlul culorilor si o remarcabila flexibilitate pentru obtinerea de culori realiste si fotografii alb-negru fidele, cu griuri neutre. Produsul va fi disponibil in aprilie.
Imprimantele HP Photosmart utilizeaza cerneala HP Vivera si hartie fotografica HP Premium si Premium Plus, care asigura combinatia ideala intre calitatea imaginii si rezistenta la lumina, astfel incat fotografiile vor rezista peste o suta de ani protejate de sticla si mai mult de doua sute de ani in albume.(2)
Profesionistilor in domeniul fotografiei, design-ului si obtinerii mostrelor (proofing) inainte de tiparire, seria de imprimante HP Designjet 90 le ofera culori extraordinare si capabilitati de control profesionist al culorii prin tehnologiile HP Professional Color. Solutie cu sase culori, pentru medii de tiparire cu dimensiuni maxime de A2+ / C+ (18 x 24 inci), cu facilitati complete de conectare la sisteme Mac, Designjet 90 are de asemenea capacitatea de a tipari imagini de marimea cartilor postale, pagini complet color sau modele de tipul banner-elor, dispunand de o tava de marimea C+ si, optional, de capacitatea de alimentare cu hartie pe role, pentru tiparire la o latime de maximum 18 inci.
Cand se utilizeaza cerneala HP Vivera si hartie HP de calitate superioara, HP Designjet 90 furnizeaza rezultate de calitate, acuratete a culorilor, rezistenta la expunere(3) -similara tiparirii analogice - si uscare rapida, cu un nivel scazut al costurilor. Imprimantele din seria HP Designjet 90 vor fi disponibile in vara acestui an.
Mai mult, HP a incheiat parteneriate cu lideri din domeniu pentru a oferi o solutie completa fotografilor digitali. Aceasta include intrari digitale de la solutii cum sunt: scanerele si Leaf digital camera back de la Creo; solutii de management al culorilor de la GretagMacbeth – elemente software si hardware adaptate pentru seria de imprimante HP Designjet 90; imbunatatirea prelucrarii fotografiilor si imaginilor, utilizand Adobe Photoshop®.
Noua linie moderna de camere digitale ofera calitate si simplitate
Noua linie de camere HP, care include camerele digitale HP Photosmart R717, M417, M22 si M23 cu HP Instant Share, ofera utilizatorilor calitate, simplitate si eleganta.
Camera digitala HP Photosmart R717, cu o constructie rezistenta, din otel si HP Photosmart M417 permit o manevrare usoara. Camerele digitale HP Photosmart M22 si M23 dispun de o carcasa din metal, rezistenta la conditiile de vreme, pentru a putea face fotografii in conditii variate.
Pentru siguranta obtinerii de fotografii tiparite care pastreaza culorile, toate aceste noi camere digitale dispun de tehnologiile HP exclusive Real Life – o serie de inovatii tehnice dezvoltate de HP Labs, centrul de cercetare al companiei, care permit inlaturarea zgomotului din fotografiile digitale si realizarea de fotografii excelente, precise, realiste si care redau perfect realitatea.
Parteneriate cu brand-uri renumite pentru personalizarea camerelor
In acest an, HP a colaborat cu firme renumite pentru personalizarea unora dintre camerele sale de succes, oferind utilizatorilor produse care se potrivesc stilului propriu. Inainte de deschiderea sezonului competitional de Formula Unu, HP a colaborat cu BMW pentru a crea HP Photosmart BMW Williams.F1 Team Special Edition Digital Camera. Proiectata pentru admiratorii de masini si curse, camera de culoare albastru-marin “tureaza” precum un motor atunci cand este pornita si dispune de o carcasa speciala , argintie, inscriptionata cu siglele HP si BMW.
O alta camera digitala realizata in colaborare cu un nume cunoscut este HP Photosmart “Harajuku Lovers”(4), la a carei proiectare a participat interpreta si compozitoarea, actrita si, mai nou, designer-ul vestimentar Gwen Stefani. Camera digitala rezultata din aceasta colaborare se adreseaza adolescentilor si gemenilor, publicul care o apreciaza si care poate fi influentat de Stefani. Ambele camere, lansate in editii limitate, sunt versiuni stilizate ale modelului HP Photosmart R607.
Cardurile foto ofera utilizatorilor o modalitate simpla de personalizare
Completand oferta bogata HP de medii de tiparire a fotografiilor, noua linie de carduri foto HP Premium de 4 x 8 inci include software-ul HP Design Studio, ce contine peste o suta de modele realizate de AmericanGreetings.com. Acestea ofera utilizatorilor flexibilitatea si usurinta de a crea si personaliza felicitari pentru diverse ocazii.
HP a anuntat de asemenea posibilitatea descarcarii gratuite a solutiei HP Image Zone Express 1.5 de la adresa www.hp.com/go/ize. HP Image Zone Express este o solutie software usor de utilizat pentru vizualizarea, organizarea, editarea si tiparirea fotografiilor, precum si asigurarea accesului familiei si prietenilor la ele.
Disponibilitate
Informatii detaliate despre disponibilitatea acestor produse, precum si a altor produse anuntate la PMA pot fi gasite la adresa www.hp.com/go/pma2005.

(1) Cand se utilizeaza HP 95 Photo Value Pack, de 200 de foi, disponibil doar in Statele Unite.
(2) Bazat pe studiul Wilhelm Imaging referitor la expunerea la lumina sub sticla, folosind cerneala HP Vivera si hartie fotografica HP Premium Plus pe sisteme similare (ianuarie 2005). Mai multe informatii despre parametrii de testare suplimentari sunt disponibile la www.hp.com/go/premiumplusphoto si www.wilhelm-research.com.
(3) Concluzia studiului Wilhelm Imaging Research, Inc. este ca printurile realizate cu cartusele HP nr. 85 si pe hartie HP Premium Plus pot fi expuse in spatii inchise, sub sticla, timp de 82 de ani inaintea observarii modificarii culorilor si aparitiei de pete (vezi, pentru detalii, www.wilhelm-research.com)
(4) Disponibil doar in America de Nord.

Adobe Photoshop este marca inregistrata a companiei Adobe Systems.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-extinde-gama-de-produse-pentru-fotografia-digitala-destinate-amatorilor-si-profesionistilor