HP isi extinde portofoliul de sisteme de stocare prin achizitia AppIQ

BUCURESTI - 20 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca a semnat o intelegere definitiva de achizitie a companiei AppIQ, un important furnizor de tehnologii de gestiune a retelelor SAN (storage area network) deschise si a resurselor de stocare, care ii ajuta pe clientii din marile organizatii sa-si administreze serverele si sistemele de stocare.

Compania AppIQ, cu sediul in Burlington, statul american Massachusetts, are 135 de angajati, aproximativ 250 de clienti, si birouri in Marea Britanie, Hong Kong, Singapore si India. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost facuti cunoscuti.
“Achizitia AppIQ ne creste abilitatea de a le oferi clientilor o consola unica, integrata, care controleaza si exploateaza mai bine infrastructura de servere si de stocare”, afirma Ann Livermore, vicepresedinte executive al diviziei de solutii tehnologice a HP. “Asocierea tehnologiilor HP si AppIQ simplifica mediul de lucru IT, reduce costurile tehnologice si le permite clientilor sa-si valorifice informatiile integrandu-le in acelasi timp cu intregul business de software al HP, inclusiv cel de server si software-ul de gestiune HP OpenView”.
“Asocierea dintre HP si AppIQ are o insemnatate deosebita pentru companie, clientii si partenerii nostri”, spune Ash Ashutosh, vicepresedinte executive, director de tehnologie si co-fondator al AppIQ. “Impartasim aceeasi viziune privind gestiunea ariilor de stocare, orientarea catre standardele deschise si increderea in rolul pe care il joaca software-ul de gestiune a sistemelor de stocare de la mai multi producatori in crearea unei Organizatii Adaptabile. Datorita HP, AppIQ beneficiaza acum de resursele necesare pentru realizarea intregului potential al tehnologiei sale si lansarea pe piata a unei game extinse de produse”.
Tranzactia va fi supusa unor dispozitii finale si se estimeaza ca va fi finalizata in aproximativ 45 de zile. Dupa incheierea sa, AppIQ va fi integrata complet in divizia StorageWorks a grupului HP de solutii tehnologice.
Despre AppIQ
AppIQ™, Inc. este un furnizor important de solutii de gestiune a retelelor SAN (storage area network) si a resurselor de stocare (SRM – storage resource management). Clientii din intreaga lume din aproape toate domeniile apeleaza la software AppIQ pentru simplificarea gestiunii infrastructurii de stocare, reducerea costurilor operationale si sincronizarea resurselor IT cu necesitatile afacerii.
Solutiile AppIQ StorageAuthority® Suite si “Powered by AppIQ” permit considerarea stocarii ca utilitar in cazul organizatiilor care folosesc date intensiv prin integrarea cu usurinta a vizualizarii, afectarii, monitorizarii, raportarii si automatizarii bazate pe reguli a resurselor de stocare si prin corelarea disponibilitatii aplicatiilor vitale pentru afacere cu configuratia, capacitatea si performantele SAN. Produsele AppIQ sunt vandute in intreaga lume prin partenerii OEM strategici Engenio, HP, Hitachi Data Systems, SGI, Sun Microsystems, si printr-o retea globala de reselleri. Sediul companiei este in localitatea Burlington din statul american Massachusetts. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul www.appiq.com.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-extinde-portofoliul-de-sisteme-de-stocare-prin-achizitia-appiq