HP isi extinde portofoliul de stocare cu noi produse de protectie si arhivare a datelor

BUCURESTI - 8 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a lansat in cadrul conferintei Storage Networking World Europe, ce a avut loc la Frankfurt in perioada 6-7 septembrie 2005, noi produse si servicii pentru protectia si arhivarea datelor: doua componente esentiale pentru gestiunea informatiilor pe intreaga perioada de valabilitate a acestora.


Fata de competitorii sai, precum EMC si Network Appliance, care dispun doar de solutii punctuale in acest domeniu, HP ofea cel mai complet portofoliu integrat de hardware, software si servicii care raspund cerintelor clientilor si ii ajuta sa-si transfere si protejeze informatiile in mod eficient si la costuri accesibile.
“HP a parut un timp a fi un gigant adormit, dar, in liniste deplina, specialistii de la HP au asamblat ingredientele necesare realizarii unor solutii puternice in domeniile protectiei datelor si al ILM –urilor - Information Lifecycle Management (gestiunea informatiilor pe durata valabilitatii acestora)”, spune Arun Taneja, presedinte si consultant al Taneja Group. “Ca urmare a lansarii acestor produse, HP poate aborda piata in forta, cu cea mai performanta oferta”.
HP a lansat, in domeniul protectiei datelor, noi servere HP ProLiant care permit salvarea datelor la intervale fixe, asigurand o protectie permanenta a datelor importante ale organizatiei si reducand astfel riscul pierderii fisierelor de date si al nefunctionarii afacerii cu 96%(1).
Compania si-a extins de asemenea sistemul de biblioteci virtuale (HP Virtual Library System) pentru a accelera salvarea si restaurarea datelor si a lansat serviciile HP Electronic Vaulting pentru a le oferi clientilor solutii sigure de stocare la distanta si de recuperare a informatiilor vitale pentru organizatiile lor.
Noua solutie flexibila de stocare – HP StorageWorks File Migration Agent -, destinata automatizarii si simplificarii gestiunii mediului de servere de fisiere Windows® dintr-o organizatie mare, pune in valoare noile produse de arhivare.
“Pe masura ce solicitarile de gestiune a datelor cresc tot mai mult, HP ii ajuta pe clienti sa-si diminueze costurile IT si, ceea ce este mai important, sa-si valorifice informatiile”, sustine Bob Schultz, prim-vicepresedinte si director general al diviziei StorageWorks din cadrul HP. “Prin produsele noi si imbunatatite anuntate astazi, eforturile noastre de creatie sunt rasplatite. Clientii continua sa apeleze la HP pentru cele mai bune solutii de culegere, gestiune, depozitare si furnizare de informatii”.
Noi solutii de protectie a datelor
Erorile umane, defectele software, caderile de tensiune si intrusii, de tipul viermilor sau virusilor, au transformat protectia datelor intr-un proces complex. Noile servere de stocare pentru protectia datelor (DPSS – Data Protection Storage Server) HP ProLiant DL 100 G2 si HP ProLiant DL 380 G4 contribuie la eliminarea complexitatii, permitandu-le clientilor sa-si asigure protectia datelor printr-un singur clic, mult mai simplu decat o fac competitorii HP. Echipamentele NAS (network attached storage) folosesc Microsoft® Data Protection Manager si Windows Storage Server 2003.
Complet configurate si optimizate pentru protectia pe disc a platformei de servere de fisiere Windows, sistemele DPSS asigura o protectie aproape continua a datelor pentru serverele de fisiere Windows, plus o recuperare facila a fisierelor utilizatorilor. Aceste servere pot fi configurate pentru firmele mici si mijlocii, dar si pentru organizatiile mari care au nevoie de protejarea datelor de pe serverele de fisiere proprii sau ale sucursalelor lor. Salvarea datelor pentru filialele unei companii poate fi accelerata suplimentar folosind HP StorageWorks EFS WAN Accelerator.
Extinzand capacitatea si performanta familiei HP 6000 Virtual Library System, noul sistem HP StorageWorks 6840 Virtual Library System (VLS) accelereaza operatiile de salvare si de restaurare a datelor ale serverelor lente din platformele SAN (storage area network) si se integreaza cu usurinta in aplicatiile si procesele de salvare a datelor existente.
HP VLS imbunatateste performantele si siguranta proceselor de protectie a datelor prin operatiuni de salvare si restaurare a acestora de pana la 10 ori mai rapide decat solutile existente pe banda(3). Deoarece VLS emuleaza cunoscutele bibiloteci si unitati de banda, nu este necesara modificarea software-ului de salvare a datelor si a regulilor de monitorizare. Prin emularea simultana a mai multor unitati de banda, pot fi realizate in paralel mai multe joburi de salvare a datelor.
Noile servicii HP Electronic Vaulting Services (servicii de trezorerie electronica) asigura salvarea automatizata a datelor la distanta, cu un inalt nivel de siguranta si scalabilitate, permitandu-le companiilor sa-si restaureze informatiile vitale din orice loc din organizatie, oricand – chiar si dupa un dezastru. Serviciile le ofera consumatorilor protectia si stocarea datelor, mai multe versiuni de fisiere de salvare a datelor in afara sediului organizatiei lor si posibilitatea de a reunifica informatiile aflate in diferite locatii la distanta intr-un singur depozit de date.
In plus, versiunile de date mai vechi sau mai putin folosite pot fi transferate din “trezorerie” (vault) pe banda, contribuind la reducerea costurilor si la asigurarea, in acelasi timp, a accesului facil pe termen lung. Serviciile sunt disponibile independent sau sunt incluse intr-un mediu de stocare administrat si asigura salvarea automatizata a datelor pe disc, cu un inalt nivel de siguranta, cu o compresie a datelor de pana la 900%.
Serviciile HP Electronic Vaulting Services ofera:
•Operatii eficiente si sigure de stocare si refacere a datelor in medii complexe, distribuite, de la mai multi furnizori;
•Tehnologie de retea de inalta performanta si metode sigure de transmisie;
•Realizarea salvarii datelor intr-un loc sigur, stabilit de HP, sau la sediul clientului;
•Gestiunea latimii de banda pentru transfer si realizarea frecventa a operatiei de salvare a datelor;
•Stabilirea si executarea procedurilor de restaurare si a regulilor de stocare a datelor;
•IT Service Management realizeaza gestiunea si pregatirea personalului.

Solutii de arhivare la costuri reduse
Noile solutii de arhivare ale HP ii ajuta pe clienti sa aiba control asupra informatiilor in fiecare etapa a perioadei de valabilitate a acestora, contribuind la imbunatatirea performantelor afacerii.
HP StorageWorks File Migration Agent (FMA) reduce cerintele stocarii online asigurand operatii de migrare si arhivare flexibile si contribuie la crearea unui mediu pe mai multe nivele, necesar unei strategii ILM cuprinzatoare.
Folosind agentul HP FMA, clientii pot crea reguli pentru intretinerea fisierelor active pe sisteme de stocare de inalta performanta si transferarea fisierelor inactive pe sisteme de stocare mai ieftine, de tipul benzilor, al dispozitivelor NAS si HP Storage Works File System Extender; precum si a arhivelor active HP pentru sistemele de stocare cu continut adresabil, HP StorageWorks Reference Information Storage System.
HP StorageWorks Reference Information Messaging (RIM) for Database Archiving este o solutie de arhivare puternica, care reduce substantial costul stocarii datelor si imbunatateste performanta aplicatiei. HP RIM for Database Archiving automatizeaza regulile de pastrare a datelor si creste eficienta gestiunii bazelor de date complexe, de dimensiuni mari, ale organizatiei.
Deoarece in crearea bazei de date sunt folosite putine date, timpul de raspuns la interogari este imbunatatit, costurile de operare sunt scazute, iar gestiunea este mai eficienta si mai ieftina. In plus, HP RIM previne alterarea datelor arhivate prin utilizarea accesului numai in citire, facilitand astfel cererile de examinare/autorizate si mentinand in acelasi timp eficienta operationala.
Printre componentele imbunatatite ale portofoliului HP de protectie si arhivare a datelor se afla:
•HP Enterprise Backup Solution Pack – o solutie completa si complexa de salvare si restaurare a datelor;
•HP OpenView Storage Data Protector 5.5 – protectia cuprinzatoare si scalabila a datelor pentru platforme IT eterogene;
•HP StorageWorks Exchange 2003 Replication for HP EVA – minimizeaza riscul si costul asociat nefunctionarii pe paltforma Microsoft Exchange;
•Solutia HP StorageWorks Rapid Backup and Restore for the mySAP™ Business Suites – reduce timpul de stocare si recuperare a datelor la numai cateva minute;
•HP StorageWorks Replication Solutions Manager – simplifica substantial (de pana la 7 ori) gestiunea replicarilor;
•Solutia HP Medical Archiving – satisface cele mai drastice rate de restaurare, realizand restaurarea a maximum 35.000 de imagini de dimensiuni mari pe ora (peste 100 MB de date)
Mai multe informatii despre noile produse HP StorageWorks sunt disponibile la adresa www.hp.com/go/storageworks.


(1) O ora de salvare a datelor la fiecare 24 de ore – 23/24 = 96 procente
(2) Informtia se bazeaza pe compararea a 10 servere de salvare a datelor pentru sistemul de fisiere Microsoft Windows pe o biblioteca StorageTek DLT 8000 cu doua unitati.

Microsoft si Windows sunt marci inregistrate in Statele Unite ale Microsoft Corporation.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-extinde-portofoliul-de-stocare-cu-noi-produse-de-protectie-si-arhivare-a-datelor