HP isi imbogateste portofoliul mobil cu noi dispozitive iPAQ si o noua familie de imprimante mobile

BUCURESTI - 26 septembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a anuntat ca isi extinde oferta de echipamente mobile cu noua familie de calculatoare PocketPC - HP iPAQ rx1950, familia de PocketPC-uri imbunatatita - HP iPAQ hx2000, familia de imprimante mobile HP Deskjet 460 si prin upgrade-uri la Microsoft Windows Mobile 5.0 pentru o parte din modelele HP iPAQ. Pastrarea conexiunii si productivitatii in timpul calatoriilor nu a fost niciodata mai usor de realizat.

Urmand tendintele actuale, noile handheld-uri HP iPAQ sunt dotate cu cel mai recent sistem de operare Microsoft Windows Mobile Version 5.0 si ofera facilitati de comunicare mobila, divertisment si productivitate imbunatatite prin simplificarea navigarii si a accesului la date. Elegant si accesibil, HP iPAQ rx 1950 combina tehnologiile wireless(1) integrate si capabilitatile bogate privind fotografia, muzica si inregistrarile video digitale cu designul placut. Familia HP iPAQ hx2000 upgradata include modelele: HP iPAQ hx2790 cu senzor biometric de amprenta, HP iPAQ hx2490 si HP iPAQ hx2190 care ofera o securitate deosebita a datelor si dispozitivului, asigurand protectia informatiilor importante.
Noile dispozitive HP iPAQ sunt completate de familia de imprimante HP Deskjet 460 Mobile Printer, destinata specialistilor care au nevoie de o imprimanta wireless puternica, de inalta performanta, pentru dispozitivele lor mobile. Aceasta ofera posibilitatea de a tipari in timpul calatoriei de pe PC-uri notebook si PDA-uri, ca si de pe camere digitale si carduri de memorie(2) prin intermediul tehnologiilor Bluetooth si 802.11 WLAN(3). Noua familie de imprimante asigura tiparirea de documente color de calitate profesionala si fotografii realiste. Datorita puterii si performantelor imprimantelor HP mobile, este posibila desfasurarea unei activitati eficiente oricand si oriunde.
“HP continua sa raspunda necesitatilor utilizatorilor mobili al caror numar inregistreaza o evolutie constanta”, spune Alberto Bozzo, vicepresedinte si director general pentru produse comerciale al diviziei Personal Systems Group la HP EMEA. “Deorece mediul de lucru si de divertisment se confunda din ce in ce mai mult, HP urmareste sa furnizeze solutii mobile care sa adreseze diversele necesitati tehnologice ale clientilor nostri”.
Sistemul de operare Microsoft Windows Mobile 5.0 pe noile familii HP iPAQ rx1950 si HP iPAQ hx2000 permite gestiunea cu mai multa usurinta a informatiilor esentiale de afaceri si a datelor personale. Facilitatea de stocare permanenta a software-ului previne pierderea datelor, a setarilor si aplicatiilor instalate chiar daca bateria este scoasa sau descarcata. Windows Media Player 10 permite gestiunea cu usurinta a informatiilor multimedia; utilizatorii pot sincroniza muzica de calitate ridicata, inregistrarile video si fotografiile de pe un PC Windows pe un HP iPAQ(4). Software-ul integrat Personal Information Manager (PIM) creste eficienta facilitatilor de calendar, contacte, taskuri si email, imbunatatind astfel experienta mobila a clientilor.
Anuntat la inceputul acestui an, programul de upgrade Windows Mobile 5.0 este oferit de HP pentru familiile de dispozitive HP iPAQ hx2110, hx2410 si hx2750. Upgrade-urile software sunt disponibile si pot fi achizitionate direct de la HP.
Pentru informatii suplimentare despre upgrade-urile HP iPAQ vizitati pagina: www.hp.com/uk/windowsmobile2005
Printre facilitatile furnizate de HP iPAQ rx1950, care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a fi in permanenta conectati, de a obtine mai mult si de a se distra, se afla:
•Tehnologie Wi-Fi (802.11b) integrata, care permite acces wireless de viteza mare la internet, e-mail, muzica etc.(1)
•Memorie disponibila utilizatorului de pana la 33 MB
•Slot Secure Digital pentru imbunatatirea stocarii si extensiilor
•Baterie Lithoum-Ion ce poate fi inlocuita/reincarcata
•Format compact, cu greutate mica (125 g)
Familia de calculatoare Pocket PC HP iPAQ hx2000 asigura protectia dispozitivului si a datelor oferind in acelasi timp combinatia optima intre performanta, conectivitate si expandabilitate. Principalele sale facilitati sunt:
•Grad inalt de securitate asigurat de cititorul biometric de amprente pentru autentificarea utilizatorului pentru HP iPAQ hx2790 si de software-ul HP ProtectTools, asigurat de CREDANT Technologies pe toate modelele care permit controlul accesului si criptarea datelor
•Procesoare puternice Intel PXA270 cu viteze de 312, 520 si 624 MHz si memorie disponibila utilizatorului de pana la 144 MB
•Tehnologie Wi-Fi integrata pentru familiile hx2490 si hx2790, care permite conectarea la birou, acasa sau la hotspoturile Wi-Fi(5)
•Tehnologie Bluetooth incorporata pentru conectarea fara cabluri la alte dispozitive Bluetooth(1)
•Sloturi de expansiune duble (Compact Flash Type II si Secure Digital) pentru flexibilitatea superioara a stocarii si functionalitatii
Familia HP Deskjet 460 Mobile Printer ofera libertatea de a tipari oriunde datorita tehnologiilor wireless Bluetooth and 802.11 WLAN(3). Aceasta familie de imprimante mobile si compacte asigura documente de afaceri color de calitate inalta, text de calitate laser si fotografii realiste la viteza de tiparire foarte mare. Principalele sale facilitati sunt:
•Viteza mare de tiparire, de maximum 17 pagini pe minut (ppm) alb/negru si 16 ppm color
•Optiuni multiple de imprimare pentru PC-uri notebook, PDA-uri si telefoane cu camera foto(6)
•Imprimanta poate fi conectata la perifericele Bluetooth prin intermediul cardurilor(3) HP Bluetooth wireless CompactFlash™
•Tiparire la distanta de la hotspot-uri, folosind un card 802.11 WLAN CompactFlash™ si comutator de profile wireless, care permite folosirea cu usurinta a imprimantei in trei retele wireless diferite
•Baterie optionala Lithium-Ion cu termen de viata lung, usor de montat, care permite tiparirea a pana la 450 de pagini

(1)Infrastructura standard WLAN, infrastructura Wi-Fi, alte dispozitive Bluetooth se achizitioneaza separat. De asemenea, este necesara existenta unui contract de servicii cu un furnizor specializat. Utilizarea internetului wireless necesita achizitia unui contract de servicii separat. Verificati disponibilitatea acestor servicii la furnizorii locali. Nu este disponibil intreg continutul web.
(2)Suporta card de imprimanta HP pentru tehnologia wireless Bluetooth. O lista de dispozitive compatibile este disponibila la adresa www.hp.com/support/bluetooth
(3)Optional (vandut separat)
(4)Planificat pentru continutul dvs. original si alte utilizari admise.
(5)Nu este inclus punctul de acces wireless necesar. Disponibilitatea puncetlor de acces wireless este limitata. Internetul wireless necesita achizitionarea separata a contractului de servicii internet.
(6)Sloturile de carduri de memorie accepta carduri CompactFlash™, Secure Digital si MulitMedia Card.
(7)Tiparirea cu 6 cerneluri este disponibila doar daca este achizitionat separat cartusul inkjet foto optiona.
(8)Bateria HP Lithium-Ion este inclusa in modelele HP Deskjet 460cb si 460wbt. Bateria este optionala (vanduta separat) pentru modelul HP Deskjet 460c.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-imbogateste-portofoliul-mobil-cu-noi-dispozitive-ipaq-si-o-noua-familie-de-imprimante-mobile