HP isi mentine pozitia de lider pe piata modiala a tuturor tipurilor de sisteme de stocare pe disc

BUCURESTI - 7 martie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Succesul obtinut de HP StorageWorks in trimestrul patru al anului 2004 se datoreaza cresterii vanzarilor de solutii de stocare in retea si veniturilor aferente acestora.

HP a incheiat anul 2004 in pozitia de lider mondial pentru veniturile de productie obtinute pentru toate tipurile de sisteme de stocare pe disc, loc pe care il ocupa de 11 trimestre consecutiv.
HP detine pozitia de lider cu o cota de piata de 24,2 procente si o crestere a venitului de 19,8 procente fata de trimestrul precedent, conform datelor de piata furnizate de IDC (1).
Pe piata retelelor SAN (storage area network) deschise, HP a incheiat trimestrul patru al anului calendaristic 2004 cu o cota de piata de 27,5 procente. De asemenea, HP detine in acest trimestru prima pozitie si la vanzarile pentru toate tipurile de sisteme SAN deschise. In ultimele trei luni, HP a vandut mai multe unitati SAN decat urmatorii doi competitori la un loc, reflectand astfel interesul acordat de HP imbunatatirii accesibilitatii companiilor mici si mijlocii la retelele SAN.
HP a depasit rata de crestere a pietei pe segmentul emergent al retelelor NAS (networked-attached storage). IDC a anuntat ca veniturile HP pentru retelele NAS au crescut cu 46 de procente in anul calendaristic 2004.
„HP inregistreaza progrese constante pe o piata plina de provocari”, spune Bob Schultz, prim vicepresedinte si director general al diviziei HP StorageWorks. „In ultimul trimestru al anului 2004 am vandut aproximativ 30 de procente din numarul de unitati SAN, ceea ce evidentiaza capacitatea noastra de a aborda pietele in ascensiune ale dispozitivelor de stocare in retea”.
Pentru a-si consolida pozitia de lider de piata, HP a furnizat in trimestrul patru al anului calendaristic 2004 noi produse si solutii imbunatatite:
•HP a devenit primul furnizor care a livrat peste 100.000 de matrice de disc pentru mediile SAN
•HP OpenView Data Protector versiunea 5.5 – ofera peste 200 de noi facilitati de automatizare a activitatilor de backup si recuperare a datelor de inalta performanta pentru managementul eficient si rentabil pe toate nivelele de tehnologii de stocare.
•HP StorageWorks Modular Smart Array (MSA) 1500 cs – ofera pentru prima oara in industrie posibilitatea conectarii alternative a suporturilor pentru discurile SCSI si Serial ATA (SATA) folosind un singur controller.
•Unitatea de banda HP StorageWorks Ultrium 960 – bazata pe a treia generatie a tehnologiei Linear Tape-Open de stocare pe banda, ofera in premiera in industrie facilitatea WORM (write-once read-many – scrie odata citeste de mai multe ori) bazata pe Ultrium.
•Tonomatele de inceput de gama HP StorageWorks Optical 700ux si 1100ux – se adreseaza companiilor mici si mijlocii, carora le ofera solutii durabile de arhivare a inregistrarilor electronice si a datelor, standardizate si eficiente din punct de vedere al costurilor.
•HP iSCSI Feature Pack – le permite clientilor sa-si valorifice investitiile existente in tehnologii Ethernet prin mgrarea catre solutii de stocare in retea, HP devenind astfel printre primii furnizori de solutii NAS care folosesc Windows® pentru a oferi functionalitati iSCSI.

(1)Sursa: Raportul IDC “Worldwide Quarterly Disk Storage Systems Tracker”, martie 2005

Windows este marca inregistrata in SUA a Microsoft Corp-

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-mentine-pozitia-de-lider-pe-piata-modiala-a-tuturor-tipurilor-de-sisteme-de-stocare-pe-disc