HP lanseaza BladeSystem si deschide o noua etapa in informatica utilitara

BUCURESTI - 24 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Unitatile modulare HP BladeSystem reduc preturile serverelor blade prin virtualizarea administrarii; Bausch&Lomb recunoaste avantajele clare ale automatizarii informatice.

HP a anuntat ca va trece la o noua etapa in informatica utilitara printr-un portofoliu de oferte modulare, cu cost scazut, printre care se afla si HP BladeSystem. Acesta este un mediu integrat care are la baza serverele HP blade, serviciile si echipamentele de retea existente, la care se adauga un nou software de administrare puternic si unelte de virtualizare care contribuie la scaderea costului total de proprietate al serverelor blade.
Pentru a accelera adoptarea HP BladeSystem, HP va furniza servicii de instalare si initializare a software-ului de administrare, la un pret scazut.
Abordarea modulara a informaticii utilitare de catre HP le permite clientilor de pe pietele de volum sa achizitioneze si sa integreze cu mai multa usurinta functionalitatile unui centru de date HP Utility in mediile existente si sa furnizeze IT-ul ca serviciu. Pe langa HP BladeSystem, HP ofera si urmatoarele elemente modulare pentru informatica utilitara:
•HP Virtual Server Environment – asigura cresterea sau diminuarea automata, pe verticala, si imbunatatirea resurselor, in timp real, in functie de schimbarea prioritatilor afacerii;
•Solutii HP OpenView Change and Configuration - automatizeaza modificarea si configurarea resurselor IT, destinate micsorarii costurilor operationale ale centrelor de date;
•HP Utility Services - furnizeaza servicii informatice cu plata pe masura executarii lor prin HP Managed Services.
Bausch & Lomb implementeaza HP BladeSystem
Bausch & Lomb a ales serverele HP BladeSystem pentru a creste valoarea si eficienta globala a infrastructurii sale informatice.
„La Bausch & Lomb, folosim serverele blade HP pentru a eficientiza centrul de date prin mai buna sincronizare a informaticii cu nevoile in schimbare ale companiei”, spune David Della Vedova, vice presedinte IT, Global Technology Services, Bausch & Lomb. „Am reusit sa imbunatatim eficienta si viteza de raspuns la solicitarile clientilor si am redus costurile centrelor de date prin scaderea masiva a cheltuielilor de implementare si administrare. Am ales HP, un pionier in industria serverelor blade, datorita capacitatii sale de a oferi o solutie blade completa, care include hardware, software, servicii si facilitati de virtualizare”.
Bazate pe standarde, sistemele blade integrate pot asigura costuri mai mici ale infrastructurii – deseori cu pana la 25% inferioare infrastructurilor traditionale comparabile, montate in rack, si care, datorita controlului automat, au costuri de intretinere anuale mai mici – crescand de peste doua ori numarul dispozitivelor care pot fi administrate in prezent de aceiasi angajati. HP BladeSystem este proiectat sa dezvolte aceasta valoare oferind administrarea globala a retelei si virtualizare prin utilizarea resurselor si serviciilor, schimband modul de perceptie al ecosistemelor blade de catre clienti.
„HP doreste sa extinda valoarea familiei de solutii BladeSystem impreuna cu partenerii sai pentru a satisface cerintele clientilor din intreprinderile mici si mijlocii. De fapt, estimam ca, pana in 2008, 50% din arhitectura scalabila HP pentru mediul de afaceri se va baza pe BladeSystem”, spune Rick Becker, vice-presedinte si director general la BladeSystem Division, HP. „Noua abordare modulara pentru furnizarea de capabilitati de tip utilitar, bazata pe BladeSystem, ii va ajuta pe clienti sa accelereze transformarea organizatiilor lor in organizatii adaptabile”.
Noi unelte software de administrare, inclusiv un hub unic, dinamic ,pentru serverele blade
In centrul oricarei infrastructuri, companiile au nevoie sa implementeze unelte puternice de administrare si virtualizare care sa le permita sa alinieze resursele IT la cerintele afacerii. HP a integrat capacitatile Utility Data Center in pachetul de unelte de administrare HP BladeSystem, care este proiectat sa gestioneze, controleze si virtualizeze o infrastructura IT existenta ca un singur sistem, de la o singura consola aflata la distanta, pentru a maximiza utilizarea si a automatiza sarcinile complexe, manuale.
Noile unelte software cheie, integrate cu tehnologia HP OpenView pot fi aplicate infrastructurilor existente sau noilor infrastructuri blade:
•HP Systems Insight Manager 4.2 (SIM) – optimizat acum pentru a gestiona mediul complet HP BladeSystem, SIM 4.2 este singurul hub de control de la o singura consola pentru toate componentele sistemului si de acces catre toate uneltele pentru o gestionare completa a ciclului de viata. SIM 4.2 este prima versiune de SIM care foloseste plug-in-uri care includ tehnologia HP OpenView, furnizand clientilor o singura unealta, bazata pe standarde, care permite gestionarea clientilor, stocarii, retelei si a energiei, implementarea serverelor, pe langa administrarea performantelor si a sarcinilor de lucru.
•HP Essentials Virtual Machine Management Pack – integrat cu SIM 4.2, acest pachet asigura administrarea, controlul si o viziune unitara asupra masinilor virtuale si a resurselor asociate ale serverului gazda, inclusiv al produselor masinii virtuale de la Microsoft® si VMware.
•HP Essentials Automation Controller Pack – coordoneaza actiunile altor unelte HP de administrare pentru asigurarea simplificarii si automatizarii regulilor si sarcinilor in functie de eveniment din intreaga infrastructura de servere blade, furnizand noduri de calcul, sisteme de operare, adrese IP, retele LAN virtuale (VLAN), numere de identificare (LUN) pentru stocare si asigurand echilibrarea incarcarii.
•HP Essentials Patch and Vulnerability Pack – integrat in SIM 4.2 si folosind HP OpenView Radia, acest pachet permite identificarea punctelor vulnerabile cunoscute ale software-ului in cadrul sistemului HP BladeSystem si repararea lor permanenta folosind tehnologia de gestionare a patch-urilor HP.
•Printre uneltele ce vor urma se numara si HP Essentials Intelligent Networking Pack, care detecteaza si analizeaza gatuiturile din retea; HP Essentials Insight Lights-Out 1.62, un procesor de gestiune incorporat, pentru instalarea rapida a serverelor blade si a suporturilor acestora; si tehnologia de gestionare a energiei pentru serverele blade bazate pe Intel® Xeon™, care determina modificari dinamice ale frecventei si tensiunii procesorului.
Noi servicii si finantari pentru sustinerea implementarii organizatiei adaptabile
Sunt disponibile in prezent si doua noi tipuri de servicii - de descriere a instalarii si de activare, precum si contractul de prestari de servicii. Noile servicii de instalare ofera transfer detaliat de cunostinte privind elementele de baza ale HP SIM si contribuie la activarea sistemului de gestiune HP BladeSystem intr-un mediu pilot, intr-o singura zi. Noul contract de prestari de servicii, bazat pe tarife orare, este destinat implementarii uneltelor de administrare HP BladeSystem intr-un mediu de productie timp de mai multe zile. Clientilor li se repartizeaza un specialist in service si li se ofera documentatie detaliata.
Clientii pot de asemenea finanta o gama larga de solutii HP prin intermediul HP Financial Services, iar cu noua oferta HP Jumpstart Success, companiile pot alege intre rate de leasing mici sau amanarea tuturor platilor pana in ianuarie 2005, fara costuri suplimentare. Aceasta oferta speciala se aplica tuturor produselor HP si serviciilor profesionale – inclusiv solutiilor HP BladeSystem, PC-urilor, serverelor, dispozitivelor de stocare si software-ului de administrare a retelelor si sistemelor.
Mai multe informatii referitoare la solutiile si serviciile descrise mai sus sunt disponibile la: www.hp.com/go/bladesystem.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-bladesystem-si-deschide-o-noua-etapa-in-informatica-utilitara