HP lanseaza cursuri online pentru calculatoarele stiintifice

BUCURESTI - 11 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

In scopul transformarii modului de pregatire a studentilor, profesorilor si specialistilor pentru folosirea popularelor sale calculatoare stiintifice, financiare si pentru realizarea de grafice, HP a lansat trei noi programe de pregatire a profesorilor si de asistenta in timpul invatarii destinate cadrelor didactice si studentilor.

HP lanseaza cursuri online pentru calculatoarele stiintifice


Programele contin cursuri online, clase virtuale si „emulatoare” software care permit calculatoarelor stiintifice HP sa fie prezentate pe ecranul unui computer si proiectate digital. Software-ul interactiv va inlocui probabil rapid proiectoarele clasice si transparentele pe care le foloseau majoritatea profesorilor.
Aceste programe urmaresc maximizarea beneficiilor pe care clientii le obtin de la linia de calculatoare stiintifice de birou, fie ca sunt folosite in licee, facultati sau in activitati stiintifice, matematice, medicale, inginerie, cartografiere, finante sau imobiliare.
Cursurile online sunt gratuite pentru public. Clasele virtuale si emulatoarele sunt disponibile gratuit pentru cadrele didactice din licee, invatamantul superior si firme.
Online pentru toata lumea
Pe 1 noiembrie, HP doreste sa lanseze o gama de module de instruire, inclusiv module web interactive, care pot fi urmate in ritmul propriu, in limba engleza. Cursurile variaza de la pre-algebra, calcule matematice si statistice pana la calculul randamentului investitiei, veniturilor din actiuni si amortizarea imprumuturilor ipotecare. Cursurile initiale vor fi destinate calculatorului pentru realizarea de grafice HP39g+, folosit in licee, si liniei de calculatoare financiare HP: HP10bII, HP17bII+, HP12c si HP12c Platinum.
Un curs general despre „Puterea seriei de calculatoare HP pentru realizarea de grafice” este planificat a fi disponibil incepand cu 15 noiembrie. Se estimeaza ca aceste cursuri online vor fi traduse si vor fi disponibile si in alte limbi in urmatoarele sase luni. Cursurile vor putea fi accesate oricand de pe site-ul www.hp.com/calculators.
Clase virtuale
Pentru cadrele didactice care doresc mai multa interactivitate, HP va gazdui din 1 noiembrie opt noi clase virtuale accesibile in Statele Unite. Aceste clase, gazduite de un numar de educatori de marca ai HP, functioneaza in timp real, un instructor fiind mereu disponibil in timpul sesiunii pentru a raspunde la intrebari si pentru a introduce noi subiecte neprogramate in clasele virtuale. Printre subiecte se numara: introducere in finante, aritmetica, algebra I si II si rezolvarea aplicatiilor pentru circuitele electronice.

Emulatoare pentru calculatoarele stiintifice destinate cadrelor didactice
Sunt de asemenea disponibile pentru cadrele didactice eligibile emulatoare software pentru majoritatea calculatoarelor stiintifice HP. Acest software transforma un PC intr-un calculator stiintific, oferind atat cadrelor didactice cat si studentilor accesul la o reproducere pe ecran a unui calculator complet functional. Acest software este disponibil acum pentru cadrele didactice din Statele Unite si Europa si va fi disponibil pana la sfarsitul lunii si in celelalte regiuni geografice.
„Emulatoarele vor aduce diferente semnificative in modul in care se tin cursurile financiare de baza”, spune Dr. Beverly Hadaway, presedinte asociat la departamentul de finante al Universitatii din Austin, Texas, la facultatea de afaceri McCombs. „Ele vor imbunatati eficienta predarii, imbunatatind modul de prezentare al utilizarii calculatoarelor stiintifice si crescand productivitatea instructorilor in rezolvarea problemelor din clasa. Anticipez cu placere includerea acestei unelte in cursurile mele”.
Folosirea emulatorului software este simpla. Profesorul conecteaza un PC pe care este functional software-ul la un proiector si are acces instantaneu la „emulatorul” de calculator stiintific. Similar unui calculator adevarat, cel proiectat pe ecran arata o demonstratie la scala mare a fiecarei apasari de buton necesare rezolvarii unui calcul ingineresc complex, unei probleme de stiinta, matematica sau afaceri.
In loc sa se uite peste umarul instructorului pentru a urmari un dispozitiv handheld, studentii pot sta in salile de curs si observa cu usurinta demonstratiile pas cu pas pe care le executa acesta.
„Calculatoarele noastre stiintifice, financiare si pentru realizarea de grafice sunt unelte extrem de productive”, spune Fred Valdez, director general al diviziei HP de calculatoare stiintifice. „Acest nou program va facilita activitatile de predare si invatare si va accelera folosirea calculatoarelor stiintifice HP de catre profesori, elevi si specialisti”.
HP ofera o gama completa de calculatoare stiintifice destinate studentilor de la matematica si de la alte facultati stiintifice, inginerilor, oamenilor de stiinta, specialistilor din domeniul medicinei si consultantilor financiari si de afaceri.
Toate calculatoarele sunt disponibile online la www.hp.com/calculators, HP Shopping la www.hpshopping.com si la magazinul HP online pentru intreprinderi mici si mijlocii la www.hp.com/buy/hpcalculators, precum si la www.walmart.com, www.amazon.com, www.sears.com si alte magazine online.
Mai multe informatii despre intreaga gama de calculatoare stiintifice HP precum si module de invatare pas cu pas a modului de utilizare a acestora sunt diponibile la www.hp.com/calculators.Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-cursuri-online-pentru-calculatoarele-stiintifice