HP lanseaza in intreaga lume programul Disability Mentoring Day

BUCURESTI - 1 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP a lansat programul Disability Mentoring Day, gazduind o serie activitati in diverse tari din intreaga lume, inclusiv in Statele Unite, unde compania si-a deschis usile campusului sau din Houston, pentru studentii cu deficiente fizice.

Dedicate familiarizarii studentilor cu posibile cariere in industriile tehnologice, activitatile din Houston le vor permite acestora sa urmareasca la lucru voluntarii ce activeaza in cadrul HP si sa vizioneze o expozitie de produse de asistare, create de partenerii tehnologici ai companiei, folosind platforme HP.
Inca din 1999, HP s-a alaturat Asociatiei Americane a Persoanelor cu Dizabilitati (American Association of People with Disabilities), pentru a sustine programele National Disability Employment Awareness Month si Disability Mentoring Day.
Prin prezenta sa internationala, HP a transformat ceea ce initial era doar o initiativa americana, intr-un program global, care subliniaza eforturile companiei de a creste sansele de accesibilitate ale unei piate globale de 500 de milioane de persoane cu deficiente fizice sau cu posibilitati limitate din cauza varstei.
„In Statele Unite si in intreaga lume, HP actioneaza in consens cu angajamentul nostru de a oferi acces la informatie si tehnologie, prin atragerea studentilor cu deficiente fizice catre o posibila cariera intr-o companie tehnologica”, spune Michael Takemura, director al biroului Accessibility Program din cadrul HP. „Anul acesta, printre voluntarii care vor indruma studentii se afla si persoane recent angajate, cu deficiente fizice”.
De asemenea, HP a anuntat ca va primi distinctia da Vinci Award pe anul 2005. Decernat anual de organizatiile National Multiple Sclerosis Society (filiala din Michigan) si The Engineering Society of Detroit, premiul recompenseaza cele mai inovatoare initiative de cercetare si dezvoltare din domeniul tehnologiilor de asistare si adaptare. HP a fost apreciata deja pentru programul Developer and Solution Partner, prin care ofera suport gratuit pentru dezvoltare de produse si marketing companiilor din domeniul tehnologiilor de asistare.
Sase dintre partenerii HP din domeniul tehnologiilor de asistare isi vor prezenta produsele in cadrul manisfestarilor Disability Mentoring Day si Accessibility Awareness Day, care vor avea loc la Houston. Produsele variaza de la o tastatura fara taste pana la dispozitive de tip HP iPAQ Pocket PC, cum ar fi un dispozitiv handheld bazat pe imagini, creat initial pentru a ajuta copiii autisti, sau un dispozitiv de traducere a filmelor. Premiile daVinci vor fi decernate pe 21 octombrie, in cadrul unei ceremonii care va avea loc in Dearborn, statul american Michigan.
„Participarea HP la programul Disability Mentoring Day al AAPD este un bun exemplu al modului in care compania se implica in instruirea si angajarea persoanelor cu deficiente fizice”, spune Andrew J. Imparato, presedinte si director executiv al AAPD. „AAPD multumeste HP pentru sprijinul acordat in Houston si in multe alte locatii din Statele Unite, cat si pentru activitatea intensa pe care compania a sustinut-o pentru extinderea programului si in alte cateva locatii internationale”.
Mai multe informatii despre programele de accesibilitate ale HP sunt disponibile la adresa www.hp.com/hpinfo/abouthp/accessibility.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-in-intreaga-lume-programul-disability-mentoring-day