HP lanseaza o noua gama de imprimante personale cu jet de cerneala

BUCURESTI - 3 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

O data cu sosirea toamnei, HP introduce noua gama de imprimante personale cu jet de cerneala. Din aceasta gama, primele produse introduse sunt HP Deskjet 5740 si HP Deskjet 6540.


Cele doua modele de imprimante se remarca printr-o viteza extraordinar de mare pentru clasa din care fac parte, putand ajunge pana la 26 ppm alb-negru, 18 ppm color pentru HP Deskjet 5740, respectiv pana la fabuloasa viteza de 30 ppm alb-negru, 20 ppm color pentru HP Deskjet 6540.
Pe langa viteza foarte mare de imprimare, calitatile foto remarcabile si cartusele de generatie noua fac din cele doua imprimante cele mai performante produse atat pentru uzul casnic, cat si pentru birourile mici si mijlocii. Utilizatorii beneficiaza de o robustete mult peste nivelul obisnuit, calitatea de imprimare si rezistenta in timp a documentelor sau fotografiilor imprimate fiind cea mai buna in acest moment, indiferent de modul de imprimare.
Chiar daca tipariti documente text, mesaje de e-mail, rapoarte, referate, prezentari sau fotografii, noile imprimante HP nu va vor dezamagi din nici un punct de vedere. Viteza inegalabila impreuna cu functiile avansate ale driver-elor va ajuta sa rezolvati ce aveti de facut repede si fara griji. Din punctul de vedere al productivitatii, noile imprimante beneficiaza de o autonomie imbunatatita a cartuselor datorita capacitatii mai mari decat la vechile serii. Accesoriile optionale disponibile pentru HP Deskjet 6540, tava suplimentara de 250 de coli si accesoriul de imprimare automata fata-verso cu tava de format mic, va aduc un plus de eficienta in utilizarea acesteia. Folosind tava suplimentara de hartie, puteti imprima pana la 400 de pagini fara a fi nevoie sa intrerupeti procesul de imprimare pentru alimentarea cu hartie suplimentara; mai mult, fiecare tava de hartie se poate alimenta cu un alt tip de hartie – de exemplu hartie obisnuita de birou in prima tava si hartie foto in cea de a doua. Accesoriul de imprimare automata fata-verso va ajuta sa econimisiti atat timp, cat si o cantitate importanta de hartie, prin imprimarea pe ambele fete ale hartiei in mod automat, fara a fi nevoie sa interactionati cu imprimanta in timpul procesului de tiparire. Tava de hartie 10x15 de care dispune accesoriul va ajuta sa alimentati intr-un mod foarte usor hartia foto de mici dimensiuni.
In ceea ce priveste imprimarea de fotografii, ambele imprimante va ofera o viteza mai mare de imprimare, atat a pozelor 10x15, cat si a celor A4 sau mai mari. Imprimarea fara margini se poate face pe orice dimensiune a hartiei, inclusiv pe hartie panoramica. Daca aveti fotografii realizate in mod panoramic, prin alipirea mai multor cadre succesive, puteti acum sa le imprimati pe hartie speciala, care sa respecte raportul dimensiunilor pozei panoramice. Astfel, aveti la dispozitie hartie foto 10x30 cm, imprimantele putand fi alimentate si imprima fara margine pe hartie panoramica de pana la 215 x 610 cm – 2 coli de hartie A4 puse una langa alta pe muchia scurta.
Cele doua modele folosesc in mod standard tehnologia de imprimare HP Photoret III pentru imprimarea fotografiilor la o calitate superioara, optional ele putand fi transformate in imprimante HP Photoret IV prin folosirea cartusului foto optional – imprimare cu 6 culori de baza. Mai mult, in cazul modelului HP Deskjet 6540 puteti imprima fotografiile dumneavoastra in mod alb-negru profesional, folosind cartusul optional foto gri, care va ofera o calitate deosebita pentru acest tip de poze.
Softul HP Photo Printing, livrat impreuna cu imprimanta, va ofera posibilitatea de a organiza intr-un mod cat mai eficient fotografiile dumneavoastra digitale, de a le prelucra, crea albume si imprima la o calitate extrem de ridicata.
Tot pentru a va mari productivitatea si pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in exploatare, cele doua modele beneficiaza de un panou frontal de comanda avansat, cu comenzi de anulare a imprimarii – imprimanta se opreste imediat din tiparire, fara a mai fi nevoie sa anulati comanda si din calculator, si cu indicator al nivelului scazut de cerneala pentru fiecare cartus. In plus, imprimanta HP Deskjet 6540 beneficiaza de un selector al calitatii de imprimare, care poate modifica in orice moment modul ales din driver. In cazul in care unul din cartuse se termina, aveti posibilitatea de a continua imprimarea doar cu cel disponibil, fara a va intrerupe si a relua tiparirea documentului.
Conectarea celor doua imprimante la calculator se realizeaza prin intermediul portului USB de mare viteza. HP Deskjet 6540 beneficiaza de un port USB suplimentar, pozitionat pe panoul frontal al imprimantei, care asigura o modalitate extrem de usoara de conectare a unui calculator portabil. Optional, aceasta imprimanta se poate conecta direct in retea, prin intermediul unui print server extern, cuplat prin intermediul portului USB, conexiunea in retea putand fi realizata prin intermediul cablului Ethernet sau prin intermediul tehnologiei Wireless 802.11.
Datorita vitezei extrem de mari de imprimare, robustetei ridicate si autonomiei crescute de imprimare, cele doi noi modele reprezinta produsele indispensabile in activitatea dumneavoastra, indiferent daca aceasta are loc acasa sau la birou.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-o-noua-gama-de-imprimante-personale-cu-jet-de-cerneala