HP lanseaza o platforma destinata domeniului serviciilor financiare pentru conectarea la reteaua SWIFT

BUCURESTI - 15 octombrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Solutia asigura costuri scazute si un nivel de disponibilitate ridicat datorita folosirii serverelor HP ProLiant cu tehnologie Microsoft pentru clustere.

HP a anuntat lansarea unei noi platforme de servere care permite institutiilor financiare si marilor corporatii sa acceseze reteaua de mesagerie financiara SWIFT, beneficiind in acelasi timp de costurile scazute si nivelul ridicat de disponibilitate ale mediului clusterizat Microsoft Windows®.
Companiile care comunica intre ele prin reteaua de mesagerie finaciara globala SWIFT au nevoie de o interfata software client, cum este gama de interfete SWIFTAllinace, care sa asigure securitatea si fiabilitatea.
Solutiile HP includ software HP care accepta interfete SWIFTAlliance, asigurandu-le detectarea clusterelor.
Solutia, numita „SWIFTAlliance Cluster Enabler for Microsoft Windows,” este functionala pe mai multe servere HP ProLiant si foloseste tehnologia de clustering de mare disponibilitate a sistemului de operare Microsoft Windows. Intr-un cluster Windows, daca un server se defecteaza, celalalt ii preia sarcinile in mod automat astfel incat datele sunt protejate si aplicatia continua sa functioneze.
Fiabilitatea si compatibilitatea solutiei au fost testate de HP pe un cluster de platforme HP ProLiant cu Microsoft Windows. In mod asemanator, SWIFT a testat interfata SWIFTAlliance pe clusterul de platforme HP, pentru pachetele de conectare SWIFT 1, 2, 3 si 4, sustinand un trafic de pana la 40 de mesaje pe secunda.
Impreuna cu solutia in sine, HP le poate oferi clientilor asistenta completa si servicii de intretinere pe o perioada de trei ani. HP raspunde de toate serviciile de asistenta in baza intelegerilor stabilite cu SWIFT si Microsoft – astfel incat clientii beneficiaza de avantajele unui responsabil unic, care asigura un timp scurt de raspuns.
„Institutiile financiare si marile corporatii se bazeaza tot mai mult, pentru operatiunile lor, pe reteaua SWIFT si pe platforma de mesagerie IP, SWIFTNet. HP le asigura clientilor un acces la retea mai putin costisitor, oferindu-le in acelasi timp disponibilitatea crescuta de care au nevoie pentru tranzactii de mare importanta”, spune Joe Lott, director pentru domeniul Serviciilor Financiare la HP. „Solutia SWIFTAlliance foloseste expertiza in clustering a celor doua companii, HP si Microsoft”.
„Misiunea noastra este sa oferim cele mai rentabile servicii de mesagerie financiara fara a compromite securitatea si fiabilitatea”, spune Alain Drese, seful biroului de Integrare a Clientilor de la SWIFT. „Oferta HP permite implementarea rapida a platformei SWIFTNet in institutiile financiare, in beneficiul lor si al clientilor din marile corporatii”.
Mai multe informatii despre SWIFTAlliance Cluster Enabler si alte oferte pentru industria serviciilor financiare sunt disponibile la www.hp.com/hps/financial/fi_payment.html.
SWIFT este organizatia din domeniul financiar care ofera servicii sigure, standardizate de mesagerie si software de interfata pentru 7.650 de institutii financiare din peste 200 de tari. Comunitatea SWIFT include banci, brokeri si administratori de investitii, precum si infrastructurile lor de piata pentru plati, securitate, rezerve de capital si comert.
In ultimii 10 ani, preturile mesajelor SWIFT au fost reduse cu peste 70%, iar disponibilitatea sistemului se apropie de o fiabilitate de 99,999% din timpul de functionare. Noua platforma de mesagerie IP a SWIFT, SWIFTNet, a fost lansata si va fi disponibila complet pana la sfarsitul anului 2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-lanseaza-o-platforma-destinata-domeniului-serviciilor-financiare-pentru-conectarea-la-reteaua-swift