HP Laserjet 1020 si HP Laserjet 1022/n/nw

BUCURESTI - 16 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP lanseaza in aceasta primavara o noua serie de imprimante laser monocrom personale, destinate birourilor mici, grupurilor de lucru si birourilor de acasa. Noile imprimante ofera un numar foarte mare de avantaje pentru utilizatori, acestia beneficiind de o calitate foarte buna a imprimarii, viteza mare de reactie, cost redus de intretinere si o usurinta extraordinara in exploatare.


Imprimantele beneficiaza de tehnologia HP Instant On, care reduce timpul total de imprimare, consumul de curent electric si nivelul de zgomot din timpul functionarii. Tehnologia permite imprimantei iesirea din starea de asteptare si „incalzirea” imediata, fara a necesita timpi suplimentari. Astfel, prima pagina va fi imprimata in doar 8 secunde cu seria Laserjet 1022 (10 secunde cu Laserjet 1020), indiferent de starea imprimantei: oprita, in Powersave, in Stand By sau in Ready. Documentele uzuale de birou vor fi astfel imprimate in acelasi interval de timp in care alte imprimante se incalzesc – viteza efectiva de imprimare este de 14 pagini pe minut pentru Laserjet 1020, respectiv 18 pentru seria Laserjet 1022.
Rezolutia de imprimare este optimizata cu ajutorul algoritmilor speciali HP, Laserjet 1020 beneficiind de Fastres 1200 (rezolutie echivalenta 1200 dpi); seria Laserjet 1022 poate imprima la rezolutia optica de 1200 dpi fara penalizari de viteza. In plus, aceasta beneficiaza de limbajul de imprimare HP PCL 5, care permite imprimarea din orice aplicatie.
Cartusul integrat ofera o calitate superioara a imprimarii de la prima la ultima pagina, iar schimbarea acestuia se poate face de catre orice utilizator, fara a fi necesara prezenta personalului specializat. Utilizatorii vor sti cu exactitate cand trebuie schimbat cartusul – nu trebuie sa verifice de fiecare data calitatea documentelor imprimate pentru a decide inlocuirea acestuia.
Conectarea la calculator a noii serii de imprimante laser se realizeaza prin intermediul portului USB de mare viteza. In plus, Laserjet 1022n si Laserjet 1022nw permit conectarea directa in retea prin intermediul placii incorporate: 1022n in retea Ethernet 10/10 Mb, 1022nw in retea Ethernet si Wireless 802.11b/g. Partajarea acestora in cardul grupurilor de lucru se face foarte usor, orice utilizator avand acces in orice moment la imprimanta.